Insidel Odesláno 22. prosinec 2011 Odesláno 22. prosinec 2011 Ahoj, chtěl bych poradit ohledně 306 break. Mám možnost koupit 1.4 benzín z roku 1997. Jedná se o používané auto na kterém se za posledních 6 let najezdilo cca 140k km a to neni první majitel. Jeho vlastnosti: auto neni hnilé nutná oprava spojky (vymena) nutná vymena zadní nápravy Cena auta je 5 000 kč, je to od známého, takže vím jak se s autem zacházelo za posledních 6 let. Za tu dobu neměl s motorem žádný problém, pouze v poslední době nechtěl investovat do napravy a spojky a radsi si koupil jiné auto. Mysíte, že se vyplatí investovat 5k do tohoto vozidla + další náklady na opravu auta? Vím že mě bude stát spojka naprava a další věci tak 15K..ale i tak ... spíše se obávám aby za rok nebo 2 neodesel motor. [upravil dne 22/12/11 21:44 od Insidel] Citovat
vendelinek Odesláno 22. prosinec 2011 Odesláno 22. prosinec 2011 auto za 5 tisíc a vědít jak se snim zacházelo,já osobně bych to bral hned i s tim,že je hned investice,zadní náprava +-7500 + +-4000 spojka + nějaký serepetičky(ty bych nechal klidně na někdy jindy) a předpokládám ,že Euro už je zaplacený,šel bych do toho:) Citovat
Šalda Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 Myslím že za 20 000.- Ti to auto bude v pohodě sloužit (5 000.- koupě + cca 15 000.- servis) a 306 s 97 roku za 20 000.- neseženeš, a když už jo, tak bys tam stejně nějaký prachy musel nacpat, takže pokud máš peníze jak na koupi tak i na počátečný nutný servis tak do toho jdi;) Citovat
fejfarz Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 Ahoj tak na tvůj dotaz bych odpověděl koupit. Já jsem jí taky kupoval na jaře P 306 1,4 break za 33000 kč a měnil jsem jenom oleje, filtry, kabely ke svíčkám jeden byl prasklý, svíčky, čepy rízení a silenblok na rameni přední nápravy jinak zadní náprava zatím v pohodě a spojka asi původní taky v pohodě a najeto skoro 170000 km. Po 10000 km používání můžu říct že to je velké rodinné combi což je super i dost spolehlivé a moc nežere já jezdím tak 6,5 l/ 100 . Jedna věc je fakt mizerná a to ta že 1,4 motor je na to auto slabá. Příště až budu vybírat combika tak min 1,6 obsah. Pokud nejsi závodník a stačí ti dojet z bodu A do bodu B tak s ním budeš spokojený. Auto je tiché a pěkně pohodlné a je v něm dost místa. Za ty prachy nekup to. Tady je odkaz na repasy té zadní nápravy. Zavoláš tam domluvíš si kdy přijedeš počkáš někde 2-3 h a odjíždíš s opravenou zadní nápravou. http://www.renovacenaprav.cz/index.php?obsah=cenik Kolega tam byl je to odzkoušené. Spojku vyřešíš někde u tebe. Tak příjemné rozhodování Citovat
vendelinek Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 tak já sem ho pořídil před 4 ma měsícema s eko za 29000kč a hned jsem vyměnil brzdy vzadu,jinak auto v pohodě jezdim denně,auto je ze švícar po ženský a spojka je taky asi původní,jasný mouchy má každý starší auto s tim se musí počítat,ale ty se budou odstraňovat průběžně,nebál bych se toho Citovat
fejfarz Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 Ahoj vendi taky máš noční nebo nemůžeš spát ? Citovat
Qcko Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 Mam presne ten rok aj motor a mozet ooporucat. Momentalne ma 320000km na tachaci a jazdi uplne bez problemov. Hlavne si skontroluj zadny lavy podbeh a hned si ho daj vyvarit (treba dat dole tapacir v kufri --> lava strana a skontrolovat to. Spojka na tento motor stoji 70€ (LUK), vymena je v pohode (ja som to zvladol sam v garazi s jednym zdvihakom), napravu na repas vymennym sposobom a mas na dlhu dobu pokoj, za 5000 by som nevahal ak ti to auto vyhovuje. Citovat
