Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím taky chci vyměnit naftovy filtr na svojem Hdi ale nevim jaky tam mám a jaky mám obednat. Filtr sem nasel vedle baterie ale nevim jak se u meho vozu mnění. Zda jen vložka nebo celý filtr.

VIN: VF33A9HYC84763280

Jestli mi někdo najde objednaci cislo nebo typ a poradi s výměnou tak budu rád

Odesláno
ja som kupil ten man a meni sa cely filter .cislo neviem , kupil som ho v autokelly a presne sedel podla typu motora...

musel si to nejak odvzdušnovat?

Odesláno

no.... ked som ho menil prvy krat tak sa mi to nedarilo odvzdusnit. pod krytom motora je taka stlacacia cierna nadobka na odvzdusnovanie pumpicka . ale aj tak mi to neslo ,musel som odpojit prepadovu hadicku co vedie naspat do nadrze . stlacis tu nadobku ,zapchas si prepadovu hadicku a pustis tu pumpicku ,nech nataha naftu a opakujes pokial nepotece nafta s prepadovky a necitis vzduch v pumpicke co stlacas.. takto sa mi to podarilo odvzdusnit. pokial som neodpojil ten prepad tak som tu pumpicku stlacal asi 50 krat a neslo to

Odesláno

No tak já sice nevím co to je, ale předpokládám, že u Tvého motoru není čerpadlo v nádrží a pokud potřebuješ načerpat naftu tak je tam \"balónek\". A tohle bude odvzdušňovací šroub - napumpuješ co to jde a pak povolíš šroub a při stisknutém balónku odvzdušníš a znovu...

Samozřejmě to není na odvodnění, voda se totiž drží dole, takže ten bývá dole.

Odesláno

hej ale uplne dolu pod filtrom(pod tou skrutkou)

trci taka hadicka a myslim ze ked povolis tu skrutku tak s tej hadicky to odvodnis . jestli se nemylim

[upravil dne 22/12/11 21:01 od slovak01]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravim, prispievatelov do fora, som novy na tomto fore, mam Peugeot 307 SW 1,6 HDI 80kw 2007, presiel som x odpovedi na tuto temu no netusim a neviem najst tu pumpicku, stlacacia cierna nadobka, (pripadne balonik) o ktorom aj tu hovorite, vie mi to niekto blizsie priblizit, pripadne nafotit. Slovak O1 pise o tej stlacacej ciernej nadobke, prosim ta kde to je??? Myslis te cierny sulok na vrchu ako su vstreky?? Vedel by si to nafotit a zavesit tu?? velka vdaka. Tiez som riesil palivovy filter, odpojil, pripojil, nastartoval, motor bezal 10 sec a zdochol a nasledne uz som ho nevedel nastartovat. Doplo mi, ze to bude tym, ze nedokaze natiahnut naftu do filtra ale ani ja som nevedel ako ju tam dostat. Skusal som len nechat natiahnut naftu cez pootocene kluce v zapalovani, samozrejme to nepomohlo, skusal som hadickou a striekackou cez hadicku odkalovaca ( povolil som odkalovaci sroub a skusil natlacit don naftu) nepomohlo, docital som sa tu aj v prispevkoch komirosa aj vasich Slovak01, MHS a par dalsich, ktori spominali nejaku pumpicku pod deklom motora, no jedine co som nasiel, bol taky cierny sulok, ktory sa dal vybrat z toho sedla ci lôzka v ktorom je ulozene ale nechcel som to stlacat nasilu, kedze je to dost tvrde lebo som nevedel ci je to ono a ak by to nebolo tak by som to mohol dolamat alebo inak poskodit, takze som pristupil k poslednej moznosti a to pomoct tlacit naftu z nadrze do palivoveho filtra cez vzduchovy kompresor, tzn. otec vyrobil ventil na uzaver z nadrze, napojil kompresor na fukanie pneumatik a zapol :-)))), natlakoval som nadrz a zacal startovat, po par otoceniach naparzdno, to chytlo, takze slaaaaava :-) ale rad by som vediet aj jednoduchsi system, cez pumpu, ktoru tu spominate. Vie mi to niekto nafotit u seba, pripadne blizsie opisat ci je to ten sulok na vrchu motora pod plastovym deklom alebo sa to nachadza niekde inde. Velka vdaka za odpovede:-))))

Odesláno

veď v tomto vlákne vyžšie je pekný obrázok toho filtra aj s tým odvzdušňovacím šrubom hore ak sa nemýlim, keď bude povolený, určite tam natlačíš naftu oveľa jednoduchšie, až:papa začne tiecť čistá nafta bez vzduchu tak dotiahnúť

Odesláno

neboj vsetky tieto postrehy, obrazky a odpovede som si precital. Ten sroub je na odkalenie palivoveho filtra, ak ho povolis, tak cez hadicku v spodnej casti filtra vytecie nafta, pripadne aj so sajrajtom ci vodou a presne cez tuto spodnu odkalovaciu hadicku a povoleny tento odklaovaci sroub som tam spätne tlacil naftu striekackou ako pisem vyssie ale nepomohlo to.Mozno som ho tam natlacil malo ale dva 20 ml striekacky sa mi zdalo dost. Chalani tu ale aj v inom vlakne na strane 5, kde si tiez reagoval, pisu o nejakej pumpicke, ciernej stlacacej nadobke, baloniku (kazdy to nazyva inak) no vsetci hovoria, ze sa nachadza pod vrchnym deklom motora ale ja ho neviem identifikovat a ako pisem jedine co som tam nasiel je cierny sulok, ktory by mohol byt to o com pisu ale nepodoba sa to na ciernu stlacaciu nadobku ako pise slovakO1 vyssie. Aspon ja si predstavuje nadobku inak ale mozno hovorime o tom istom len kazdy to pomenuva inak, ja to vidim ako cierny šulok. :-))))) preto som chcel od chalanov vyssie ak to odvzdusnovali a natahovali naftu do filtra cez tu VEC (pomenujme ju hociako) aby mi to blizsie opisali, kde to najst, pripadne tu supli foto.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Hladam všade na nete, ale inu značku palivoveho filtra ako Filtron som nenasiel, vstrekovanie mam BOSH a filter SIEMENS. Rorzmery stareho su 66,5 x 77,5 x 14,4 Môžem tam dat tento? http://www.motorove-oleje.sk/palivovy-filter-pu-830-x/ MANN-FILTER PU 830 x Asi nie podľa toho vnútorného priemeru :myslim alebo je ten rozdiel zanedbatelný??? VF33CRHSB82994257

[upravil dne 4/11/12 10:49 od JanoRS]

Odesláno

No ano tiež sa tomu čudujem, ale ked pozeram nahrady v autokelly tak je tam MANN 78x65 a BOSCH 76x84 tie rozmery trošku lietajú no pokiaľ sedí výška a vnútorný priemer tak by to malo byť OK.....

Ten čo máš pre SIEMENS vstrekovanie je asi taký istý ako potrebujem , ako som napísal ja mam vstrekovanie BOSCH ale palivový filter je SIEMENS....

http://obchod.autokelly.sk/Catalog.aspx#CT=5|PCT=5|CUR=2|FT=PU830x|PDID=2063873|PDPID=1068656|SD=1

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...