bure Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Ahojte, procital jsem forum a nesel jsem jen vymenu na P106,ale predpokladam ze to bude podobne, ale i tak bych si vas dovolil poprosit o radu jak spravne demontovat podavaci cerpadlo z nadrze ? 1. odklopim zadni sedacky 2. sundam plastove kryci viko 3. odpojim hadicky a napajeci konektor 4. povolim a odmontuji cernou plastovou objimku 5. vyjmu cerpadlo 6. vlozim nove cerpadlo 7. utahnu objimku 8. pripojim hadicky a napajeci konektor 9. nastartuju a jedu takhle to vypada celkem jednoduse. jen bych byl moc rad kdyby jste mi nekdo poradil, zda-li to tak opravdu je a na nic jsem nezapomel a pak taky ta objimka co drzi cerpadlo v nadrzi, jestli se povoluje proti smeru hodinovych rucicek ? Citovat
Ferry Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 ano takhle napsane to vypada jednoduse, ale bacha, ta objimka rada praskne, je to jen plast a kor takhle v zime je to zkrehle, takze radeji ji povolovat nekde v teple nebo ji nahrat treba horkovzdusnou pistoli z dostatecne vzdalenosti. Da se sice koupit nova a nestoji zas tolik, ale blby je pak ji narychlo shanet nebo cekat az ji v peugeotu objednaji na sklad. taky nekteri doporucovali menit preventivne tesneni kolem cerpadla, aby po demontazi a montazi neprosakovalo a nesmrdela ti nafta uvnitr auta Citovat
Schreek Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Z vlastní zkušenosti doporučuju koupit rovnou novou matici a těsnění, bude to stát kolem stovky a budeš mít jistotu a klid na práci. Jinak ta matice se dost těžko povoluje a ještě hůř utahuje pokud není na to udělaný speciální klíč. Mě na 206ce se mi jí bez něj nepodařilo dostatečně utáhnout, naštěstí mi jej jeden dobrý člověk vytvořil a byl klid... Citovat
bure Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 dekuji za odporuceni panove ! , po novem tesneni jsem se ptal uz kdyz jsem to cerpadlo objednaval a udajne je soucasti dodavky cerpadla, nicmene vzhledem k me \"sikovnosti\" bych radeji preventivne koupil i tu novou objimku (matici), ale nevim kde ji sehnat ? Citovat
bure Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 mno, zkusim tam zajet, jestli to nahodou nemaji skladem, ale pochybuji ... ja jen ze pro zrucneho mechanika s vhodnym naradim musi byt vymena tohodle cerpadla otazkou 15minut prace a ve znackovem servisu mi bylo telefonicky sdeleno ze letos jiz nemaji cas a ze po novem roce, takze predpokladam ze letos uz nebudou mit cas ani objednat novou objimku ... halt budu muset povolovat hooodne opatrne, jinak budu jezdit az pristi rok Citovat
ozzy56 Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 matka čerpadla v pežo 61 kč, těsnění čerpadla-- O kroužek-- 165 kč Citovat
bure Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 mno, divim se tomu, ale tesneni bylo v poradku a matka to taky prezila, nicmene zkuseny mechanik se specialnim klicem, o kterem pise Schreek, by to mel za 15minut hotove, ja se s tou matkou mordoval skoro hodinu a stejne to dokonale netesni, nicmene startuje to, jede to ... a tech par dni nez se na me dostane rada v servisu, kde to zkuseny mechanik bude mit za chvilku povoleny a znovu spravne dotazeny, to uz nejak vydrzim .... jeste jednou diky za pomoc vsem ! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.