Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno

Tak to zdaleka ne :) Ale uvidím, co se najde. Přední jsou měněny na jaře a mají cca 7tis. km a zadní jsou určo původní jako byli přední. Takže si myslím, že problém bude v nich.

Odesláno

Me jen fascinuje a bohuzel uz neprestava udivovat ze servisy nenajdou strzeny 2 zavity na hornim ulozeni a jeste tam jsou jine srouby.. vec kterou by mel servis najit hned.. svete div se.. nenasel ani na po Xty... :roll

PS: S tim ze servis co menil ty tlumice o tom musel preci vedet... snad pak zmizi i to \"klepani/priceni\"

Odesláno

Taky mě to udivuje. Vážně mě nenapadlo hledat kolem šroubů, který mají být dotaženy a člověk si to o nich myslí. Jak se říká jeden myslel... ;) Servis už jsem změnil!!! Doufám, že teď to už pomůže a bude klid :):mad:

Ps: Vojto, teď když vím o těch šroubech moc s Pažoutem nejezdím. Ale když jedu dělá to čím dál víc. :grr Jinak ještě jednou díky za pomoc. ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dnes ráno Pažout odvezen do servisu. Uvidíme, co s tím vykouzlí :D Fotka v sedm ráno

Odpoledne jsem byl s Fordem na STK. Prošel jsem v poho, co by kdo hledal u 4letého auta s téměř 26tis. km :D Ale, co mě tak trochu zarazilo, byl průběh kontroly. Že auto prolezl na jámě, zahrkal s ním na deskách, vyzkoušel brzdy, to beru jako samozřejmost. Taky veškerý osvětlení, považuji za opodstatněné. Ale, že zkoušel uvnitř i clonítka, všechny dveře a pásy, hrk předních sedaček, stěrače, ostřikovače a klakson, mě přišlo trošku komický :D Výbavu chtěl vidět taky, jen rezervu mě odpustil vytáhnout :D Když začal, myslel jsem, že chce něco najít, ale celou dobu vedl rozhovor s veselým tónem hlasu. Že by to byl poctivý neúplatný technik? :myslim:D

PS: Ještě k fotce, vedle těch dvou Peugeotů bylo místo, tak jsem to tam plácnul a vyfotil si to, aby to vypadalo jako v ofiko servise :D

post-39796-14109628026835_thumb.jpg

[Edited on 12/11/12 18:04 by radim.1008]

Odesláno

Dnes jsem si přivezl Pažouta zpět ze servisu :) Už se mě po něm stýskalo :D Světe div se, po cestě ticho, žádný klepání a vrzání :super Opravili nebo spíš převrtali a nově vyřízli závity v horním uložení, vyměnili pravý čep řízení, který se začal ozývat po opravě uložení, vyměnili silentblok na zavěšení motoru, o tom jsem věděl, zadní tlumiče a udělali geometrii. Doufám, že pro letošek to je vše :D

Jinak tento týden byl výživný, co se týče financí do aut.

Peugeot: servis + 57l N95 po 37,70,- :bojim

Ford: STK, garančka + 36l N95 po 37,20,- :nevim

[Edited on 16/11/12 16:17 by radim.1008]

Odesláno

Ještě jsem zapomněl, že jsem pořídil \"nová\" starší zadní světla od zdejšího člena fe.re. Svoje levý mám prasklý od pražský sídlištní popelnice a pravý lehce odřený.

• O 2 týdny později...
Odesláno

pěkný, to moje by potřebovalo koupel, ale asi to nechám na jaro ... možná před Klouzáním, ale nevím nevím, loni to taky nevadilo :D

Odesláno
ty teho taky moc nenajezdíš, co :)

Těch 15tis. km ročně, ale je pravda, že teď mám k tomu dalších skoro 8tis. km natočených na Fordu :D Teď Pažout od pátka stojí pod bílou peřinkou a jezdil jsem Fordem :aut

Odesláno
mazlí se s nim a furt ho ošetřuje,proto tak svěže stále vypadá:super:D

Jsem rád, že svěže vypadá a to mazlení už není, co to bývalo :D Jinak Vendelínku, potkal jsem tvoje bývalé auto ;)

Odesláno

Nechcem ti zasírat vlákno Radime, ale zaujímalo by ma, jestli sneh, mráz, větr neco robí z autem.

