Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

procital jsem forum a nesel jsem jen vymenu na P106,ale predpokladam ze to bude podobne, ale i tak bych si vas dovolil poprosit o radu jak spravne demontovat podavaci cerpadlo z nadrze ?

1. odklopim zadni sedacky

2. sundam plastove kryci viko

3. odpojim hadicky a napajeci konektor

4. povolim a odmontuji cernou plastovou objimku

5. vyjmu cerpadlo

6. vlozim nove cerpadlo

7. utahnu objimku

8. pripojim hadicky a napajeci konektor

9. nastartuju a jedu

takhle to vypada celkem jednoduse. jen bych byl moc rad kdyby jste mi nekdo poradil, zda-li to tak opravdu je a na nic jsem nezapomel a pak taky ta objimka co drzi cerpadlo v nadrzi, jestli se povoluje proti smeru hodinovych rucicek ?

Odesláno

ano takhle napsane to vypada jednoduse, ale bacha, ta objimka rada praskne, je to jen plast a kor takhle v zime je to zkrehle, takze radeji ji povolovat nekde v teple nebo ji nahrat treba horkovzdusnou pistoli z dostatecne vzdalenosti. Da se sice koupit nova a nestoji zas tolik, ale blby je pak ji narychlo shanet nebo cekat az ji v peugeotu objednaji na sklad.

taky nekteri doporucovali menit preventivne tesneni kolem cerpadla, aby po demontazi a montazi neprosakovalo a nesmrdela ti nafta uvnitr auta

Odesláno

Z vlastní zkušenosti doporučuju koupit rovnou novou matici a těsnění, bude to stát kolem stovky a budeš mít jistotu a klid na práci. Jinak ta matice se dost těžko povoluje a ještě hůř utahuje pokud není na to udělaný speciální klíč. Mě na 206ce se mi jí bez něj nepodařilo dostatečně utáhnout, naštěstí mi jej jeden dobrý člověk vytvořil a byl klid...

Odesláno

dekuji za odporuceni panove ! , po novem tesneni jsem se ptal uz kdyz jsem to cerpadlo objednaval a udajne je soucasti dodavky cerpadla, nicmene vzhledem k me \"sikovnosti\" bych radeji preventivne koupil i tu novou objimku (matici), ale nevim kde ji sehnat ? :myslim:(

Odesláno

mno, zkusim tam zajet, jestli to nahodou nemaji skladem, ale pochybuji :( ... ja jen ze pro zrucneho mechanika s vhodnym naradim musi byt vymena tohodle cerpadla otazkou 15minut prace a ve znackovem servisu mi bylo telefonicky sdeleno ze letos jiz nemaji cas a ze po novem roce, takze predpokladam ze letos uz nebudou mit cas ani objednat novou objimku ... halt budu muset povolovat hooodne opatrne, jinak budu jezdit az pristi rok :)

Odesláno

mno, divim se tomu, ale tesneni bylo v poradku a matka to taky prezila, nicmene zkuseny mechanik se specialnim klicem, o kterem pise Schreek, by to mel za 15minut hotove, ja se s tou matkou mordoval skoro hodinu a stejne to dokonale netesni, nicmene startuje to, jede to ... a tech par dni nez se na me dostane rada v servisu, kde to zkuseny mechanik bude mit za chvilku povoleny a znovu spravne dotazeny, to uz nejak vydrzim ....

jeste jednou diky za pomoc vsem !

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...