Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

brý den pánové, poslední dobou mi nějak blbne telefon, mám htc wildfire, strácí se signál, hovor se sám ukončí v půlce a někdy je docela problém se i dovolat, ale má to jeden háček, na telefon mi omylem šlápla kamarád a má prasklinku přes display:( problémy byli už předtíml ale mám stach že by reklamaci nemuseli uznat, co myslíte?

Odesláno

na 99 procent bude reklamace neuspěšná. I když se budeš odvolávat na to žew závada byla dříve, nebo že prasklina nemá na tyto chyby vliv. Prostě prodejce nebude riskovat že mu to dodavatel vrátí s tím samým zdůvodněním.

Odesláno

ja som raz bol takto reklamovat mobil a na boku bol prasknuty kryt co som si ja ani nevsimol a v predajni mi povedali ze to je zbytocne tam posielat zbytocne budem muset preplacat postovne okolo 20e (neviem odkial vzali tu cenu :D )

Odesláno

Bohuzel to tak je.. staci abys mel telefon v rozich poskrabany a reknou ti, ze je zjevne, ze ti nekolikrat spadl a ze to je tim.. Na druhou stranu dle meho nazoru neni prodavac opravnen posuzovat, zda ti reklamaci prijme ci nikoliv... zkus se domluvit, chce to pouzit hodne asertivni jednani, pripadne se dovolavat na vedouciho prodejny

Odesláno

Ono je velmi důležité kde se to kupovalo. Nejschůdnější většinou bývá reklamace u operátorů a u velkých firem. Čím menší obchod tím více se brání jakým koliv výdajům. Ale je to skutečně o lidech. Nejhorší je že to i když chtějí pomoci (ten prodejce) musí poslat do servisu a tam to dostane do rukou kdo ví kdo a šup neuznáno a letí to zpět.

Neuznaná reklamace, náhrady za neoprávněnou reklamaci.

Odesláno

aha :( to ste mě moc nepotěšily :( i když kámošovy v tom samym obchodu reklamaci uznaly a ten telefon byl omlácenej jako blázen, a ještě dostal navíc novej kryt..... za zkoušku nic nedám :)

Odesláno

pokud nebude poškozenej vnitřek telefonu (což asi teda nebude, tak neni důvod proč by reklamaci neuznali.Taky záleží, jestli si kupoval telefon z ofiko distribuce, pokud ano, tak to stejně pošlou do autorizáku, kde to bez keců opraví, pokud je to nějakej pochybnej dovoz, kde prodejce nese záruku na vlastní bedra, tak věřim, že bude dělat problémy. Ale to by mohl dopísek na ČOI hravě vyřešit :)

když budeš chtít ještě rejpat, tak si řekni na benzín za cestu :D

moto: náhrady za neuzanou reklamaci jsou nezákonné

[upravil dne 19/12/11 13:07 od Ajdamek]

Odesláno

Ne tak docela. Nemáš úplně pravdu, nejsou nezákonné, záleží jak se to podá. To co myslíš Ty je to když je objednané oprava a nebo telefon k posouzení a servis sdělí výši opravy a zákazník ji neakceptuje. Ale pokud uplatníš reklamaci na vady skryté a nebo na vady způsoběné běžný provozem a ukáže se v servise že se nejednalo o tyto vady a ty jsi to věděl tak jsou náhrady vymahatelné.

Odesláno

Autorizovaný servis pro telefony HTC je společnost VSP data a.s.. Osobně bych to dal na reklamaci jelikož ti ji prodejce musí příjmout, na druhou stranu ti ji, ale může vzápětí zamítnout.

Měl jsem od t-mobilu G1čku a reklamoval jsem ji i když jeden roh byl uštíplej a celkově ze zadního krytu se sloupávala barva a v servisu na to nic neřekli a bezproblému my vyměnili základní desku. u mého nynějšího HTC Incredible S mám trochu promáčknutý rožek a na vrchním krytu jsou okolo displeje oděrky a telefon byl už v servisu 2x a nikdy nic neřekli.

Ad to že autorizované servisy něco vyměnují bez řečí není až tak pravda obzvláště né u Sámšuntu(Samsung).

[upravil dne 20/12/11 22:33 od JendaB]

Odesláno

Ještě jeden poznatek. U MDA Vario jsem měl prasklý kryt baterie a reklamoval jsem vady displeje a displej vyměnili v rámci záruky, ale za kryt mi naúčtovali 500 s tím, že bez tohoto krytu není zajištěna řádná funkce přístroje a když nezaplatím tak mi to nevydají. Že prý to je rozhodnutí servisu.

Odesláno

Ono aj ako bolo povedane, zalezi, kde si telefon zobral.

Napriklad u operatora sa nemoza stat, ze by ti predajca zamietol reklamaciu. Operator ako taky, sa tym vobec nezaobera, zapise vady, ktore si ty napisal, a posle do zmluvneho servisu daneho zariadenia...

V prodejnach by to mali robit rovnako ...

Inak je blbost, ze kvuli praskline ty to neuznaju ... Dnes uz sa to tak viacmenej nerobi ... Zmluvne servisy servisuju, pokial nie je zjavne, ze prijem signalu poskodila rovnaka vec, ako praskly kryt displaya ...

Jedine, co sa vseobecne pouziva, je, ked mas telefon zateceny. Vtedy s tebou nikto nic neriesi. Zazil som aj pripad, kedy telefon zatiekol, nic sa mu nestalo, dal sa ususit, a po roku tam nieco odislo, avsak v servise nasli stopy zatecenia, a neriesili dalej ...

Ale prasknuty kryt je bezny, ked som este davno pracoval na predajni telekomunkacneho operatora, tak skoro vsetky reklamace, kde bol poskodeny kryt, boli uznane ... Takze urcite reklamuj ...

Ak vsak naozaj stratu signalu sposobilo to prislapnutie telefonu, rataj s tym, ze ty mozu nauctovat poplatok za neopravnenu reklamaciu ... V tom poplatku je zahrnuta doprava tam a spet zo servisu, plus nejaky manipulacny poplatok. Tento poplatok za neopravnenu reklamaciu sme uctovali od vyrobcu telefonu. Pre nokiu to bolo inak, ako pre ericsson a podobne !

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...