dodo407sw Odesláno 13. prosinec 2012 Odesláno 13. prosinec 2012 no prave motorcek nieje pocut... a co mi hovoril, tak fungoval a na druhy den uz nie... a zamrznute niesu pozeral som do navodu co stiahol z netu, no tam som nenasiel kde je poistka pre motorcek ostrekovaca... Citovat
oharekpavel Odesláno 24. únor 2013 Odesláno 24. únor 2013 Zdravím všechny hrdé majitele těchto strojů. Pořídil jsem si 307 před deseti dny jako nástupce 405. první co jsem zjistil, byla nefunkčnost ostřikovačů, stále svítící hladový oko a počítač ukazoval průměrnou spotřebu přes 10 litrů a to jsem se plynu sotva dotýkal. Naštěstí mám známýho pežoťáka profi a tak mě ujistil, že to rozhodně tolik nežere a že to souvisí s palivoznakem. Tak se do něj některej den juknu, kde to vázne. Teď se ale vrátím k ostřikovači. Když jsem vzal za ramínko ani neťukl. Tak jsem zanořil klepeta do podběhu a ven s ním. Byl samozřejmě pěkně zkřehlej a já nechtěl riskovat, že mu ublížím. Proto jsem ho řádsky předehřál horkovzducem aby plast nebyl tak křehkej a hned jsem ho rozlouskl. První co jsem zjistil, že motorek je zatopenej vodou do ostřikovače. Už jsem to viděl jako příčinu ale motorek sám jel jak pila. Proto jsem kuchl i komoru s vrtulkou a bylo hned jasno. Tesnící guma nad rotorem byla díky složení nemrznoucí kapaliny mírně nabobtnaná a tlačila na rotor, že se ani točit nemohl. Nastala fáze pokus - omyl. Vzal jsem smirkový papír na rovnou plotnu a gumu jsem prostě zabrousil a kupodivu to šlo skoro samo. Po sestavení čerpadlo krásně jelo, ale ouha - voda tekla pořád jenom z jedné hadičky. Nedalo se nic dělat. Musel jsem ještě kuchnout takovou tu komůrku mevi výstupními nátrubky. Bál jsem se aby nerupla a tak jsem ji taky předehřál. Uvnutř je v komůrce mezi vývody plovoucí \"váleček\" s gumovými čely. To jestli kapalina stříká do zadního nebo předního ostřikovače se určuje přepólováním motorku - tedy smyslem otáčení motorku. Podle toho plovoucí váleček ucpe buď vývod na přední nebo zadní vývod a do druhého žene kapalinu. I tady byla guma nabobtnaná a proto váleček vázl v jedné poloze. Chvilku jsem dumal a pak původní váleček vykopl a nahradil ho válečkem vysoustruženým z kousku mosazi. Do něho jsem udělal čelní zápichy na maličký \"O\" kroužky. mají vnější průměr tak 4mm. Po sestavení ostřikovač chodí jako hodinky. Následovalo už jen vyčištění totálně zakydanejch trysek na kapotě a mám funkční Niagáry. Škoda, že mě nenapadlo to nafotit. Celý to trvalo tak dvě hodinky a to nejdýl trvalo pochopit, jak to má vlastně šlapat + soustruh. Poslední úprava, kterou jsem udělal, bylo vyvrtání malé dírky do boku komory, ve které je motorek, aby případný průsak kapaliny kolem těsnění, nezůstával v prostoru motorku ale vykapal ven. Jestli je to dobrej nápad ukáže až čas. Myslím si, že tohle je příčina většiny problémů s čerpadlem ostřikovače. Metylalkohol asi té gumě hraje na housličky mnohem víc než etylalkohol který se většinou používal v dřívějších dobách. \"O\" kroužky jsem použil z hydrauliky a tak doufám, že už chvíli vydrží. A pokud ne, vyměním je tak do dvaceti minut i s odmašlením podběhu. Pokud to někdo chce zkusit může mě následovat. Dotazy prosím na e-mail oharekpavel@seznam.cz Citovat
307rg Odesláno 25. únor 2013 Odesláno 25. únor 2013 no ešte ten sústruh keby bol tak si ten valček naozaj vyrobím:D, tiež už mi doslúžil aj keď v mojom prípade mám podozrenie, že valček sa zasekáva z dôvodu nerovnobežného stavu komory v ktorej sa pohybuje, po zložení stačí malý tlak a komôrka sa akoby \"zalomí\" sice iba nepatrne ale to stačí na to, aby v ňom ten valček zadrhával...nakoniec som si zakúpil nové čerpadlo ináč ale super popis, kto má chuť a čas môže si to skúsiť, určite sa často ešte čepadlo dá zachrániť, aj keď musím dodať, že keby som to nemal rozobrané tak bez tých fotiek by som toho veľa nechápal;) Citovat
vlado-.m Odesláno 27. únor 2013 Odesláno 27. únor 2013 Naco sustruh? Tu gumicku v kovovom valceku /ktora po niektorej ostrekovacej kvapaline zvacsi svoj rozmer/ staci skratit napr. nozom. Samozrejme s nejakou rezervou od kovovej casti tak aby sa dala dorovnat na kusku jemneho brusneho papiera. Citovat
oharekpavel Odesláno 5. březen 2013 Odesláno 5. březen 2013 Na co soustruh? Já jsem měl tu gumičku v takovým stavu, že už nešla zachráni. Kovovou část jsem neměl žádnou. Gumička byla v plastovým válečku a ten natolik dřel o stěny, že se proudem kapaliny neposunoval. Tak jsem vytočil váleček novej s dostatečnou vůlí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.