Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Sa nehnevaj Tybyt, ale teba by som nechcel za kupcu. Predal by som ti dajme tomu auto, po troch mesiacoch jazdenia by ti odyšlo napríklad turbo (skrytá závada) a ty by si sa potom dožadoval opravy na moje náklady alebo vrátenie auta. Poslal by som ťa kade ľahšie.

Takéto veci u jazdeného auta jednoducho nevieš na 100% vylúčiť, že sa nič nepokazí. Tak to je a nijak inak to nebude.

Odesláno

No Tybyt... ak sa ty ako automechanik bojíš kupovať ojazdené auto ,tak potom čo už my ostatní smrteľníci???:D

Pri ojazdenom aute je vždy nejaké riziko...ale na druhej starne aj moja fungel nová 407 v roku 2004 ,ma vedela za tých 7 rokov čo sme spolu trošku potrápiť .

Držím palce...:papa

Odesláno

Hlavně auto je majetkem někoho jiného ( v případdě výkupu ) a co se s ním dělo třeba poslední měsíc nikdo neví. Osobně jsem se setkal s tím, že ve značkovém servise Škoda vyměňovali díly a často se to dělá i v bazarech. Snadno se ti stane, že auto po rozvodech má najednou rozvody před smrtí... to nemluvím o spotřebních věcech jako Baterie...

Jinými slovy informace od původního majitele může být zkreslená a i když není tak to vůbec nic neznamená.

Odesláno

Ďakujem Přema.

Tak po informáciách ktoré som tu zistil som upustil trochu od mojich predstáv hlavne čo sa výbavi týka...no študujem pommaličky fórum a je tu dosť popísané o dvojhmote turbe a vstrekoch...čo vobec niesu lacné záležitosti...ako zistím pri kupe že je dvojhmota vadná?u turba ami je to jasné...u vstrekov asi zlý štart a strata výkonu...ale u dvojhmoty no neviem...sú na to nachylne zvlášt nejake ročníky alebo motorizácie?

Ďakujem

Odesláno

o problemoch dvojhmoty staci prehladat sekcie tu na fore. su tam pekne popisane priznaky ako sa odchadzajuca dvojhmota sprava.

u turba nieje nikomu nic jasne ani u vstrekov. na tieto veci je idealna diagnostika peugeot

a ani to nieje zaruka ze za tyzden k problemu nepride. ak bude mat auto fap zistis to az po chvilke jazdenia. myslim tie vstreky.

toto je tak obsirna problematika ze ti mozem odporucit kupit len auto fungel nove v zaruke.

mozes kupit navonok krasny kus so zlou historiou a pristupom majitela, alebo opacne.

na tuto temu odpoved sotva najdes. musis sa riadit instinktom, dobry mechanikom a pripadne spolu s pomocou diagnostiky ako tak pokukat ci je to ok. Ja som tieto veci pred rokom a pol k dispozicii a ani cloveka k dispozicii nemal a zatial pohoda.

ak budes mat nejaky tip co budes chciet kupit, hod vin do prislusneho vlakna a daj si ho preverit. je to viac ako nic.

vela stastia.

Odesláno

To s tymi km a rocnikom nemusi byt vzdy pravda. Moja 407 je r.v 2005, kupena na Slovensku a ma poctivych 130 000 km. Niekedy v lete sa ju chystam predat a kupit novsiu 407, alebo C5. Cize da sa najst auto aj starsie a nestocene, ale zo zahranicia to bude taky maly zazrak.

Odesláno

to neni problem zahranicia ale SR, CR a podobnych krajin dovozu...

ja mam tiez bezproblemove km, ale patricne som si za to priplatil.

takze cakat ze kupis r. 2007 s origo 80t km za 6000€ je cista iluzia ;)

ale ako vravim, autko moze mat malo km, dolezite je ako sa k nemu pristupovalo a to sa zial nedozvies.

pocuvaj svoje druhe \"ja\" :)

Odesláno

Trošku sa vrátim späť k vstrekom. Mne sa vadné vstreky prejavovali trasením predku auta pri akcelerácii. Nezáležalo akú som mal zaradenú rýchlosť a ani akou rýchlosťou som šiel. Začalo mi vždy od 2000 ot/min triasť. Dva vstreky som mal odýdené.

Ak chceš vylúčiť dvojhmotu, kúp si automat, tam neni :D

Odesláno

nic v zlom, ale ty si asi nikdy nekupis auto... ked mas tolko starosti co sa moze pokazit, tak si kup nove auto a mas zaruku a nemusis sa nicoho bat... kup si KIA RIO nove za 9000E so 7 rocnou zarukou a si zahojeny...

Odesláno

V pohode:Dviem že si vyberám ale som jeden z tých menej šťastných čo sa penazí týka:(preto chcem čo najlepšie kúpť aby som nekúpil auto za 7000 a o mesiac do neho vrazil dalsich 3000...za tie prachy si potom možem kupit renault fluence ktorý zdaleka nieje tak pekný ako 407...a tolko prachov aj tak nemám:-(

Odesláno

pouvazuj nad inym modelom Peugeota...

mne sa tiez paci LandCruiser, alebo LandRover Vogue ale zial musis sa prisposobit danym

moznostiam. upit auto a nemat rezervu nieje dobry napad. Mat P407 je prijemny pocit

ale aby ti stal v garazi lebo nemas na opravu by tam mohlo mrziet. Nahradne diely

Peu sa radia medzi dost drahe a nakladne, tak treba dobre rozmysliet.

P.S.: To Vogue si kupim, len cakam kedy bude v ponuke ten na ktory cakam :D

Odesláno

mě zase nepřijde to že nechceš automat kvůli strachu z poruchy vůbec divné... taky bych ho nebral, už jen kvůli toho že to je nejdrahší část na autě.. ona i manální převodovka je dost drahá, na tož automatická... navíc preferuju manuální říazení takže i to je další důvod, proč já bych to nebral... když člověku navadí manuální řazení, tak si myslím že není důvod riskovat... moje 407 měla najeto 213 000 km když jsem kupoval a bráchova 289 000 km... on nevyměnil zatim nic kromě paliva ;) já už měnil spojku, dvojhmotu a renoval startér, ale to jsou pořád jen spotřební záležitosti :) hold si člověk nevybere....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...