Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vytápění a regulace teploty v místnostech u rodinného domu?

Recommended Posts

Odesláno

No, do stropu ne, vlastně jo, do stropu nad obestavbou a tu hadici strčím do obestavby nad vložkou. K ventilátoru a od ventilátoru do pokojů. Ale jestli by to fungovalo i v tvým případě to musí posoudit někdo jinej. V té obestavbě je hodně horko :) . Mně jde jednak o otop ostatních místností a jednak o to, aby v obýváku nebylo na chcípnoutí....standart tak 28° když zatopím. Takže to zatím honím větrákem pryč, ale když budu mít rozvod, tak to teplo odvedu pryč kde ho zužitkuju a u krbu nechcípnu.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem asi před dvěma hodinama zprovoznil ten teplovzduch....no naprostá bomba, po 10 minutách provozu se v ložnici zvedla teplota o 2 stupně. Ještě to musím vychytat jak nastavit ventilátor, ale jsem nadšenej jak malej kluk. Zatím jsem měl spotřebu el.energie cca 3500 kč měsíčně v topné sezóně. takhle kotel vypnu a pojedu jenom krbem, čili bych se mohl dostat na roční spotřebu domu někde kolem 25tis i s vodou / odhad /....no uvidím časem.

Odesláno

Nastavení - sníženíotáček ventilátoru u mě bylo hlavně kvůli hluku. Používám elektronický regulátor s potenciometrem. Když potřebuji, tak mu dám MAX, jinak pořád minimální otáčky. Ty neruší ani večer. Na MAX to už je jak v továrně.:o

Odesláno

tak mám domluve tu ohebnou10m hadici jak se s ní dělají rozvody,v obýbáku ji dám pod strop a dveřma dotáhnu do pokoje,v obýváku dám provizorně záchodový ventilátor a uvidíme jakto bude chodit,pak bych udělal rozvody stropem....ale dělat to bez zkoušky,to asi nee

Hadra to ti věřím,že jsi z toho nadšenej kdo by nebyl...

uvidíme jestli to u mě půjde...potřebuju to jen do dětskýho v ložnici když otevřu dveře tak tam mám 20C a to je na spaní až až....

• O 1 rok později...
Odesláno
Nastavení - sníženíotáček ventilátoru u mě bylo hlavně kvůli hluku. Používám elektronický regulátor s potenciometrem. Když potřebuji, tak mu dám MAX, jinak pořád minimální otáčky. Ty neruší ani večer. Na MAX to už je jak v továrně.:o

potřeboval bych radu,mám udělaný ten rozvod ale ventilátor i když je tichý je slyšet....

http://www.e-vetrani.cz/potrubni-ventilator-mixflo-100s-odsavani-vzduchu-z-jednoho-a-vice-mist

mam tento na snížení otáček a tím i hlučnosti to pojede s tímto?

http://www.ventilatory.cz/prislusenstvi-k-ventilatorum-regulatory-otacek-ventilatoru-a-termoregulatory-_ventilatory_-101_131.html

s čím to bude chodit aby se nestalo něco s motorem ve ventilátoru?

díky tomuhle nerozumím....:papa

http://www.e-vetrani.cz/regulator-r10-do-1a-instalace-na-omitku

[upravil dne 24/12/13 14:29 od Charlie 1]

[upravil dne 24/12/13 15:04 od Charlie 1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...