Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Měnil jsem olej ve 406 2,0HDi po předchozím majiteli dával tam olej na náklaďky E5, E7

Tak jsem si koupi Tota Q9000 a TEC2000 zelený na výplach motoru.

Zahřál jsem motor, vypnul, nalil TEC, a zapnul na 12min. Potom vypustil černý olej, vyměnil filtr a nalil Total. nastartoval motor přejel popojel podíval se jetli je ho tam dost a ejhle. OLEJ ČERNÝ JAK BOTA. a na pěrce jsem vytáhl nějakou špínu. zdá se mi že motor jede nejak nestennoměrně občas se zakucká.

Co jsem udělal blbě?

[upravil dne 14.1.2012 22:21 od mmmb]

ŘEŠENÍ: Po sundání vany zjištěno že TEC rozpustil úsady a olej to dočistil a propláchl. Ty měkké cucky byly asi jen zbytky co se potom rozpustily. Kdybych to věděl tak to ještě jednou propláchnu a nesundávám. Ale kdo má dovnitř vidět, že. :papa

[upravil dne 23.1.2012 21:31 od mmmb]

Odesláno

Asi to neco rozpustilo nejakej 100letej sajrajt z toho oleje do nakladaku.Bych vylil asi nejspis aji tento cos dal novej nejlepe vana dolu a celou vycistit asi tam bude peknej nanos..

[upravil dne 14/1/12 21:55 od Stosun]

Odesláno

Určite bych stim nejezdil ucpe se saci kos a motor udela :papa V prve rade bych shodil vanu poradne vycistil olej dals ted novej tak ho preced pres neco nebo kup nejkaj levnejsi stejne viskozity najed na to tak 500km a vylej ho a nalej znovu novej samozrejme i s filtrem...Trochu je to financne na prd ale porad lepsi nez pak zhanet jinej motor za trochu vic kacek nez za olej...

Odesláno

Tam budu muset asi oddělat nejaký plechový kryt co je na straně převodovky, nejde se tam na té straně dostat ke šroubům. A těsní se vana nějakým těsněním, nebo silikonem na motory....

Odesláno

Takže né papírové těsnění, ale silikon natáhnout po obvodu vany? Stačí na vanu, nebo i zspod na motor? To se bude asi blbě čistit od oleje aby to přilnulo že?

Odesláno

ne nato se ani nedela zadny mozna kdybys nejaky vystrihl je to jenom silikonem prilepeny silikon jen na vanu..

[upravil dne 14/1/12 22:59 od Stosun]

[upravil dne 14/1/12 23:00 od Stosun]

Odesláno

Díky za nasměrování a rady. Trochu se ta výměna teda prodraží :-). A zrovna hlásí pořádnou zimu, ještě že má soused aspoň garáž.

Díky i koblihovi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...