Crack Odesláno 14. duben 2005 Odesláno 14. duben 2005 Čau,doma se mě válí převodovka z P 205 1,9 GTi a tak mě tak napadlo,co ji dát do mojí 205ky s motorem 1,1??Nevíte,jaký by byli rozdíl(spotřeba.zrychlení,maximálka...)i a jaký strasti by se museli překonat,aby to tam šlo?? Citovat
vix Odesláno 14. duben 2005 Odesláno 14. duben 2005 jo, treba by ti to jelo zase o kousek hure.. Ad S125/S130-136 U skodovek se davaly do 125 petikvalty se stalym prevodem 4,22 - kdezto do Rapidu s prevodem 3,90. Pokud jsi daval do S120 tu rapidackou prevodovku, klesla akcelerace, mozna se o neco zvedla maximalka, ale zase ty 120 tech 10 kobyl chybelo, takze to ani nebylo videt. mmch: my meli ve S120 prevodovku z Emba s prevodem 4,44 - do 100 km/h to litalo jak dabel, nad 100km/h se tomu moc nechtelo, ale zase narostla spotreba. Takze, jestli chces srovnavat 1,9 GTicko se 120 semikama, se svym (jinak vysoce vykonnym) motorem 1,1 - dej si ji tam. Uzijes si spoustu legrace. Pro info: zamena prevodek u dieselu D a TD - dieselova verze s turbodieselovou prevodovkou je docela lina, ten motor je na ni ocividne slabsi. Prevodovky jsou proste jinak odstupnovany.. model od modelu. Citovat
Crack Odesláno 14. duben 2005 Autor Odesláno 14. duben 2005 to vix:musím tě trochu poopravit:rapid,120LX,130-136 měli stálej převod 3,99 o tom trochu vím,měl sem rapida asi 2 roky ) ale škodovka mě nák nezajímá... Citovat
vix Odesláno 14. duben 2005 Odesláno 14. duben 2005 Dej si ji tam.. uzijes si spoustu legrace Citovat
striker Odesláno 14. duben 2005 Odesláno 14. duben 2005 to Crack... ty prevodovky by mely jit prohodit .. ale zalezi jakej typ z gti doma mas.. pac oni tam cpaly 2 ... a kazdej mel jinej pomer... takze by sis mohl pohorsit co se akcelerace tyce... Citovat
oddie Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 Stálý převod u škodovky je buď 4,22, nebo 3,90. Ne 3,99. Převodovka z GTI ti do 1,1 nepůjde, jsou to naprosto rozdílné motory. GTI je XU, kdežto 1,1 a 1,4 je TU. XUčka mají převodovky BE, TUčka mají MA. Citovat
striker Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 oddie .. ale na Gticko pasnou dve ty prevodovky ze?... protoze vim ze 1.6 ka Gti mela jinou nez 1.9 ka .. ( aspon jeden rok tomu tak bylo ) .. a vim ze sli mezi sebou prohazovat... Citovat
oddie Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 Jo, 1,6 a obě GTIčka jsou XU, tam lze prohazovat převodovky libovolně. I s dieselem, ten je taky XU. Citovat
oddie Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 Tam se dá vlastně docela dobře vybírat, k čemu to auto chci, a podle toho jak chci dlouhé převody. Nejkratší je z 1,6GTI, pak 1,9, jde tam dát převodovka i z Mi16, z D a z TD. Nejkratší = nejlepší zrychlení na sprinty. ale malá maximálka a vyšší spotřeba, nejdelší = línější auto, ale vyšší rychlost na stejné otáčky než krátká (pokud na to ten motor má ovšem sílu). Citovat
striker Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 mam 1.9 kovskou ... a potreboval bych prave upravit jen posledni prevodovy stupen .. aby to auto bylo pouzitelny i na sprinty tak i na dalku... , kamarad rikal ze to zjisti ale ze se to da... tak sem zvedavy kolik za to bude chtit... Citovat
oddie Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 No, to nevim. Ne že by se snad převodovka nedala přeskládat, ono je to takové Lego, ale poskládat jí tak, aby byla dobře odstupňovaná, není až taková pr..el. Zkus si schválně namalovat giagramy pro dvojice vyráběných koleček, a vybrat z toho převodovku, která ten pilovej diagram bude mít hezky navazující. Já takhle chtěl mixovat diesel s TD, až do té doby, než jsem si to namaloval... pak mě to rychle přešlo. Velká díra mezi kvalty je dost pro zlost. Citovat
striker Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 to je dobra rada .. zkusim si to namalovat. Citovat
oddie Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 Jednotlivý kolečka se najdou na CD-čku s orig. díly, je to tam schované, ale dá se to najít. Otázkou je, kde pak ta správná kolečka sehnat Kdyžtak tu mám jednu rozbitou převodovku z 1,9D na budoucí likvidaci, ale nevím, kolik toho uvnitř přežilo, a co si z ní bude chtít nechat servis... Citovat
striker Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 oki ja dam urcite vedet... asi to rozhodim pac mam nejaky blby setrvak pac spojka dost klepe pri rozjezdu pri zaberu... takze na to musim juknout... tak bych tu prevodovku rovnou vyhodil a poradne na to juknul Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.