koblih69 Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Pánové projíždím historii, ale přesto si nejsem jistý v čem by mohl být problém. Auto je tiché, žádné bouchání, klepání... když jedu do pravé zatáčky ( i velmi mírné - 2 cm na volantu ) a pod plynem ( pouze pod plynem bez plynu to nedělá ať je zařezeno nebo vyřazeno ) ozývá se od pravého kola takové drnčení, není to ani kovové ani plastové - tak nějak mezi. Po srovnání kol nebo ubrání plynu okamžitě stichne. Poloosa necvaká... Auto jsem měl na servise na výměně oleje tak jsem je poprosil aby to zkoukli a na nic nepřišli. Raději bych si to zkontroloval sám, ale nevím na co se zaměřit. Poradíte? [upravil dne 30/11/11 15:47 od koblih69] Citovat
MilanF1 Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Zajímavý problém, hned jsem myslel na poloosu, ale když to není. Napadá mě, zda nemáš v podběhu zapadlý desítku klíček Jinak už nevím Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2011 Autor Odesláno 30. listopad 2011 No to náhodou není blbý , podběh nebo kryt motoru je usazený pevně, myslel jsme na výfuk, ale divný mi je to, že to dělá jen při pravé zatáčce pod plynem a spíš pod mírným. Tak přemýšlím jeslti tam nemůže být nějaká vůle, buď v tom spodním \"vějířku\" nebo tak někde, ale v servise zatím nenašli nic a já pod to ještě nekoukal. Citovat
adam.bogocz Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 To je jasné, když ti to dělá při zatočení... taky jsem to už řešil, taky na pravém kole ... je to ložisko, nové vychází kolem 2000 kč... Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2011 Autor Odesláno 30. listopad 2011 No tak že bych já ani servisák nepoznal hučení ložiska se mi zrovna moc nezdá, myslím, že to poznám poměrně dobře. Ložisko se mi zdá tiché. Samozřejěm něco vibrace působí, ale že by ložisko vibrovalo bez hučení a vibrace se pak přenášily na kastli nebo plasty to semi nezdá. Navíc znovu podotýkám, že to je jenom pod plynem, jakmile jedu bez plynu nebo s mírným plynem je to naprosto tiché, to by ložisko rozhodně nebylo. [upravil dne 30/11/11 17:11 od koblih69] Citovat
Jovan Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 Zdar me to delalo neco podobneho a byl povoleny drzak rezonatoru hned za turbem takze na prave strane.Ale neni to moc videt chce to na zvedak a poradne zkouknout kazdopadne kryt pod motorem dolu.Mam sedana 407 2,0 hdi Citovat
koblih69 Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 No já jsem si právě skoro jistej, že to je něco u výfuku akorát nějak nebyl čas se stím otočit do servisu Citovat
brade Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 Taky si myslím, že jsou to ložiska - měl jsem to na zadním kole Citovat
koblih69 Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 Ložiska to nejsou na 99%, jednak jak jsem psal ložisko poznám jak za jízdy tak na zvedáku a kromě toho se to projevuje jen když z nízkých otáček v zatáčce přidám plyn. Když jí projedu libovolnou rychlostí bez plynu tak je to tichoučký.... Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2012 Autor Odesláno 23. únor 2012 Takže vyřešeno, 3. prohlídka konečně potvrdila vůli na spodním čepu ( taková ta pacička ) a po výměně je klid. Důležitý je nenechat se odbýt Citovat
bart.lbc Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 No jo tyhle vůle se na zvedáku špatně hledaj, jak se vyvěsí kola tak se to kolikrát tak napne jako by tam nebyla vůle. Nejlepší je zajet na technickou na ty roztažný plotny tam je vůle poznat vždy. U nás v Liberci tě za mírný poplatek nechaj vjet na tuto kontrolu. Jednou jsem takle hledal taky vůli na 406 na zadní nápravě nenapadlo mě, že znovu odejde stejná tyčka stabilizátoru ale nejhorší natom bylo, že to mělo pokaždý jinej zvuk a to ta tyčka nebyla Starline za 300kč ale kvalitní za 1100kč a vydržela 5000km.(reklamaci uznali v pohodě Autodat) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.