Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problem pri startovani

Recommended Posts

Guest 636kawasa
Odesláno

Ahoj mal by som na Vas jednu otazku.Peugeot Partner 2006 2.0 hdi.Moj problem sa tyka len zimnych startov.Vzdy ked sa ochladi a pride zima auto dlhsie toci.Ked prisli riadne mrazi tak to bolo niekedy az 4 sek.cez leto a ine obdobie chita hned.Bol som v servise vse skontrolovane zhavice a vstrekovace ok bateria tiez.Moze to mat neaku spojitost s palivovim filtrom?Mate niekdo podobnu skusenost dik za odpovede.

Odesláno

Mě to tak taky dělá a po návštěvě v servisu mě ujistili, že je vše v pořádku. Jen doporučili silnější baterku. V zimě při startování studeného motoru se mě osvědčilo, když startuji s vymáčklou spojkou.

Guest 636kawasa
Odesláno

Baterka je v poriadku je skoro nova,startovanie so spojkou to je samozrejmost a ze by to bolo tou naftou neviem neviem?

Odesláno

A kolik Ah má ta baterka? Já tam měl 70Ah a ve značkovém servisu mě řekli, že je to málo, tak jsem tam dal Vartu 77Ah 780A a o dost se to zlepšilo. Bylo mě vysvětleno, že ten motor prostě potřebuje pořádně protočit.

Odesláno

Ked som mal berlingo 2,0 hdi maval som podobny problem.Bolo tam vstrekovanie siemens a problem som maval uz okolo5 stupnov a nizsie.Problem bol v startery ktory nemal otacky ako mal mat.Po vymene startera sa vyrazne zlepsilo.Skus dat pozzret starter, minimalne vycistit a namazat a skontrolovat uhliky.

Guest 636kawasa
Odesláno

Tak baterka ma 70Ah mohol by byt problem tu starter som daval repasovat bol v poriadku az na jedno lozisko ktore sa muselo menit.Tak teraz ma napada uz len ta bateria skusim...dik za radu

Odesláno

V mrazech ti to točí 4 sekundy než chytí? Tak to bych zásadně neřešil ... na mém HDi (66 kW Bosch) - při koupi v zimě - to chytlo asi až po 15 sekundách, ale to tam byly hoodně staré filtry. Ty jsem udělal na jaře a další zima byla v pohodě. Při -15°C, to točí také déle, ale vždy chytí, ovšem mám jenom 55Ah baterku, už dva roky říkám, že koupím novou, ale zatím jsem vždy nastartoval. ;)

Táta měl ted o víkendu problém s Berlingem (66 kW Siemens), měl tam starou 70Ah a nechytlo. Přes kabely připojil novou 120Ah připravenou do Zetoru a starter se mohl přervat ... dneska koupil novou - asi 74 Ah, tedy tu největší, co se do kaslíku vejde.

Ale snad dle zákonitostí fyziky nemůže auto chytat stejně v létě i v zimě :myslim ... svoji roli hraje i nafta, především vysrážená řepka při nízkých teplotách. :myslim

Edit: Palivák snad stojí pár stovek, před zimou jistě prospěje, dal bych novej + přidával do nafty aditiva ... ted nevím, zda v listopadu už musí být na pumpách zimní nafta, ale já aditivuji celoročně.

[upravil dne 14/11/11 12:47 od MilanF1]

Guest 636kawasa
Odesláno

To ze toci cez zimu dlhsie beriem ale ked sused vedla teba ma to iste auto ako ty a nastartuje to v mrazoch tak ako by to malo startovat a ty to tam dusis par sekund tak asi to tak nema byt.

Odesláno

Tak to chápu. Jak dlouho tam je palivový filtr? Případně ho vyměň. Na dvoulitru se mění jenom vložka, tudíž není tak drahý. Koukni ještě na vzduchový filtr ... já tyto věci měním při oleji.

Ale už nevím, kde by mohl být ještě problém: Baterka, startér, palivo, vzduch, žhaviče ... víc mě nenapadá. Snad jedině: pokud máš Siemens, měl bys mít u motoru \"balonek\", tak ho před startováním několikrát zmáčkni, tím natlakuješ palivovou soustavu ... správně by motor měl naftu nasát, netřeba mačkat, jinak asi někde bude netěsnost:myslim ... Pokud Bosch, je čerpadlo v nádrži, ale buď běží nebo ne a když ne, opravdu nenastartuješ ...

Guest 636kawasa
Odesláno

Olej mam shell helix 10w40 modry,pal.filter.tam asi nebol meneny nad tym som rozmyslal a dam to spravit,vzduchac je novy a tu bateriu si poziciam a budem vas informovat ako som dopadol s mojim startovanim...

Odesláno

Začni palivákem, jenom pozor, že filtrboxy Siemens a Bosch jsou jiné. Pokud to po filtru nepomůže, určitě tím nic nepokazíš, ba naopak prospěje.

Když já vyměnil palivový filtr (po koupi), změnil se zvuk auta, bylo to tišší a auto šlo lépe z nižších otáček. Naposledy jsem ho měnil po 20tkm a žádný rozdíl jsem nepoznal, tudíž předtím tam musel být opravdu dlouho.

Jenom pro info: kolik má ten tvůj palivák najeto? Výrobce doporučuje výměnu tuším po 60 tkm, což mi přijde příliš (vzhledem k té řepce).

[upravil dne 14/11/11 13:22 od MilanF1]

Guest 636kawasa
Odesláno

Kolko ma nabehane fil. to netusim som 2 maj. ja som nabehal 12 tis.od kedy mam auto.

Guest 636kawasa
Odesláno

Tento olej tam daval predchadzajuci majitel.Aky ma ist origos olej do 2 hdi podla manualu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...