Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mmmm, tak to je trochu blbé ... jazdiť 50kmh cez dedinu na 4, chuderka dvojhmota :-(

A ten spínač na brzde má každá 407?

Koblihu, dnes si reagoval na jeden môj koment ohľadom zadných tlmičov ... mohol by si tam dopísať svoj názor, čo iné by to mohlo byť?

Ďakujem :-)

Odesláno

Tak to asi mám iné vnímanie tempomatu ... chcel som to využiť práve na tú 50-ku, aby som nemusel vkuse davat pozor na tachometer, kvoli policajtom a mohol sa pozerat aj trosku dookola, ked prechadzam miestami, kde som este nebol.

Ja som to isté písal aj do

len na to nikto nereagoval a tak som napísal aj do 406.

Odesláno

Na tu 50-ku právě používám omezovač, který nedovolí překročit navolenou rychlost na kterýkoliv kvalt. Pokud nastane krizová situace a je potřeba zrychlit, tam právě zafunguje bezpečnostní spínač na pedálu plynu. Dupneš na plyn na doraz, deaktivuje se omezovač a auto zrychluje podle plynu. Jakmile ubereš a dostaneš se na navolenou rychlost zase normálně omezovač funguje.

Odesláno

Tak podľa tvojej rady som bol vyskúšať ten plynový pedál (pri vypnutom aute :D) a ten spínač pre limiter tam samozrejme nie je. Takže môžem používať iba ten tempomat ... mna skor mrzelo to, že budem trapit motor 50 na 4st. K tomu náhlemu zrýchleniu ... bude to fungovat asi tak, ze ked dupnem na plyn, tak auto zrýchli a potom musím tempomat navolit opat, tak?

Odesláno
Tak to asi mám iné vnímanie tempomatu ... chcel som to využiť práve na tú 50-ku, aby som nemusel vkuse davat pozor na tachometer, kvoli policajtom a mohol sa pozerat aj trosku dookola, ked prechadzam miestami, kde som este nebol.

Ja som to isté písal aj do

len na to nikto nereagoval a tak som napísal aj do 406.

Jak bylo napsáno HonzouZ - k tomu se používá omezovač. V uzavřené obci je to nesmysl, protože při každém přeřazení nebo šlápnutí na brzdu ti to vypadne, takže to dost dobře ani použít nejde.

Odesláno

Chápem ... keď nad tým teraz tak rozmýšľam, tak mi je vlastne tempomat na figu :D Alebo si dám páčku s limiterom, ale potom je problem v tom, že keď budem potrebovať akcelerovať, tak najprv Pause na páčke a až tak plyn, čo tiež nie je bohvie aké riešenie ...

Keď HonzaZ napísal akýkoľvek kvalt, tak mal na mysli aj 123? Len sa snažím zistiť ako to funguje ...

Odesláno

Ano, na 2, 3 atd. Na jedničku jsem to nezkoušel. Pokud by jsi chtěl páčku i s omezovačem a ten také používat, tak musíš sehnat pedál plynu s bezpečnostním spínačem, spojit konektory v BSM v motorovém prostoru, a patřičně to nakonfigurovat. Pokud si nakonfiguruješ omezovač a nebudeš mít plynový pedál se spínačem, tak ti to po přepnutí na omezovač bude vyhazovat chybu omezovače.

[upravil dne 16/11/13 23:44 od HonzaZ]

Odesláno

Aha, tak teraz tomu už úplne rozumiem .. na limiter fungujú všetky prevody, takže si navolím akúkoľvek rýchlosť, možem si popri tom preradzovať, pridávať, brzdiť a aj tak ma to potom hodí na tú navolenu rýchlosť ... a na tempomat až od 4st. a pri preradení, brzde, alebo plyne mi vypne, čiže naozaj využitie hlavne na dialnici.

Pokiaľ by som teraz dal cez dia aktivovať tempomat aj s limiterom a nemal ten pedal so spinacom ani natahane kable k bsm, tak mi to proste vobec nebude fungovať ...

Vďaka chalpci, hlavne tebe HonzoZ, opäť ste ma niečo nové naučili :-)

[upravil dne 16/11/13 23:02 od Balachar]

Odesláno

Pri tempomate plyn pridávať môžeš, budeš normálne zrýchlovať (napr. pri predbiehaní) a potom keď pustíš plynový prdál tak dostaneš zase na navolenú rýchlosť a obsluhu rýclosti preberá opäť tempomat.

Pri limitéri (obmedzovač) ťa nehodí na nijakú rýchlosť len ťa nepustí prekročiť navolenú rýchlosť a preto je tam ten spomýnaný núdzový spínač pod plynovým pedálom.

Odesláno

Jasné Judes, to pri tom limiteri som vedel, ze plyn az na podlahu a az vtedy ti to povoli ist rychlejsie a po spomaleni sa ustali na tej limitovanej rychlosti, len som to tak skratene napisal, ale to, že pri tempomate môžem zrychliť a nevypne sa, som netušil ...

Odesláno

Zdravim, tak jsem s mechanikem pres dia (peugeot planet 2000) chtel nastavit tempomat. Packa je na miste. V dia jsme v sekci motoru nastavili tempomat(bylo to pod jinym nazvem-nepamtuju si to), pod tim byl omezovac, ten jsme nenastavili. Nic jineho jsme nenastavovali. Tempomat mi stejne nejde. Nehlasi to ani chybu, proste nic.

Muzete mi nekdo poradit co jsme udelali spatne, nebo kde by mohla byt chyba...

Do jednotky bsi jsme se pres dia podivali, ale nic nenastavovali. Diky za pomoc

[upravil dne 22/11/13 16:36 od Lukas.407]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...