Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jakási krabička, asi powerbox... šup tam s tím...

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

známej dovezl z německa 406 hdi a našel jsem mu v motoru tuhle krabičku. Byla zapojená vedle filterboxu ve žlutém konektoru... Po vyjmutí z vozu se neprojevily žádné změny v jízdních vlastnostech.. Tak jsem si to nechal. Chvilku jsem pátral a myslím si, že je to powerbox a že to ten němec měl zapojený do špatného konektoru... Tak jsem si to zapojil do svého 406hdi na jiný žlutý konektor, který jde od tlakového spínače na rampě - dole u olejového filtru... Přijde mi že to lépe jede i méně žere, ale je to pouze subjektivní...

takže mám na všechny pár dotazů...

a: co by to mohlo být

b: jestli to někdo víte na 100procent

c: na co je tam ten přepínač ?

a kam se to připojuje ? na horní kabely a nebo na dolní kabely...

a co je ten vrchní konektor... vede to někam za motor...

díky

post-20944-14109621716473_thumb.jpg

[upravil dne 10/1/12 08:06 od strizek]

Odesláno

máš docela blbej nadpis,zkus si to přepsat a opravit,admini todle nemaj rádi a mažou,nějakou chvilku už tady seš tak bys to mohl vědít

Odesláno

no má to tři dráty - napájení, zem a data... Oba konektory na to pasují, evidentně datová čidla... a neboj, napřed jsem s tím laboroval u toho vraku z německa

Odesláno

to si nemyslím... vždy záleží na stylu jízdy a k tomuto nedojde jen tak hned. Minimálně by byly vidět nějaké příznaky, jako hulení z výfuku atp... Rozhodně nedupu na plyn jako magor... !

Odesláno

imho je v tom mikroprocesor a hodně součástek okolo. Nebylo to asi nic levného - nějaký šit s odporem atp... Hlavně proto se ptám, kam se to připojuje a jak se to nastavuje. víte někdo něco k tématu ? Například kam vede ten horní konektor ?? podle mě je to spodní snímač otáček

Odesláno

straki - no, už jsem taky pár propálených pístů viděl - většinou z důvodu kapajícího a netěsného vstřiku... a nebo brutálního čipu a stylu jízdy (i když znám spoustu lidí co s tím jezdí jako na střelnici a po rozebrání motoru písty jako nové)

Odesláno

Jeeejda.

Staci kdyz ti napisu ze to vede ke snimaci tlaku na railu?

Pokud jsi uz videl diry v pistech diky nespravnemu chipu atp tak vis co ta krabicka dela.......:papa

Odesláno

no ke snímači na railu vede ten spodní konektor (je žlutý a je u olejového filtru...) ten vím na co je... Ale kam vede ten horní konektor - ten co je vedle trubky s váhou vzduchu..... dráty od něj jdou někam za motor....

Odesláno

evidentne ta laka vidina chiptuningu zadarmo...

je tu vela o tom popisane, ale vyhodu som tu veru na fore nenasiel... len same zapory, alebo placebo pocity

si evidentne rozhodnuty to \"nachipovat\" to je vidiet :)

drzim palce. co sa konektora tyka, strakiho odpoved ti nestaci? ci ?

Odesláno

chjo...

takže znova:

v autě jsou dvě místa kde jsou tyto žluté konektory.... Jeden je na jakési prodlužce od Railu - vede z tlakového spínače dolu kolem olejového filtru - tam je ten rozpojovací konektor a pak to jde dál do svazku k jednotce - viz foto 4. Ten vím na co je

druhý úplně stejný, akorát jiné barvy drátů (a tam to měl ten němec napíchnuté) je vedle filterboxu a trubky s váhou vzduchu - foto 3. Dráty vedou kamsi za motor dozadu dolu ! na druhé straně opět do svazku směrem k jednotce. Takže to těžko bude k tlakovému spínači na railu.

Proto mi ta odpověď nestačí...

co se týče čipování, mám dvě jednotky, jednu s profi čipem a jednu původní... Teď je tam ta bez čipu abych vyzkoušel k čemu je ta krabička ... Takže mi nejde o propalování a nepropalování pístů a diskuze kolem nezodpovědnosti atp...

jen kdo ví, prosím odpoví. K čemu a kam vede ten horní konektor s kabelem za motor. Setkal se někdo s takovou krabičkou a ví jak ji použít, případně kde najít výrobce...

díky všem

Odesláno

chjo.....:D:D

Predpokladam(nemam VIN) ze tam mas jeste starou pocitacku s 88 pinovym konektorem a mas tam klimatizaci.

Pokud ano tak ten zluty konektor je pro snimac teploty vody pro klimu a ECU.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...