Bloodeye Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Ahojte, cistili ste tu uz niekto skrtiacu klapku na P206? Kupil som na to specialny sprej, no zaujima ma, ci staci dat dolu hornu plastovu krytku alebo sa to ma cele vybrat? Je tam dost bordelu a padaju mi otacky - moze mi preto blikat chyba od lambda sondy??? Ked to vycistim, kontrolka prestane blikat ci treba reset? [upravil dne 29.11.2011 07:57 od Bloodeye] Citovat
Sajto Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Vyber ju celu vycisti,ked ti zacala svietit lambda nevsimol si si aj vyssiu spotrebu .?diagnostika ----pamat zavad----vymazanie zavad...a chyba moze byt aj v snímači,vyčisti a ked nepomoze hod to na diagnostiku.. Citovat
Bloodeye Odesláno 29. listopad 2011 Autor Odesláno 29. listopad 2011 Dik Sajto, skusim to vybrat cele, aj ked neviem este ako Spotrebu mam cca 12 litrov v meste, takze to je aj na 2-liter dost si myslim... Citovat
Sajto Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 No co ako si dopadol .??? ak to nepomohlo napis napada ma par veci este... Citovat
Bloodeye Odesláno 30. listopad 2011 Autor Odesláno 30. listopad 2011 No v prvom rade neviem ako sa ta skrtiaca klapka dava cela dolu a nechcem sa v tom velmi rypat ... myslel som, ze sa to len zhora nastrieka... ale idem do servisu buduci tyzden, tak to zverim radsej im... Citovat
bezdo Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Je to jednoduché. Povolíš skpasku od prívodu vzduchu od filtra a potom len 3 skrutky a samozrejme lanko plynu.Ja som však ešte po odpojení prívodu vzduchu naštartoval a striekal som cez otvor priamo na klapku, bude to mať tendenciu zdochýňat, ale ručne pridáš lankom plynu. Asi 4 krát som striekal, vyčistilo to olejové usadeniny a hneď ich spálilo.Potom dole klapka, riadne to vystriekaj, nechaj pôsobiť a vyčisti handričkou. Mne to ukazovalo aj 5chýb,a stačilo vyčistiť, ale origo sprejom,mne nepomohlo čistenie tech. benzínom. V prílohe je obrázok tých 3 skrutiek. [upravil dne 30/11/11 20:41 od bezdo] Citovat
Bloodeye Odesláno 1. prosinec 2011 Autor Odesláno 1. prosinec 2011 Bezdo, dakujem... a to lanko plynu ako dam dolu? Lebo naposledy mi ho v servise zle nasadili a auto mi islo o 20koni pomalsie Citovat
bezdo Odesláno 1. prosinec 2011 Odesláno 1. prosinec 2011 je to jednoduché.Lanko konči v motore na škrtiacej klapke na takom akomsi polkruhu. Ak si niekedy nahadzoval lanko na brzde bicykla tak je to v princípe to isté.Lanko konči takým valčekom. 1.musíš ručne otočiť ten polkruh,ako keby si zošliapol plyn na podlahu(ma to celkom slušný odpor) 2. vtedy sa uvolní lanko a možeš vyberať lanko z drážky a valcek z toho puzdierka(diery v tom polhruhovom plaste. Von to ide celkom lahko za 3 sekundy je to volné, trošku ťažšie to ide spat, musíš mať gríf, inak to trvá 15s(robím si srandu)je to pohoda. Citovat
Bloodeye Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 Tak som sa rozhodol, ze tu klapku skusim vybrat sam. Takto to vyzera u mna. Dam teda dolu tie 3 sroby, odpojim 2 konektory, len neviem stale ako na to lanko Mam teda otacat tym plastovym polkruhom, kde konci lanko? Ked chcem pridat plyn, to lanko mam tahat od seba, ci cely ten polkruh? Bojim sa, ze nieco poseriem ako obvykle Citovat
lacek206 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Bloodeye tam nemáš čo posrať to lanko neotrhneš ani keby neviem čo bolo musíš to len odháknúť zo západky či čo to tam má...na konci lanka to je zaliate...odpoj dva konektory a vyšróbuj skrutky a keď budeš dávať dole klapku tak opatrne lebo pod klapkou je gumené tesnenie, tak aby si ho nepoškodil...inak je dosť špinavá...ona sa po vyčistení musí ligotať Citovat
bezdo Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Otáčať celým polkruhom, riadne do toho, chce to aj trochu sily. Ja sa riadim heslom- kde nepomôže rozum, pomôže sila a potom hrubá sila:bacha Citovat
Bloodeye Odesláno 21. leden 2012 Autor Odesláno 21. leden 2012 Takze zatial som to vycistil len povrchovo, pretoze idem kupovat klapku novu (na tej mojej je ulomeny kusok plastu, takze unika odtial trochu vzduchu) Ked nastartujem, mam otacky 1100, ked stojim na semafore tak 900- treba to teraz po vycisteni dat doladit na diagnostike alebo ako??? Svieti mi ta kontrolka lambdy... Citovat
Bloodeye Odesláno 21. leden 2012 Autor Odesláno 21. leden 2012 Ale tak na volnobeh maju byt rovnake otacky, ci nie? Citovat
lacek206 Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Nič tam netreba dolaďovať diagnostikou nakoľko máš mechanickú, lankovú klapku a nie elektronickú...ale keby si aj mal elektronickú ani tú by si namusel dolaďovať kedže sa jedná len o vyčistenie...a otáčky by si mal mať ideálne okolo 850 rpm Citovat
Bloodeye Odesláno 21. leden 2012 Autor Odesláno 21. leden 2012 Lacek a preco mam potom pri starte 1100 otacok, co s tym? A tu kontrolku mi odstrania iba v Peugeote? Alebo vsade tam kde maju diagnostiku? [upravil dne 21.1.2012 14:42 od Bloodeye] Citovat
lacek206 Odesláno 21. leden 2012 Odesláno 21. leden 2012 Nemusí to byť PP2000 diag, môže to byť aj uni diag no najlepšie na origo a tam zisťíš možno viac o otáčkach motora...inak tá kontrolka zhasne možno po čase sama...jedna jazda... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.