Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P405 1.8SRTD po zapumpování pedálem přestane brzdit

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nedávno jsem si koupil P405 1.8SRTD a včera jsem zjistil, že když zapumpuju s brzdovým pedálem, tak pedál jakoby ztvrdne, ale auto začne špatně brzdit – musím se do něj pořádně opřít. Když prošlápnu plyn, tak pedál zase změkne, auto zase brzdí normálně a po zapumpování se to opakuje. Teď jsem to zkoušel na místě a všiml si, že když zapumpuju a tlačím silou na pedál, tak se začne pomalu propadat. Čím to může být? Díky

Odesláno

Normální, vývěva nemá takový výkon, aby to stíhala když několikrát zapumpuješ. Vyšlapeš podtlak a chvíli ji totrvá než znovu posilovač zabere. Zkoušel jsem to taky a je to tak stavěný, bohužel.

[upravil dne 11.1.12 21:43 od Freedy]

Odesláno

no u mna to bola prasknutá hadička od tej pumpy.Tiež sme mysleli že je zlá pump tak mi ju mechanik zrepasoval su na to opravné sady a na koniec bola zlá hadica :-))

Odesláno

Ok díky. Zkontroluju tu hadičku i membránu. Abych byl přesnější, ten pedál ztvrdne a přestává brzdit už po druhým sešlápnutí a po třetím se to ještě zhorší a ustálí dokud neprošlápnu plyn. To mi rozhodně normální nepřipadá. Rodičů ZX 1.9td to nedělá.

Jinak nemáte někdo nějaký schéma brzdového okruhu? Totiž další nepříjemné zjištění je že při dupnutí na pedál se zablokuje jen pravé přední kolo. Takže to asi bude na celkovou go brzd :(

Odesláno

presne moj prípad.Skontroluj hadičku.Aj tu pumpu.A k tej scheme neviem,ale je to prepojené zošikma.Pravé predné a lave zadne kolo a naopak.Aspomn by malo byť.Tak mi to tvrdili:).A menil mi tam aj hlavný brzdový valec.

Odesláno

Tak jsem odpojil hadičku od posilovače co vede od vývěvy a píchl jsem do ní měřák. Na volnoběh vývěva dává podtlak 0.5atm, při vytočení na cca 2000rpm 0.8atm. Po odpojení je pedál okamžitě tvrdý, po připojení začne měknout. Teď ještě udělám odbočku na měřák a vyzkouším to za jízdy.

Abula71 – hadička je ok. Bohužel…

Domnívám se, že má v tomto případě pravdu Capy – vývěva to nestíhá. V hadičce je navíc černý olej. Tipuju, že to asi není dobrý.

Otázka pro všechny:

1. jaký má dělat podtlak ta vývěva

2.dá se vývěva a posilovač repasovat, nebo se musí vyměnit??

Díky

Odesláno

A repasovať sa dá všetko.Su na to opravné sady.Myslím že tá vyveva bola cca 800SK aj s prácou a valec to neviem,možno nejaký z vrakoviska

Odesláno

na 2,1TD musela vývěva dávat stálých -0,8 Bar - méně bylo špatně

Toto platí samozřejmě pro vývěvu u

P406, snad ti to pomůže

[upravil dne 13/1/12 21:24 od punkac]

Odesláno

Tak jsem konečně změřil ten podtlak lepším měřákem. Když ho píchnu přímo na hadičku co vede do vývěvy, tak na volnoběh ukazuje -0.4 bar. Když přidám plyn, tak jde na -0.8 bar a drží. Kdyby byla špatná hadička, tak by klesl zpět na -0.4.

Potom jsem píchl téčko mezi posilovač a vývěvu a výsledek můžete vidět na zde: http://www.ulozto.cz/12727086/p405-podtlak-mp4

Nevím přesně jak funguje ten posilovač, ale kam ten podtlak mizí při sešlápnutí pedálu?? Já měl zato že je to uzavřená nádoba, takže tam musí zůstat. Jo a po vypnutí motoru tam bylo furt těch -0.4, dupnu na brzdu a jde na -0.3 a drží. Pedál pustím a zas no něco klesne. Ale tlak zase drží.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...