tesy77 Odesláno 26. prosinec 2011 Odesláno 26. prosinec 2011 Zdravím, pořídil jsem si zpožďovač osvětlení interieru, namontoval do své 406 a zde nastal problém. Při otevření levých předních dveří zůstane světlo svítit cca 3 vteřiny, při otevření pravých cca 6 a když otevřu zadní svítí slibovaných 15 vteřin. Zkoušel jsem ho namontovat na jednotlivé spínače ve dveřích i na zadní lampičku ale výsledek je stejný. Kde může být chyba , mám pocit že je to dáno rozdílnou délkou kabelů od spínačů ve dveřích ke světlu. Dík za Vaše nápady a rady. :myslim:myslim:myslim [upravil dne 27/12/11 00:02 od tesy77] [upravil dne 27/12/11 00:03 od tesy77] [upravil dne 23/1/12 18:36 od tesy77] Citovat
MiliVFR Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Čau, než jsi dal zpožďovač pohasínali stropní osvětlení postupně? Citovat
P607Olda Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Tak dotazník: - rok výroby auta - jaký zpožďovač jsi koupil - stránky dodavatele, typ, ofoť schema zapojení samotného zpožďovače, i schema připojení do automobilu Délkou kabelů to nebude určitě, spíše něčím jiným, např. tím, že na kabelech je (uvnitř zapojení automobilu) zavěšeno \"ještě něco\". Pokud vím, tak 406 měly zpožďovač vestavěný. Citovat
tesy77 Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 Tak auto je z roku 99 break starší model ale s 2.0 hdi 80 kw Světlo zhasínalo hned, žádné postupné pohasínání. Zpožďovač tento a připojení jeden konec na kabel ke spínači a druhý na druhý kabel od spínače.( zaměnit to nejde ,jinak světlo svítí slabě) nebo jeden konec na kabel od spínače a druhý uzemnit. Ta délka kabelů s tím asi spojená nějak bude protože každé dveře mají jinou dobu svícení - LP 2s, PP 5s , LZ 12s a PZ 15s = čím jsou dveře dále od pojistek tím déle svítí. Jo a samozřejmě je na spínače napojen pípák rozsvícených světel. Pokud je zpožďovač už z výroby ve 406 kde je umístěn a jak vypadá, popřípadě dá se někde sehnat. Díky Citovat
P607Olda Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Ještě by to chtělo ofotit návod k montáži. No, zkusím popsat, jak bych postupoval, od origo stavu (bez zpožďovače): 1. v dílně bych vzal zdroj 12 V, žárovku 5 W zapojil na +12V, druhý konec žárovky přes zpožďovač na - pól. Zkratovat zpožďovač = žárovka se rozsvítí, pak odstranit zkrat, žárovka bude svítit ještě 30 sekund. 2. v autě rozdělat světlo, voltmetrem najít kablík \"ke spínači\", kde po otevření dveří a rozsvícení světla klesá napětí z +12V na 0V (ten kablík možná vede spíše do BSI, ale snad to nevadí) 3. zpožďovač zapojit mezi nalezený kablík a kostru vozidla Zkus to postupně, popiš, co nefunguje tak jak jsem popsal. K 406 r.v. 99 2,0 HDi se dostanu až 2.1., ve firmě, pak se podívám, jestli zpožďuje, nebo ne. Psal jsem teď dotaz kolegovi. Citovat
tesy77 Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 BOD 1. FUNGUJE - S TÍM, ŽE ŽÁROVKA SVÍTÍ 15 SEKUND, ALE TO MÁ BOD 2. TAK TO JSEM SAMOZŘEJMĚ UDĚLAL UŽ PŘI PRVNÍM ZAPOJENÍ BOD 3. PŘESNĚ TAK TO MÁM ZAPOJENÉ ZDE SCHÉMA ALE BYL TO PIDI OBRÁZEK Citovat
P607Olda Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Dveřní spínače nebudou asi normální spínače, možná jsou zapojeny přes diody. Asi vadí to, že napětí na \"kablíku\" nejde pokaždé až k nule a proto zpožďovač nemá stejné podmínky. Změř napětí na \"kablíku\" při otevření jednotlivých dveří - jestli se navzájem liší. Citovat
