Guest Kamik-N Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 kluci měl bych prosbu už mám v hlavě dlouho myšlenku dodělat ABS vím že je potřeba koupit kompresor na ABS + nový brzdový buben+ co dál už nevím už to někdo zkoušel nevím proč moje auto nemá ABS mám špatný pocit že tam bylo. p.s nechci slyšet názory prodej to a kup s abs, to auto jsem si vymazlil proč se nepustit do tohohle Citovat
Benžík Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 Zkus najít konektor jednotky ABS, bude někde u levýho podběhu, jestli tam neni, nepouštěl bych se do toho. Taky sem můžeš zkusit dát vin, určitě ti podle něj někdo nejde, jestli tam bylo, nebo ne. Jestli tam bylo, byly tam i snímače u kol a k nim patří i kroužky se zubama a kabely. [upravil dne 8/12/11 10:19 od Benžík] [upravil dne 8/12/11 10:21 od Benžík] Citovat
Ferry Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 a co na to budou rikat na STK, az prijedes s autem, co ma v papirech kolonku ABS proskrtlou a ABS v aute bude potrebujes jine predni poloosy a jine zadni naboje s ozubenyma krouzkama, pak cely kabelovy svazek vedouci pod podlahou, cidla na kolech, jine brzdove trubky, pokud neni v aute priprava, tak natahnout par kabelu mezi motorem a kabinou nebo vymenit cely hlavni kabelovy svazek (tzn. sundani palubky, kompletni rozebrani pulky motoroveho prostoru, vymena kabelu) ABS za to fakt nestoji, kamosovi jsem takhle \"naboural\" jeho 406tku, nastesti jen do hromady snehu, pac tam kde bych zabrzdil bez ABS uplne v pohode, jak jsem byl zvyklej z myho auta, tak s ABS to jelo jak na sankach a zadny brzdeni se nekonalo, hromadu jsem nabral v plny rychlosti za dobu co jezdim, jsem se dostal nekolikrat do situace, kdy me zachranilo, ze jsem ABS nemel a naopak nevim o situaci, do ktere bych se dostal a ABS by mi byvalo nejak pomohlo [upravil dne 8/12/11 10:32 od Ferry] Citovat
Bronak Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 Také bych ABS nedával, za normálních podmínek se ti brzdná dráha prodlouží. A na sněhu si stačí dávat bacha. Já jsem ABS naopak vyndal. ALe jestli chceš všechno k němu tady mám, kabely, buben, hadice, motor, jenom čidla ne. Jeslti tam nemáš tu zásuvku do motoru bude mít červený konektor a je obdelníkového tvaru tak bych se do toho také nepouštěl. Citovat
Guest Kamik-N Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 Tady je VIN: VF32CRHYE40718986 děkuji za rady takže je občas i lepší bez abs Citovat
Bronak Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM ABS BEZ ABS za sucha je lepší ABS nemít rychleji zabrzdíš. Ale zase na ledě se ti nestane že ty kola se zaflekují Citovat
Guest Kamik-N Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 Takže se na to radši vykašlu jako práce by mi nevadila, ale zase bych musel komplet překopat Citovat
Cinicman Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 Heeeej ABS je pre ženy... tvrdí chlapi jazdia v zime na letných gumách a s vypnutými všetkými elektronickými \"akože\"pomocníkmi... Citovat
Judes Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 za sucha je lepší ABS nemít rychleji zabrzdíš. ABS nie je o tom či skôr zabrzdíš ale o tom aby bolo auto ovládateľnejšie a nešlo šmykom pri prudkom brzdení. Citovat
Marcel00 Odesláno 8. prosinec 2011 Odesláno 8. prosinec 2011 presne tak a hlavne pri vyhybacom manevri ci uz na suchej alebo mokrej vozovke neurobis z daleka bez ABS to co vdaka ABS. S ABS sa totiz pri prudkom brzdeni dokazes vyhnut prekazke co bez ABS nehrozi. Takze pozor na to... Jednoznacne ABS !. Pripadne ak bude jedna cast vozovky mokra a druhy sucha ides do kytek... o skorsom alebo neskorsom brzdeni skoda reci, vsetko je vecou pneumatik, vazeni tak porozmyslajte a nevravte ze je vyhodnejsie bez ABS... [upravil dne 8/12/11 20:05 od Marcel00] Citovat
Cinicman Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 ...S ABS sa totiz pri prudkom brzdeni dokazes vyhnut prekazke co bez ABS nehrozi... [upravil dne 8/12/11 20:05 od Marcel00] Len blbec by pri zhoršených podmienkach (sneh, ľad, mokrá vozovka) dupal na brzdy. Ten kto vie ako brzdiť nepotrebuje ABS, ktoré je len kus elektroniky, ktorá NIKDY nevyhodnotí situáciu lepšie ako ľudský mozog... To, že dnes má vodičák každý lojzo (a hlavne teda naše blond osadenstvo ) je druhá vec. Automobilky sa chránia ako vedia a tak nám do áut pridávajú stovky kíl nepotrebných elektronických hračičiek a káblov... Citovat
Marcel00 Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 aky chytry... nahla prekazka ti nic nehovori ? ak zablokujes kolesa lebo niekto ti vleti do cesty tak ides smykom rovno a mozes krutit volantom kolko chces... chcem ta vidiet ako budes pumpovat pedalom alebo mat cas riesit intenzitu stlacenia pedalu kym zistis ako reaguje vozovka vs. pneumatiky, pripadne iny povrch vozovky (strk, prach, voda, sneh). Blizi sa zima. Rad sa pozriem ako zacnes brzdit na nepredvidatelnom povrchu a zaroven sa pritom vyhybat prekazke. Garantujem ti ze ty v tej prekazke skoncis a ten co pojde s ABS sa jej vyhne. pri abs je vozidlo ovladatelne. kukal si vobec to video? inak by si nenapisal co si napisal... keby vsetci jazdili ak to blond osadenstvo z ktoreho sa smejes, ver mi ze by na cestach bolo lepsie a bezpecnejsie ako teraz ked su plne cesty magorov.... ale to je do inej temy. to nema s abs nic spolocne to sem nepatri. Chod si to vyskusat na okruh do rakuska do Pachfurtu a potom sem pridi ohodnotit reakcie ludskeho mozgu. Bez ABS tu drahu ani priamo neprejdes. podotykam ze sa tam jazdi 40km/h a iba na niektorych drahach 60km/h. Co v realnych podmienkach asi tak pomaly nejazdis. Svet sa meni, cesty sa menia, jazdi viacej aut, viac kritickejsich situacii na cestach. preto tie vydobytky elektornickych hraciek a kablok. skoda reci vobec nieco napisat... pre mna za mna... ja som sem dal poucne video, lebo vela ludi ani nechape zmyslu abs... kazdy nech si jazdi s cim chce a ako chce. je to kazdeho osobna vec ci uz s abs alebo bez. mas pravdu, ja brzdit neviem a preto potrebujem ABS, ja som mozno najazdil 500.000km za svoj zivot a stale sa nepovazujme za dobreho vodica... konecnce som dopisal. cagobelo... Citovat
Ferry Odesláno 9. prosinec 2011 Odesláno 9. prosinec 2011 otazkou zde neni, zda ABS ano nebo ABS ne, otazka byla, zda ho dodelat do auta, ktere ho nema, na tu padla odpoved, ze se to nevyplati (uz jen z duvodu legalizace v papirech, pracnosti a nakladnosti takove upravy) Tim bych to tu asi uzavrel Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.