xstirx Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 Ahoj všichni,rád bych slyšel názor nebo zkušenost jakou máte s opotřebováním brzdových kotoučů?Mám od novoty najeto 12 000km a ted při výměně zimních kol za letní jsem si všiml,že přední kotouče jsou pěkně hladké a zadní oba dva jsou zvlněné.Po pohmatu i okem jdou cítit nerovnosti a vybroušené drážky.Mám pocit,že tohle se nemůže stát po 12 000km a ještě k tomu na zadních kotoučích,které nedostávají tolik zabrat jako přední.V útery jdu s tím do servisu tak jsem zvědav na výsledek.Bylo mi zděleno po telefonu,že provedou test brzd a uvidi jestli to uznaji jako opravu v záruce.Díky za vaše postřehy Citovat
pipko Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 myslim ze som cital prispevky kde ludia tvrdili ze mali zvlnene kotuce uz od novoty takze to kludne moze byt Citovat
lamancha Odesláno 18. duben 2005 Odesláno 18. duben 2005 to xtirs : menili mi to jako zaruku, ale musel jsem si s nima dopisoval, nejdriv mi to zdarma v servise vymenili, pak to company PUG odmitla servisu zaplatit a napsali mi, ze to je tim , ze malo jezdim a kotouce byly zrezle a ne nestojnomerne sjete, ale pak mi to placeni milostive odpustili. Nedej se. Ted mam kotouce v poradku - jo a taky jsem to mel tak kolem 10-15tisic. Citovat
destiny Odesláno 19. duben 2005 Odesláno 19. duben 2005 No, máš pravdu, že zadní kotouče nedostávají skoro žádnáý záběr, pokud jezdíš sám a nenaložený. Já je třeba měním až teď, včetně předních a to mám najeto 80tisíc km. Měnil jsem do teď jen destičky a kotouče by taky ještě něco vydržely. Vyměním je ale radši preventivně. Každopádně se nedej a jestli máš najeto 12tisíc, tak se s nima nemáš o čem bavit!!! Je to chyba výroby! Citovat
Bohumil Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 Pokud jsou na kotoučích \"vybroušený drobný drážky\" (tvoří soustředné kružnice), nevadí to. Až když se mění destičky, tak se kotouče líznou na soustruhu, (pokud mají ještě dostatečnou tlouš?ku), nebo se dají nové. Jak píše xstirx : \"zvlněné kotouče, nebo trochu do vrtule\" je něco jiného (hážou do strany), to se při brždění rozklepe celý auto. Stane se to když už mají minimální tlouš?ku, nebo po dlouhém brždění jejich \"přehřátím\". Citovat
lamancha Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 takze abych se opravil, nemel jsem zvlnene kotouce, ale prave ty soustredne drazky a i tak mi to vymenili. stejne si myslim ,ze by to asi nemelo byt ne ? Ja vim (predpokladam) ze desticky se prizpusobi-vybrousi podle kotouce, ale znamena to, ze se tam dostaval nejaky bordel , nebo ne ? a ten by tam byt nemel, nebo jo? Citovat
tomtom Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 take je mam jednou v zaruce menene a to asi po 10.000km od jejich vymeny. Ani sem je na to neupozornoval a oni sami rekli, ze byly zvlnene, coz po tak malo ujetych km je duvod reklamace. Tak snad take pochodis. Citovat
Bohumil Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 Stane se, že se dostane nějaká \"nečistota\" mezi kotouče a destičky a to udělá ty \"soustředy\". Tomu nezabráníš. Přizpůsobuje se to navzájem. Buď vyměnit destičky a líznout (nebo vyměnit) kotouče, nebo naoak. Nestačí vyměnit, nebo opravit jedno.:cool: Citovat
destiny Odesláno 21. duben 2005 Odesláno 21. duben 2005 Tak už vím, kam Bohumil vráží ty tisíce, vydělané ve státním sektoru Do destiček a kotoučů, jestli je mění jen současně Citovat
lamancha Odesláno 21. duben 2005 Odesláno 21. duben 2005 a treba je meni pro sichr na celem aute najednou:Dnebo ze by je primo fasoval ? Citovat
Bohumil Odesláno 21. duben 2005 Odesláno 21. duben 2005 Jo hoši to si musíte umět vybrat.;),... Citovat
lamancha Odesláno 21. duben 2005 Odesláno 21. duben 2005 aby sis nemyslel, ze ti zavidim, ja ti to dokonce preju:) Citovat
tomask Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 hele mate nekdo zkusenosti s neorig. destickama ??? uvazuju totiz jestli mam dat za desticky 2 litry peugeotacky, a nebo nejaky jiny napr za 1200...je rozdil ve vydrzi a nebo se plati jenom za znacku...? Citovat
destiny Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 No, měl jsem je do teď na předku a žádná hitparáda! Odešli celkem brzy a hlavně jsem furt pískal při brždění jak náklaďák. Mechanik, co je sundaval, tak říkal, že byly i hodně spálený a to jsem si vědom jenom jednou, kdy jsem šel opravdu razantně na brzdy. Teď tam mám zase originály a jsem v klídku. Další už bude měnit majitel po mě. Po sezoně prodávám. Nemá nekdo ze svého okolí příznivce 307? Nechám to jak je. To znamená: Xenony, ALU 17\" kola, kvalitní muzika! Cena bude rozumná v souladu s běžnou nabídkou. Kdyby jste někdo o někom věděl, tak mu dejte kontakt. Citovat
xstirx Odesláno 29. duben 2005 Autor Odesláno 29. duben 2005 Po menších tahanicích mi nakonec kotouče i destičky vyměnili,ale musel jsem čekat až to peugeot schváli,abych to nemusel platit ze svého.Jen mě zaráží připomínky některých lidí ze servisu typu\"to se divím,že vám to vůbec schválili\".Dělá jako by to šlo z jeho kapsy! Citovat
lamancha Odesláno 30. duben 2005 Odesláno 30. duben 2005 jj. servisy moc dobre jmeno P. nedelaji:mad: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.