tesy77 Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 Spíš bych to viděl tak, že při rozpojení spínače a změny 12v na 0 se zpožďovač nabije zbytkem napětí v kabelu a podle toho pak energii vydá. Napadlo mě vzít dvoulinku a připojit to jakoby na prodlužovačku ale bohužel jsem zpoždovač jak jsem to tam motal trochu zkratoval zasmrdělo to a konec. Ale to neznamená že končíme koupím jiný a musím tomu přijít na kloub. Citovat
P607Olda Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 že při rozpojení spínače a změny 12v na 0 při rozpojení spínače se mění z 0V na 12V se zpožďovač nabije zbytkem napětí v kabelu a podle toho pak energii vydá to ne, tak to nebude. Nějak to bude, můžeme na to přijít, pokud budeme vytrvalí. Jiná otázka je, jestli bys v dalším kole neměl koupit dražší (kvalitnější) zpožďovač. Tento se mi zdá hooodně levný a proto mám podezření, že je citlivý na parazitní jevy - já podezírám zbytkové napětí (to znamená, že když světlo svítí přes jednotlivé \"dveřní spínače\", tak je na dveřních spínačích nikoli nula-zkrat, ale různý úbytek napětí a zpožďovač má různé počáteční podmínky). [upravil dne 28.12.2011 07:41 od P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Teď je čas vrátit se k bodu 1. Prověřit, jestli zpožďovač shořel, anebo funguje. A hlavně vyzkoušet: zkrat, kterým startuješ, udělej přes jednu nebo dvě diody v propustném směru, takže zpožďovač bude startovat z napětí 0,65 V anebo 1,3 V. Uvidíš, jaký vliv to bude mít na délku času. Citovat
tesy77 Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 a je správně při otevření dveří se na kabelu od spínače změní z 12 na 0. A poslední příspěvek to už je na mě vyšší dívčí, vůbec nemám páru co to po mě chceš. :o:o Citovat
P607Olda Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Při otevření dveří dochází ke spojení spínače a ne k rozpojení. Takže při otevření dveří napětí na \"kablíku\" klesá z +12 V na 0 V. Tady je obvyklé schema vnitřního osvětlení (ale Tvoje auto ho má pravděpodobně jinak, složitěji). Citovat
P607Olda Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Tady by pomohlo, kdybys uvedl VIN a někdo ochotný by zveřejnil skutečné schema zapojení vnitřního osvětlení Tvého auta. Předem děkuji. K bodu 1.: Jestli ještě funguje ten zpožďovač, vyzkoušíš na stole podle schematu: Pozn.: Ta dioda je tam proto, abys ověřil, jestli její přítomnost má vliv na délku času zpoždění. [upravil dne 28.12.2011 16:57 od P607Olda] Citovat
tesy77 Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 vin: VF38ERHZE80969550 a stmívač nefunguje něco vyhořelo Citovat
P607Olda Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Takže mám prosbu, jestli sem někdo můžete dát schema vnitřního osvětlení pro toto auto. tesy77: s kupováním chvilku počkej - stejný zpožďovač by se zřejmě choval stejně jako ten první Citovat
tesy77 Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 Co vím tak na trhu jsou tři typy uni stmívačů ale jestli je nějaký lepší to nevím. Spíše bych preferoval pokud je možnost sehnat original do 406. Je tady někdo komu 406 old stmívá? A jestli si někdo podobné zařízení do auta dával ? Citovat
P607Olda Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Já jsem psal tomu kolegovi, co má auto přesně jako ty, ale asi nečte služební maily, ještě neodpověděl. Koupili jsme konkrétně toto auto http://moje.auto.cz/scooter-x-AlkoholixXx-/peugeot-406.html [upravil dne 28.12.2011 22:17 od P607Olda] Citovat
tesy77 Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 Tak kromě pár drobností (manual klima,vzadu manual okna, a neelektrické sedadla) mám stejné auto. Ale vsadím se, že kolegovi stmívá Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.