kedlo Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 dobry den mam 106 a menil jsem tam tesneni pod hlavou a delal komplet rozvody kdyz nastartuju auto se po ujeti cca 3km zacne prehrivat a netopi po case se voda dostane do chladice a spusti se ventilator ae po chvilce stani s nastartovanym motorem se zacne znovu prehrivat nevite cim by to mohlo byt? Jo a duvodem techto zasahu bylo ze se mi obevil olej v chladici mnohokrat dekuji [upravil dne 27/11/2011 14:35 od Béďa] Citovat
Jimmy106 Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Mozna problem nebyl pouze v tesneni, ale i v tom, ze byla vlivem vysoke teploty pokroucena hlava bloku... pri vymene toho tesneni jsi kontroloval tu hlavu? Jinak pak to muze byt taky tim, ze mas ucpany chladic nebo spatnym termostatem Citovat
kedlo Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 hlavu jsem nekontroloval ae termostat predtim fungoval normalne topilo to bez problemu a neprehrival ja se musim priznat ze s peugeotama nemam zadnou zkusenost takze myslite ze je zkroucena hlava [upravil dne 27/11/11 15:01 od kedlo] Citovat
Fusion Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Máš tam málo vody nebo je to špatně odvzdušněny. Citovat
kedlo Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 muzu s jistotou rict ze toto to neni z odvzdusnovaciho ventilu tece jen chladici smes zadna bublinka a vody je taky vzdy dost vzdy na hodnote max at za studeneho tak za tepleho motoru Citovat
Fusion Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 A dals správný těsnění? Jestli špatná šablona nebrání průtoku vody. Protože motor s vodou se nemůže tak rychle přehřát. Popř. vodní pumpa. Ale tu hlavu měls nechat zčkovat když už byla venku. Citovat
kedlo Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 tesneni jsem dal spravne uplne steny rozmer stejne otvory vse stejne vodni pumpu jsem daval novou s rozvodama. tak budu muset vyndat tu hlavu a nechat ji zkontrolovat ta hlava je asi jedina moznost cim to muze byt ze? Citovat
Fusion Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 No já mám zkušenost takovou, že takto rychle ukazuje čidlo přehřátí když neměří teplotu vody ale vzduchu (bublina). Tak bych zkusil vyndat čidlo (asi z boku hlavy), zjistit jestli je tam voda. Citovat
kedlo Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 jj skvela rada to mne nenapadlo zitra to vyzkousim. a pokud by to nebylo toto jake jsou dalsi moznosti Citovat
Fusion Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Otevřít víko, nastartovat a sledovat v expanzce jestli voda bubla (hlava fouká do vody). Nějaký zabublání tam může být pokud by se uvolňovaly vzd. bubliny ale nemělo by toho být moc, furt. Ještě by se to mohlo přehřívat kvůli špatnýmu víku, protože nedrží tlak. Jak to budeš mít takto nastartovaný, dej větráky na rychlej ofuk a plný teplo. Pokud se voda přehřívá, musí auto topit. Pokud ne, a hadice jsou vlažný/studený, kecá čidlo. Kecá buď kvůli vzduchu nebo je špatný. A pokud je víko zavřený, s teplotou musí být hadice tužší. Pokud bys dokázal s teplou chl. kapalinou úplně zmáčknout velkou hadici z chladiče, je něco špatně. [upravil dne 27/11/2011 19:16 od Fusion] Citovat
kedlo Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 ted jsem si vzpomel ze kdyz vicko expanzky tam neni tak je to jako by se voda vracela do ni preteka Citovat
Fusion Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 To může, kapalina se s teplotou roztahuje, proto existuje expanzka, ale pokud to dělá i za studena tak je to praděpodobně tou hlavou, někde nafukuje bublinu a ta tlačí vodu ven. Teda, teď sem to možná pochopil naopak. Pokud se voda \"nacucává\" dovnitř, v tu chvíi je potřeba rychle dolít. To by znamenalo, že tam máš málo vody jak sem původně psal. Ono i když je expanzka plná a zdá se, že už se tam nic nevejde, neznamená to, že to máš plný. [upravil dne 27/11/2011 19:38 od Fusion] Citovat
Sajto Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 osobne ak si menil tesnenie pod hlavou a nedal si zarovnat hlavu je to dost zbytocny proces..ja mam rozobraty cely motor na mojej 206 a hlavu som dal celu na repas(guferka,ventilky natlakovanie..) kedze pojde nove tesnenie je to dost zbytocne tu hlavu zalozit tak isto nove sroby..ak mas v expanzke olej tak sa ti zmiesava olej s chlad kvapalinou pricina tesnenie pod hlavou ,,, a preco prehrieva... termostat .?,,snimac skus to hodit na diagnostiku a uvidis ....podla mna skus na tu diagnostiku ale ked pises,ze mas olej v expanzke.....to je problem teda ak som ta dobre pochopil ... a este ma napada ??,ked si menil rozvody nalial si novu chlad kvapalinu ovzdusnil si system .???? [Edited on 27/11/11 18:39 by Sajto] Citovat
Fusion Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Ten olej byl před tím, než se znovu dávala hlava. Ale je to trochu krkolomný když někdo nepoužívá interpunkci. Citovat
Sajto Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Ten olej byl před tím, než se znovu dávala hlava. Ale je to trochu krkolomný když někdo nepoužívá interpunkci. Neda sa to citat ,.?? Citovat
kedlo Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 omlouvám se psal jsem to na telefonu v prohlížeči ano voda byla predtim to byla příčina proč jsem se dotoho vrhl.Šrouby jsem dával nové ae ze své skušenosti se škodovkami hlavu nedával rovnat. Chlad. kapalinu jsem dával novou termostat mi příde jako hloupost když to předtím topilo úplně v pohode a odvzdušnil jsem to jedine co mne napadá je tedy že se to neodvzdušnilo celé zkusím vyndat snímač teploty a uvidime Citovat
Sajto Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 skus to ovzdusnit...uvidis.,..resp tu diagnostiku,ked budes na pokraji ... Citovat
PAJA106 Odesláno 27. listopad 2011 Odesláno 27. listopad 2011 Čidlo není přímo ve vodě, ale v bloku, takže přes něj to neodvzdušníš. Citovat
kedlo Odesláno 28. listopad 2011 Autor Odesláno 28. listopad 2011 tak už je to vyřešené děkuji všem za pomoc byla to kombynace seklého termostatu a bublyny Citovat
Jimmy106 Odesláno 28. listopad 2011 Odesláno 28. listopad 2011 No kombynace s bublynou jsou vzdy spatne.. :D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.