Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím chlapi,

dnes ráno jsem vyjel z garáže normálně jsem nastartoval motor běžel v pohodě i na volnoběh a po chvíli jízdy jsem zjistil že při příjezdu ke křižovatce mě klesájí otáčky na volnoběh až na nulu a motor chcípal. Nezastavil jsem úplně vždycky mi to vyšlo že jsem hned jel tak jsem zařadil dvojku a přidal plyn a motor jel zase normálně. Když jsem takto dojel po 30-ti km domů tak jsem motor vypnul chvíli počkal a zase nastartoval šlo už všechno normálně bez problémů. Otázka je co se stalo ? Zůstalo vyset nějaké relé nebo krokový motorek ? Byl už mráz. Dost mě to vystrašilo.:bacha

[upravil dne 20/12/11 14:33 od fejfarz]

[upravil dne 21/12/11 13:01 od fejfarz]

Odesláno

videl bych to na spinavy krokovy moturek, jeho vycistenim nic nezkazis, patrne na tech necistotach pri nizkych teplotach snaze namrza studeny vlhky vzduchu, ktery proudi do motoru tim obtokovym kanalem volnobehu velkou rychlosti a pak to blbne s otackama

Odesláno

nedokazu poradit, 1.4 motoru jsou pro 306ku tri typy a jeste k tomu tam muze byt bud komora vstriku od Solexu nebo od Bosche, podle VIN kodu bych ale dokazal poslat obrazek

Odesláno

Tak krokový motorek jsem našel byl pěkně špinavý tak jsem ho očistil a prostříknul WD 40 a uvidíme jestli to bylo ono.:roker

Díky moc za radu. Servicebox poradil kde to hledat.

[upravil dne 19/12/11 14:50 od fejfarz]

[upravil dne 19/12/11 14:51 od fejfarz]

Odesláno

Tak po vyčištění krokového motorku musím konstatovat že dneska po -4 stupních mrazu auto jelo perfektně a nic nechcípalo. Díky za radu. Snad bude na chvíli klid.

Odesláno

Tak dneska se závada opět opakovala. Buď jsem to měl víc prostříkat tím wd - čkem nebo je ten motorek už načatý a bude se to zhoršovat. Opravdu to udělá pouze jednou ráno stačí vypnout zapalování a znovu zapnout a celý den to jezdí v pořádku.

[upravil dne 21/12/11 13:09 od fejfarz]

Odesláno

Teď jsem ho řádně prostříkal nechal wd působit 5 min potom jsem vyklepal tu sra..u ven a znovu prostříkal opět 5 min nechal působit a ještě jsem pro jistotu změřil obě vinutí měli okolo 50 ohmů . Namontoval nastartoval a otáčky v pohodě tak uvidíme zítra ráno co na to počítač.......:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...