Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ty brďo tak sem si to četl podrobněji a to budu muset demontovat i kompresot a řemen? Jak nato na co si dát pozor ať nezlomím trubku, nebo jak napnu zpátky ten řemen?

Odesláno

Řemen odděláš snadno - očkovým klíčem 15 odklopíš jakoby od sebe automatický napínák a čemen se uvolní. Kompresor se nemusí vyndávat, jen se odšroubuje a dá stranou. Trubky navazují na hadice, takže to jde.

Odesláno

Takže při teoretické přípravě jsem zjistil nějaké teoretické nejasnosti:

1. Musí se automatický napínák po odklopení zajistit kulatinou pr.4mm?

2. Jako těsnění mám doma 1,5roku starý Dirko Spezial-Silikon| beige a je tam aplikační teplota +5 až +30°C já budu mít tak kolem 0. Vanu můžu napaplat doma, ale blok bude venku. Chytne to?

3. Na očištění čistič motorů 5 až 10 min. působit a poté se čištěná místa spláchnou proudem čisté vody - na víko v pohodě, ale na stěny bloku motoru? aplikovat nebo ne?

4. Olejové čerpadlo se prý má odšroubovat a vyndat z řetězu, je to pravda, nebo se čistí jen nějaká část, a nic nevyndávat?

Díky

Odesláno

1. nemusíš to zajišťovat, ale jeslti chceš tak klidně, stačí cokoliv o průměru 3-4 mm

2. pokud to nezmrzlo tak klidně, ale v zimě bych to nedělal, vezmi si aspoň nějakej teplomet a udrž to nad nulou.

3. s tím čističem opatrně, to co píšeš vypadá na nějakou Arvu, to co jsem ti psal je spíš něoc jako čistič brzd ...

4. nic bych nevyndával

Odesláno

A co dát do rozprašovače naftu nebo benzín a zespod to vystříkat. je to blbost?

Jestli jo tak koupín ten na brzdy, otázjka jak působí na hliník, to nikde neuvádějí, protže je to zaměřeno na kotouče.

Odesláno

3. klíč č.15 pokud možno delší očkový, nasunout na šroub kladky a mít přichystaný svařovací drát pr. 3mm. Odklopení kladky směrem ke spolujezdci a zasunout drát do díry na kladce a pevné části, pak povolit. Kladka zůstane v zajištěné poloze. Sundat řemen.

post-14066-14109621934185_thumb.jpg

[upravil dne 23.1.2012 21:36 od mmmb]

Odesláno

4. rozpojit objímky spodní hadice turba gola 7 nebo šroubovák, odšroubovat úchyty (gola 10 a 13) a hadici sundat

post-14066-14109621934653_thumb.jpg

[upravil dne 23.1.2012 21:37 od mmmb]

Odesláno

5. odšroubovat kryt (myslím gola 16 dlouhá nebo klíč). Z toho dlouhého šroubu se blbě sundává hadice turba. Druhý šroub klasika 10

post-14066-14109621935057_thumb.jpg

[upravil dne 23.1.2012 21:39 od mmmb]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...