Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám psané měnit vzduchový filtr po 60tkm, mám najeto 43tkm a ještě jsem ho neměnil. Ale za ty prachy není o čem moc přemýšlet, už jsem o výměně taky uvažoval...:myslim

[upravil dne 30/5/13 12:52 od Ajap]

Odesláno

ono tieto filtre neni az taka polozka raz za 2roky a aj tak keby som im nedal akoze svoj tak vymena je sucastou tejto kontroly ktoru som absolvoval. A cez zimu sa mi strasne rosilo auto az nenormalne no uvidime tuto zimu. A aj tak uz davno mi v servise povedali ze tieto filtre by sa mali menit kazde 2roky ako brzdovka ale to je individualne ako kto k tomu pristupuje:papa

Odesláno

kazdy internetovy obchod ma svoje ceny cize nieco je lacne tam a nieco inde ako keby boli dohodnuty ze kto bude mat lacnejsie to a ten zase ono. to znamena ze keby clovek chcel kupit konkretne veci co najlacnejsie viac by zaplatil na postovnom. To iste je aj v oblasti komponentov na bike to uz mam okukane to mi ver a podrobne :papa

Odesláno

Tak jsem dneska nechal pro sichr při necelých 45tkm vyměnit vzduchový filtr a musím říct, že zřejmě zbytečně a jen pro ten pocit. Ono asi dost záleží, jak je udělané sání a u VTi je evidentně dělané dobře, takže na rozdíl od \"koberce\", který jsem občas vídával u Feldy byl tady filtr jen zašedlý (což znamená, že funguje), ovšem žádný nános prachu se vážně nekonal. I mechanik říkal, že je v pohodě. Takže u Pežotu zřejmě ví, co dělají, když píší výměnu po 60tkm:papa

Jinak musím (opět) maximálně pochválit FAMKO v Brně, nejenže jsem dostal slevu na samotný filtr (díky, Čakome!), ale dokonce mně jej zdarma vyměnili. Jednal jsem opět s p. Vystavělem. Říkal, že s tím nebudeme dělat spoustu povyku pro nic a výměnu prej mám \"v ceně zájezdu\":mrk Výměna sice není zřejmě nijak složitá, ale přece jen nějaký čas zabere, takže klobouk dolů. Ve výsledku mně filtr i s výměnou přišel na míň, než kvalitativně rovnocenný v autodílech :papa

Takže pro notorické stěžovače na autorizované servisy - je třeba si uvědomit, že stejně jako u všeho jiného je to prostě o lidech a stejně jako jsou dobré a špatné neautorizované servisy, tak totéž platí i u těch autorizovaných!

[upravil dne 6/6/13 13:31 od Ajap]

Odesláno

To mně je jasné, že to není hodinová operace, zvláště, když jsem čekal cca 10 minut. Nicméně jde o princip, ten čas s tím strávit museli, takže těch cca 100Kč za výměnu mně naúčtovat plným právem mohli a neudělali to. Což je v době, kdy vám všude naúčtujou poplatek pomalu i za pozdrav, věc docela zřídkavá.

Odesláno
Tak jsem dneska nechal pro sichr při necelých 45tkm vyměnit vzduchový filtr a musím říct, že zřejmě zbytečně a jen pro ten pocit. Ono asi dost záleží, jak je udělané sání a u VTi je evidentně dělané dobře, takže na rozdíl od \"koberce\", který jsem občas vídával u Feldy byl tady filtr jen zašedlý (což znamená, že funguje), ovšem žádný nános prachu se vážně nekonal. I mechanik říkal, že je v pohodě. Takže u Pežotu zřejmě ví, co dělají, když píší výměnu po 60tkm:papa

Jinak musím (opět) maximálně pochválit FAMKO v Brně, nejenže jsem dostal slevu na samotný filtr (díky, Čakome!), ale dokonce mně jej zdarma vyměnili. Jednal jsem opět s p. Vystavělem. Říkal, že s tím nebudeme dělat spoustu povyku pro nic a výměnu prej mám \"v ceně zájezdu\":mrk Výměna sice není zřejmě nijak složitá, ale přece jen nějaký čas zabere, takže klobouk dolů. Ve výsledku mně filtr i s výměnou přišel na míň, než kvalitativně rovnocenný v autodílech :papa

Takže pro notorické stěžovače na autorizované servisy - je třeba si uvědomit, že stejně jako u všeho jiného je to prostě o lidech a stejně jako jsou dobré a špatné neautorizované servisy, tak totéž platí i u těch autorizovaných!

[upravil dne 6/6/13 13:31 od Ajap]

Super, chválím. Možná jsem takový stěžovač, ale nikoli na přístup, ale na ceny materiálu. Zrovna včera jsem měnil olej. Tak porovnejte:

Koupil jsem v kamenném obchodě:

5l INEO ECS 5W30 - 799Kč

Olejový filtr BOSCH - 275Kč

Měděný kroužek pod vypouštěcí šroub - zdarma

Práce v neautorizovaném servisu - 300Kč

Celkem - 1374Kč

Brát si 560Kč za litr sudového oleje je \"promiňte mi to\" zlodějina.

• O 3 týdny později...
Odesláno

dnesny vylet do padol zaujimavo na ceste medzi drevenymi haluzami sa naslo aj toto - roxor aspon som mal konecne moznost kuknut rezervu :D

[upravil dne 29.6.2013 20:42 od robozv]

[upravil dne 29.12.2013 21:55 od robozv]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...