Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den všem, toto vlákno sleduji a názor jsem si udělal pomalu už při přečtení jeho názvu. Těhle rádoby \"kamarádů\" pár taky znám. On je prodej a prodej. Jestli prodávám někomu, kdo si říká kamarád zná hodnotu předmětu tak já sám mám zájem na tom, aby mu auto sloužilo a měl s ním co nejméně prodlémů. Teď to nejdůležitější, očekávám nějaký vděk. Když budu prodávat na inzerát, cenu vyšroubuju co nejvíc a je mi šumák co si o mě kupující myslí. V tom je rozdíl mezi prodejem kamarádovi a cizímu.

Odesláno

Hm... z tohto celého vlákna sa potvrdili nepísané pravidlá:

1. Auto sa nepredáva do rodiny ,susedovi ,známemu alebo kamarátovi...

2. Auto je najlepšie predať na druhý koniec republiky...

Prečo??? Lebo čo oči nevidia...srdce nebolí :D

Odesláno

Nevidím žádný problém v prodeji kamarádovi, má to ale zcela zásadní podmínku: OBĚ strany musí být uznalé. To, že ode mě kamarád koupí ojetinu neznamená, že se z ní stalo nové bezporuchové auto, když jsme kamarádi, prostě kupuje ojetinu se svými riziky. To, že já někomu prodávám ojetinu (třeba i levněji za kamarádskou cenu) neznamená, že mu pak budu příliš kecat do toho, co s ní dělá nebo komu a zač ji chce prodat, pokud jsem si to s ním při prodeji nedohodl. Prostě pokud jsou obě strany rozumné, prodám kamarádovi rád - já jsem rád, že se nemusím dohadovat s inzerátovými vychcánky, on je rád, že se nemusí dohadovat s vychcánky nabízejícími namaskované pasti. Pro oba je to jen výhodné.

Odesláno

oddie: to je právě ono, spoustu lidí poznáš, až s nimi něco takhle řešíš, ať už je to prodej/půjčení něčeho cennějšího, nebo třeba spolybydlení. O pár lidech jsem si udělala takhle obrázek a přišla o \"kamarády\", protože mě dost zklamali. Možná na pivo by se s nimi dalo jít, ale asi spolu už nemáme co řešit. A oni mají svědomí čistý :-)

Odesláno

Nóoo ...pri kupovaní nového alebo ojazdeného auta je každý uznalý...

V eufórii z kúpi auta dokážeme prehliadnuť drobné nedostatky..,všetko sa nám na aute páči a

ešte ak ho kúpime za skvelú cenu sme nadšený...

Ale odstupom času keď pominie zamilovanosť k autu sa z neho stáva zas a zas len spotrebná vec...

Radšej predať auto neznámemu a kamarátovi alebo rodine pomôct finančne ....

Odesláno
No, to je toho. Pokud se z \"kamaráda\" vyklube debil, žádná škoda o něj přijít.

:super

• O 4 týdny později...
Odesláno

Asi týždeň dozadu som sa dozvedel, že sa s predajom ponáhľal, lebo mal na ruke nejaký renault scénic 1,6 benzín r.v. 96 alebo 97 z ktorým rátal tak, že do neho už nedá ani korunu a bude mu do smrti jazdiť. Cenovku auta dal tých 2300 eur, ale najviac mu ponúkli tuším 1300. Bol dokonca aj v AAA a tam mu ponúkli 800 eur. Scénic bol nájdený na inzerát, čiže auto vôbec nepozná. Zatiaľ neviem ako sa to ďalej vyvíja.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...