tomask Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 da se nejak poznat, kdyz mam zaple ESP, ze zrovna zafungovalo? respektive zabranilo smyku ?? u kamarad v Smart Roadsteru kdyz jede v zatackach na krev, tak zacne blikat kontrolka, ..tady u 307 sice sviti kotrolka ESP zapnuto, ale nevim kdy zacne reagovat, chtel bych to vyskouset, par zatacek na krev jsem projel ale nepoznal jsem rozdil se zapnutym ci vypnutym ESP... Citovat
lamancha Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 zablikalo mi to nekolikrat v zime , jel jsem po snehu a snazil jsem se na to slapat ,abych videl jestli to funguje, ale jinak tyhle situace nevyhledavam. Ted me napada, kdyz tu sviti kontrolka na budikach, tak to mas prave vypnuto ne? Ta musi byt zhasla a problikne jen kdyz se ESP aktivuje:o Citovat
Bohumil Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 Když kontrolka ESP svítí trvale, tak je to vypnutý. Zpravidla to bývá ještě nějak spřaženo s ABS. Citovat
tomask Odesláno 11. duben 2005 Autor Odesláno 11. duben 2005 aha, tak ja myslel ze kdyz sviti tak ze je to zapnuty......a ja to blb treba za deste vypinal v domeni ze to zapinam....tak ted uz to vim, ze kdyz to sviti tak je to vyple.....diky moc kluci, mozna jste mi zachranili zivot...holt nemam ten manual a tak delam pokusy... Citovat
Kralda Odesláno 12. duben 2005 Odesláno 12. duben 2005 Ty bláho, ještě že se ti nic nestalo!! Citovat
Bohumil Odesláno 12. duben 2005 Odesláno 12. duben 2005 Moc se na tato \"zařízení\" nespoléhejte. Pravda, snaží se o to aby napravila, nebo korigovala určité chyby řidiče, ale žádná elektronika není všemohoucí (to je jen tamten nahoře). Fyzikální zákony jsou neúprosné a my \"normální smrtelníci\" se jim musíme podřídit, a? se nám to líbí, nebo ne. O tom hodně ví např. Destiny. :D:D. Citovat
Bohumil Odesláno 13. duben 2005 Odesláno 13. duben 2005 Naps Destinym ve vibracích volantu : Veř mi, že něco o těchto fyzikálních zákonech vím. 2 Destiny : Už víš?:D:D Citovat
tomask Odesláno 28. duben 2005 Autor Odesláno 28. duben 2005 tak ta kontrolka blika pri kazdym prohrabnuti napr. na sterku, takze neni zase takovy problem ji rozblikat...takze to kontroluje nejenom kdyz jde auto do smyku ale i kdyz se protaci kola...respektive s ESP by se protacet moc nemeli.. Citovat
lamancha Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 taky jsem si myslel, ze diky ESP to nezahrabe a ono jo:Dale kdybych to neslysel, tak to vidim i na kontrolce,proste dokonaly pazout:o Citovat
mlh Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 v zimě jsem jel asi 40km zasněženýma serpentýnama v Dolomitech...bylo už dost pozdě... cesta prázdná... tak jsem zkoušel, co se dalo... ESP kontrolka blikala prakticky pořád... a bylo to užasných 40km... vidět, co to dělá s autem a pomalu se učit, co ještě jde a co ne... párkrát jsem málem skončil v závějích, ale jinak to byla bomba... při výjezdu ze zatáček se to chovalo jako staré dětské boby s ručními brzdami... pamatujete, když jste na nich jeli? střídavě se muselo tahat za obě brzdy, aby člověk udržel správný směr bobu... a tak mi připadalo to auto... pár hrknutí vzadu... zakolébání zadku... a auto pokračuje tam, kam řidič chce... taky vjezd do zatáčky byl jistý... v okamžiku, kdy jsem čekal, že budu klouzat rovně do závěje, zahrkala pro změnu přední kola a by? jsem vyjel lehce do protisměru, vše fungovalo super a mohl jsem pokračovat v krasojízdě... kolega v Oktávce za mnou těžce nestíhal... dojel o pár desítek minut později... to jen tak btw... zážitky laika s ESP... tehdy jsem měl opravdu dobrý pocit, že to nebyly vyhozené peníze... Citovat
ALFWORKS Odesláno 20. listopad 2005 Odesláno 20. listopad 2005 blee :( aj ja to chcem ... neda sa to dodatecne domontovat? Citovat
Bejcek Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Koupil jsem 307sw, v servisu při prohkidce mi řekli , že všechno funguje v pořádku,(tedy ASR.ABS a ESP).Mám i na středovém pultu knoflík na ESP OFF,tedy na vypnutí ESP,ale pří zmačknutí se asi ESP nevypne-nerozsvítí se žádná kontrolka.Jak se to tedy dá vypnout? Citovat
jirka639 Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Původně zaslal: tomask tak ta kontrolka blika pri kazdym prohrabnuti napr. na sterku, takze neni zase takovy problem ji rozblikat...takze to kontroluje nejenom kdyz jde auto do smyku ale i kdyz se protaci kola...respektive s ESP by se protacet moc nemeli.. ESP ti kontroluje trakci, tzn. dobrzduje jednotliva kola ASR kontroluje prokluz kol http://cs.wikipedia.org/wiki/ASR Citovat
Leos Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Pod kontrolkou ESP je u P307 i funkce ASR. Pokud má Váš P307 tlačítko na vypnutí a tímto tlačitkem ESP vyřadíte, samo se zase zapne při dosažení rychlosti 50km/h. Je to vlastně spíše pro vyřazení funkce ASR. Nad tuto rychlost vypnout normálním způsobem nejde! Citovat
Bejcek Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 To všechno vím,ale auto stojí na místě a jak poznám že tato funkce je vypnutá,měla by se snad rozsví kontrolka a po dosažení určité rychlosti zase zhasnout. Citovat
Bejcek Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Nazdárek,takže jsem to vyřešil.Nedalo mi to a rozebral jsem vypínač \"ESP OFF\" a zjistil jsem rozpadnutý mikrospínač.Přihnul jsem plíšek,dal jsem to dohromady ,vše jsem odzkoušel než jsem to smontoval a funguje to.Ušetřil jsem pár korunek za vypínač. Citovat
DanculD Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Skor par stoviek korun.... Ale inac potvrdzujem, ze jazda v zime s dobrymi gumami a ESP je naozaj super zazitok, ked citite ako to za vas koriguje.... PS: Samozrejme fyzika plati pre kazdeho. Inak pekne video o ESP: http://auto.sme.sk/c/3352805/Na-co-je-v-aute-ESP-Testovali-sme.html Citovat
Bohumil Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: ALFWORKS blee :( aj ja to chcem ... neda sa to dodatecne domontovat? To by jsi asi musel vyměnit celou řídící jednotku ABS za řídící jednotku ABS s ESP+ASR. A kdo ví, jestli by to načetla \"nejhlavnější\" řídící jednotka.:myslim:myslim A ještě jestli to má stejné konektory. :bojim:bojim [upravil dne 6/8/08 Bohumil] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.