ferrari Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 Presne ako napísané, netreba váhať. Investície bude potrebovať KAŽDÉ staršie auto a ak dopredu vieš, čo bude treba investovať tu, tak to je celkom dobré. Treba si uvedomiť, že 1,4 ni eje žiaden trhač asfaltu, ale zas pri slušnom zaobchádzaní má aj slušnú spotrebu a naozaj, tieto motory 1,4 sú vcelku vďačné (no, možno bude treba vymeniť tesnenie pod hlavou, ale to nie je žiadna tragédia). Citovat
Insidel Odesláno 23. prosinec 2011 Autor Odesláno 23. prosinec 2011 Moc děkuji za vaše cenné názory. JJ nejde mi o to aby to bylo žihadlo, jsem student a tak nemám moc peněz a spotřeba je pro mě docela důležitá. Nabídla se mi tato možnost, kdyby to nebyl kombík tak bych to vzal taky. Ale kombík mi nevadí, poměrně se mi líbí. Jelikož je prodávající příbuzný od přítelkyně tak jsem se s ním dohodl, že po novém roce si ho odvezu ke známemu (co nám dělá servis auta) a ten že si to tam na den nechá a že to prohlídne, řekne mi předběžnou investici a podle toho že mu dám vědět. Každopádně počítám že s počáteční cenou do toho budu investovat ještě tak 15k (spojka, náprava). Pokud by to bylo nějak výrazně více, musel bych si to rozmyslet (jsem finančně limitován ) Ještě jednou všem děkuji a přeji příjemné prožití Vánočních svátků. [upravil dne 23/12/11 08:32 od Insidel] [upravil dne 23/12/11 08:32 od Insidel] Citovat
Qcko Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 Este ked pises 1997, tak aby mesiac? Je to uz facelift? Jasne ze ten motor nie je absolutne na zavodenie, ale na bezne jazdenie je dobry, celkom aj uvezie, kufor je paradne priestranny ... Citovat
Slipkont Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 já mohu jenom suše dodat že taky mám 1.4 v peugeotu 405 a na normální ježdění dobrý motor ale na závodění to není .. Citovat
ferrari Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 Este ked pises 1997, tak aby mesiac? Je to uz facelift? Tak dumám, nikdy som nevidel breaka tú úplne prvú verziu (MK I?) Citovat
ferrari Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 já mohu jenom suše dodat že taky mám 1.4 v peugeotu 405 a na normální ježdění dobrý motor ale na závodění to není .. Njn, 405ka v social verzii má +- rovnakú hmotnosť, ako 306ka. Záleží tiež na pneu... Citovat
Qcko Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 ferrari: vidis to, sak to je break ... ach jaj, vidno ze su uz vianoce Citovat
Insidel Odesláno 23. prosinec 2011 Autor Odesláno 23. prosinec 2011 Este ked pises 1997, tak aby mesiac? Je to uz facelift? Jasne ze ten motor nie je absolutne na zavodenie, ale na bezne jazdenie je dobry, celkom aj uvezie, kufor je paradne priestranny ... Ahoj, no popravdě měsíc nevím, přiznám se že nevím ci je přesně facelift, zas tak se v tom neorientuji, ale odhaduji že je to nový vzhled masky? Přikládám fotografie: 1, 2, 3, Citovat
Majkls Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 řekl bych, že faceliftovaná 306 má čirá světla, kulaté mlhy a Citovat
fejfarz Odesláno 23. prosinec 2011 Odesláno 23. prosinec 2011 No hlavně bych dal olej,filtry, zadní nápravu pokud jsou kola do A, spojku a mrknout na brzdy a myslím že budeš spokojený. Jak jsem již psal povinné ručení je malé a spotřeba stačí řadit do 2500 otáček pokud to jde a max. rychlost okolo 100 km/h a jsi na 6,5l. Dostaneš se na nízké provozní náklady a o to ti jde. Jinak prostorný kufr je super jeli jsme s tím v pěti lidech na dovolenou a všechno se vešlo až jsem se divil a ani jsem nepotřeboval nic přídavného na střechu na další věci. Klidně se vzadu vyspí i dva lidi v autě když se sklopí zadní sedačky no prostě paráda autíčko. Novější 306 má čírá světla a kulaté mlhovky. Ta z 97 r.v. vypadá taky hezky viz ta moje hi. [upravil dne 23/12/11 15:31 od fejfarz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.