Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Podložky a jejich nepoříznivé učinky

Recommended Posts

Odesláno

Chci si dát na P 205 na zadní nápravu 10mm až 15mm podložky.Co na to říkáte,jak hodně to bude nebezpečný a jak hodně to bude škodit ložiskám,nábojům atd..??Nerad bych zase někde hledal kolo a měl v p... nápravu.Dík za všechny rady a názory PS.: kola sou 14/185/60 ET 28

Odesláno

Jen žádnou paniku, klidně je tam dej. Technicky to máš stejny, jak kdybys tam dal kolo s ET zhruba 15, což je pro Peugeoty normálka. A když nekoupíš nějaky zmetky, ktery budou házet, tak se není čeho bát. Já najel s P306 desítky tisíc kilometrů s podložkama a 16\" kolama a nic mi \"neodešlo\". Pokud máš ale starší auto s xxx xxx najetejma kilometrama, tak se můžeš dočkat nějaké výměny čepu nebo ložiska, ale to by tě stejně neminulo.

Odesláno

Tohle se tu už několikrát řešilo. Jsou skalní odpůrci podložek a jsou i tací co je svalujou. Já osobně proti podložkám nic nemám, ale požítej s rychlejším opotřebením ložisek a nápravy.

Odesláno

Až tak drasticky rychlý opotřebení ložisek a náprav to asi nebude (tipuju řádově několik tkm), pokud tam bude podložka těch 10-15mm, jak píšeš. Nebál bych se toho.

Odesláno

Nestrašte ho!! Je sice pravda že ložiska dostavají větší záběr ale není to tak hrozný ..Kdyby každej tuningář měl koukat na to jestli to vadí dílům na autě tak by tam nemohl skoro nic mít .. :cool:

Odesláno

jj, taky bych to viděl že je potřeba řídit se tím ET28 + 15mm podložka = ET13, osobně mám kola s ET10 a vpohodě, osobně teda radči kola s malím ET protože je to zjednoho kusu, ale velkej rozdíl v tom nebude. Podmínka je snad jen ta že ty podložky budoou z duralu!!! (ne jako někdo ocelové)

Co se týká opotřebení, tak se třeba zamysli takhle na novém ložisku, napravě ujedeš např. 100.000km, ročně najedeš např. 20.000km, s podložkama klesne životnost např. na 80.000km takže 4 roky to vydrží a základní otázka je: Myslíš že toto auto budeš mít ješně za 4roky??? ne ? tak to neřeš a dej je tam :D mk:papa

Odesláno

jj, mk405 má zlatou pravdu. Když si koupíš kola s větším ET a budeš chtít docílit vysunutí kola ven montáží podložek, tak se ti oproti kolům s meším ET přenese namáhání ještě na šrouby. Nic jinýho. A můj názor je takovej, že podložka 15-25 mm není nic tak závratnýho. Ale jak říká mk405 asi by bylo potřeba ty podložky udělat duralový!!! Uvědomte si když se vám tam ve 100Km/h (ne-li větší) motá takový ocelový BAGO. To je namáhání jako kráva. Když občas vidím 150 mm ocelový hovada tak se teda chytám za hlavu!:o

Odesláno

No já sem myslel hliníkový :/ no tak to je jedno.A je jasný že tam dám delší šrouby:) dělám to kvůli nim,obědnal sem si šrouby na litiny a vepředu je to v poho,ale vzadu bych ty šrouby musel řezat,což mě příjde blbost...

Odesláno

Destiny: Jo jsou ! V Laminoservisu sem byl jenou svědkem montáže podložek o síle cca18cm. A na stazech je to dost častý. Naposledy sem potkal oranžovýho Golfa I cabrio, s xetrem blatníkama a podložkama tak kolem 20cm !!!!! Jo a taky firma E35 Litimyšl má 306ku na 12cm podložkách.

Odesláno

No nechci přímo jmenovat, ale u nás na vysočině je týpek co dělá Calibry ve stylu CATANO (ala Ferarri F40) a ty takovýhle podložky požívaj (slyšel jsem, že prej železný!!!!!). mk405 už bude vědět :papa No vypadá to pěkně, ale stím aute se už nedá jet víc než 120Km/h :(. Teda podle mě. Je to pěkný na pohled ale jinak je to k prdu.

Odesláno

20cm podložky?

a? si tam dají rovnou dvojnápravu

btw: sem neska četl krásnou věc:

Ve vysokých rychlostech je mnohem důležitější součinitel aerodynam. odporu (závisí na čelní ploše a aerodyn. odporu), zatímco v městských rychlostech má větší vliv valivý odpor. Přesně to je důvod, proč malá městská auta mají krabicovité tvary a uzounké pneumatiky.

Jak tedy dosáhnout 300km/h v Cinquecentu?

Fiat Cinquecento (nebo třeba Fábie) má 55k. Zvětšení maximálky z 145 na 300km/h:

300 / 145 = 2,07 a 2,07 na 3 = 8,87 ... 55*8,87 = 488k, což je o 433 víc než původně

Cinquecento by tedo muslo mít těch 488hp, kdežto McLarenu F1 stačí 370, ale má 627hp

Odesláno

a tím sem chtěl taky říct to, že dávat 285/35 r22 na golfa + 20cm podložky je zhruba jako pouštět 380V do hifi věže... sice se může zdát že repráky pak budou hrát mnohonásobně líp, ale samozřejmě to tak není

připadá mě, že fyzika se nikdy neučila

a důvod proč mám špatnou náladu?

před hodinou sem se vrátil z Brna. Zřejmě byl ten každočtvrteční tuning sraz (všude policajti) a nějakým dvou idiotům v Cadettech připadalo hrozně hustý v uličkách túrovat do 5000rpm (aby dali najevo že chcou závodit), pak na mě najížděli a když viděli že nechcu závodit, předjížděli, brzdili, blikali apod.

Přiště to do toho ***** naperu a aspoň si koupím clej novej předek auta...

tak a už sem trošičku klidnější

Odesláno

jj, je to fakt že tu dělaj ty 15cm podložky, dělaj to na calibry 2.0i a 1.8Ti předpokládám že stakom motorem nikdo nejezdí 120km/h. auta byli k vidění na HK tuning párty a to černá a červená calibra. mk:papa

Odesláno

Ty si byl v HK na tuning párty?A viděl si toho zelenýho kadetta?TEn byl rozšířenej na každý straně snad o půl metru...to už byl hnus.....tyhle show car stejně nejsou na ježdění,akorát na výstavu :) takže auto na prd!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...