Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

budíky mi chodí správně testoval jsem si je na DIA v každém případě, tam na sestavě termostatu mám 2x čidlo + el. magnet ventil, kdyžtak nafotím ten předek termostatu ( v SB viz foto ). HonzaZo jsem si mylel že omrkneš Sedre já se vtom nevyznám, připadal si mi jako pán bůh co se týče El. na 407, z toho jak radíš lidem co kde a jak zapojit.

Jinak stím nedohříváním - jedu např kamkoli i po dálnici a mám teplotu sotva 70 spíš 68 jakmile polevím otáčky tak jsem s ručičkou před stupnici to samé z každého kopce, když jedu lehko nebo brzdím motorem úplně se schladí motor. Když sleduju ručičku tak mi vyleze tak na max 72 stupňů otevře term. a spadne skoro na začátek a zase leze nahoru do tech cca 70 st.

post-13779-14109622297468_thumb.jpg

Odesláno

Tak čučím do SB, SEDRE a nějak se v tom neorientuji. Zatím co jsem pochopil, tak ten elventil je na bypass. Pouštění vody do chladiče zprostředkovává mechanický termostat. Jediné čidlo na teplotu je to vzadu. Zkus nafotit ten předek termostatu.

Odesláno

no mě právě připadá ,že mi to přední čidlo co tam na těch obr. není vidět udává tu teplotu motoru na budíku prostě tu chladnejší,nevíš k čemu slouží ten bypass (elm. ventil)?

Odesláno

Bypass je k rychlejšímu prohřátí motoru. Prostě voda nejde do chladiče ale jenom v malém okruhu motoru. Jak vypadá to čidlo? Na schématech i v manuálu je pouze jedno čidlo teploty. Zkoušel jsi na dia měřit teplotu chladící kapaliny? Na předku toho termostatu je jenom kulatý konektor, ale ten není elektrický, jde z něj hadice na odvzdušnění motoru do elmag. ventilu odvzdušnění.

Odesláno

Tak něco takového jsem v dokumentaci nenašel. Vypadá to jako by by ten termostat elektricky ovládán. Bylo by dobré, kdyby jsi zjistil čísla na kablících, které vedou na ten konektor.

Odesláno

Pokud ten bypass (EV) je funkční měl by taky cvakat, on by přes test dia měl být slyšet, pravda je nic jsem při testu neslyšel ale taky jsem pořádně nevěděl k čemu tam je. Musím skusit test dia u motoru předtím sem seděl v autě u nějkýho ventilu to psalo, že si mám dát na něj ruku abych cítil že je OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...