Já mám v pláne svoje mět skované v garáži počas zimy, jezdit len minimálne (výlet, silvestr chata a tak, žádné denní jezdení) a už poslední týdeň pri pohlede na omrzlé auta zasnežené mi ich bylo strašne lúto, spolu s dobrým pocitem, jak si kocúr hoví nenamrznutý, vyleštený, umytý a navoskovaný v garáži :)

Alebo sú to proste železa plechy, pružné laky a materiálu mráz nic nerobí?

Odesláno

Ivko, nic se neděje, od toho tu máme tyto stránky a vlákna :super Auto parkuji venku, od doby, co ho vlastním a to bylo v srpnu 5let. Před každou zimou, auto umeju, ošetřím lak leštěnkou, plasty naimpregnuju, natřu gumy ve dveřích silikonovým olejem proti přimrznutí, změřím chladící kapalinu a doleju ostřikovače zimní směsí :D Víc opravdu nedělám. Vlastně jo, jednu baterku jsem už kupoval. Asi tak dvakrát za zimu nechám auto stát ve vytopené garáži přes noc, aby otál sníh a vyschlo. V autě mám na podlaze gumy a požaduji po spolucestujících oklepání bot při nastoupení. Vodu vylévám, nenechávám stát. Jediný, co jsem asi tak víc pro auto udělal bylo, že jsem nechal stříknout v loni na podzim spodek a dutiny. Dnes dopoledne bylo -14°C a auto stálo od středy. Chytlo napoprvé. Štěstí přeje v zimě připraveným a pokud jsi připraven, tak autu zima nijak extrémě neubližuje :D

Odesláno

Díky, že si sa tak rozpísal, mám radost z každého jedného člověka, který o auto pečuje, za co sa mu odvďačí dobrým stavem, trvanlivosťú a svezením ;)

V podstate robím to isté čo ty, až na jeden malý \"detail\" - stríknút spodek a dutiny. Všimel sem si takéto slovné spojení už vícej krát tady na klube, mohel by si mi napísat o co ide? Které místa, a čím, jaký výsledek sa dostaví? Jestli tým možem odvrátit nejakú koróziu, šel bych do teho ;)

Ked umývám auto, dávám vždycky poumývat aj podvozek, asi zbytečne, ten je stavaný na to, aby byl špinavý, ale pro taký ten dobrý pocit.

Jo, a v studeném počasí je aj zvuk motoru/z motorového prostoru iný, mám pravdu? Myslým teda za studena, kladky a pohyblivé části, kým sa zehrejú.

Odesláno

Při slovním spojení \"nechal jsem stříknout spodek a dutiny\" jde o to, že se nechá nastříkat podlaha a všechny exponovaný místa ze spoda auta (kapsy kolem zadní nápravy, přední nosníky, zadní podběhy, kde vlevo málokdy je z výroby plast. podběh, též jsem neměl). Dutiny znamená to, že do prahů navrtáš někde u loupku dirku, aby ti ní prošla tryska a vnitřek prahu ošetříš proti korozi. 306ka má vynikající proti korozní ochranu. Spodek auta mám nastříkán hmotou, která se podobá tvrdší gumě, obdoba gumoasfaltu :D a dutiny se ošetřují olejovým nástřikem. Na jaře to chci nechat udělat i u Forda.

S tím mytím spodku, ti na to nic neřeknu. S autem do myčky nejezdím a ani jsem tam nikdy se žádným nebyl. Hezky pěkně ručně s houbou. :) A ty jiný zvuky za studena, to jsou kladky, řemeny, no prostě vše, co se hýbe a točí a při těchto mrazech je to po startu \"zatuhlý\". ;)

Odesláno

Wow ! :) A títo úkony robjá špeciálné firmy, alebo je to vícménej spúsobem urob si sám ? :)

Ked tak, daj nejaký odkaz, abych aj vedel jak to mám hledat. Jo a ten (ten plastový bodběh sem na 1.6 neměl, na GTi tam je, nevím či od výroby)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...