negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Ahoj, tak jsem si pred tydnem poridil zajetou 407 a uz od prvopocatku zapasim s touto zavadou. Nejdrive to vypadalo ze to dela pokazde pri prekroceni 150km/h takze hned po nakupu na trase z moravy na Prahu se jelo rovnou do autorizaku na diagnostiku. Tam bylo z jejich strany receno ze auto od jara stalo ze muze byt neco zoxidovane a nebo ze muze byt voda v nafte a s prevodovkou to nema nic spolecneho. A ze pomuze vzit plnou nejake kvalitni nafty ( takze VIF+ Verva to jisti). Slo na diagnostiku ale zadna chyba se neukazala. Tyden byl klid az do ctvrtka kdy opet pri prekroceni 150km/h naskocila.Po vypnuti motoru a chvilce cekani a opetovnem nastartovani chyba zmizela. Takze kdyz uz jsem si rikal ze to bude uvedenym prekrocenim rychlosti tak jsem to zkusil projet ve 160 resp 180km/h a nic. V patek se chyba opet ukazal ale dokonce uz v 80-90km/h pri seslapnuti plynu v ceste do kopce kdy byl automat nucen podradit rekl bych o dva stupne a cele auto jakoby zachvelo podradilo vyhodilo chybu ale normalne jelo. Zaver : Uvedena chyba se zobrazi na barevne obrazovce hlaskou Automatic gearbox faulty na displeji u ridice mezi budiky: trojuhelnikem a pod nim PRND. Pokazde to bylo se zahratym motorem a uz najetymi minimalne 40km. Auto normalne jede prevodovka normalne radi jen sviti uvedena chyba. (a nefunguje tempomat) Po zhasnuti motoru a opetovnem nastartovani chyba zmizi a vse funguje jak ma. Pokud by bylo potreba VIN: VF36JUHZJ21422901 2006, 2.7 HDI, najeto 97tic km. [upravil dne 22/12/11 20:54 od negrbob] Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 zacal bych tim ze bych si nechal na diagnostice zjistit historii oprav a jestli to tam vyskakovalo i drive tak bych to majiteli omlatl o hlavu , jinak teda pokud je tam chyba dagnostika musi rict co prevodovce chybi ja mel treba vadny regulator tlaku oleje a padalo to do nouzaku , u tebe je divny ze to normal jede to by mohlo znamenat ze to neni tak vazne , treba to chce jen dolit olej , tezko rict. Citovat
negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 Kdyz jsem stim byl hned minuly tyden na Dia tak v seznamu zavad nic nebylo. :-) Je to kupovano od koncesionare a mam na nej rok zaruku v ramci Peugeot vyzkousene vozy tak spis premejslim kam to flaknout kdo by na to mrknul a kdo tomu rozumi samo autorizovany servis. :-) Zdiby nejsou problem pokud se tam nekdo takovy najde [upravil dne 12/11/11 10:07 od negrbob] Citovat
Agrafik Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 V historii závad že nic není? Já tám mám kde jakou blbost za poslední snad čtyři roky. Takže buď špatně hledali, nebo to někdo z nějakého důvodu vymazal. Ideálně pro tebe by bylo to projet přímo s připojenou dia, aby byly vidět i nějaké parametry, u kterých se to stane. Citovat
negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 Pe.Tr: Stodulky nekdo konkretni? :-) to by bylo dobre koukam jim do oken :-) Akorat ze jejich servis neni zrovna vsude vychvalovan. Agrafik: Fakt mel pred sebou asi 8stranek vypisu z diagnostiky a zadny zaznam tam nebyl. :-( Ze je vse naprosto v poradku. :-) Jojo projet to s pripojenou diagnostikou by bylo nejlepsi ale jak rikam 5 dni ani tuk a to sem stim delal stejne psi kusy. Takze jako ze nahoda je blbec ale kdyz uz nekoho zlanarim a budeme se vozit v aute tak se neprojevii. :-( Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 je tam technicky poradce , ten by to mel zvladnout, tomu by to stejne technici predali takze je to jedno komu to das , jde jen hlavne oto aby az ti naskoci hlaska tak tam zajet a motor nevypinat aby se dali omrknout ty parametry . do zdib te nechci tahnout , tady se automatu boji , resp tady nema snma nikdo velke zkusenosti Citovat
Agrafik Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 negbob: to ti ukázali stav jednotlivých počítačů - absence závad. Ale ještě lze vyjet historii závad. Zobrazují se km a závada. Škoda že mi nejede komp. Podíval bych se kde to je přesně a jak to vypadá. Nebo to tu někdo dejte. Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 mel by tam byt seznam kdy a pri jakych km mazali jakou zavadu Citovat
negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 Jojo byl mi ukazan je seznam jednotlivych pocitacu. :-( No vyrazim za chvili na Pribram tak zkusim testovat :-) kdyztak to odstavim nastartovane ve Stodulkach snad to nikdo do pondeli neukradne Citovat
Agrafik Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Tak zkus všechny režimy. S, M. Po jak dlouhé jízdě to dělá? Sleduje se tam i teplota oleje v převodovce. bez dia ale nepřijdeš na nic. Citovat
negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 Agrafik: Nepravidelne poprve to udelalo po ujetych 60km po te asi po 10km. pak klid a ted asi ve ctvrtek po 35km a v patek asi 25km. Dneska uvidim na ceste na Pribram jsou dva tri kopce tak je prubnu jestli to je tim. :-) Nechce se mi zneuzivat nekoho s dia a platit mu za to kdyz je to jeste v zaruce at se postara servis :-) Citovat
hipisko Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 daj si na googli vyhladat lubomt (nie je problem ho najst) a v niektorej z diskusii najdes kontakt, skus sa opytat priamo jeho, je to macher na automaty a je ochotny poradit. [upravil dne 12/11/11 12:05 od hipisko] Citovat
negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 daj si na googli vyhladat lubomt (nie je problem ho najst) a v niektorej z diskusii najdes kontakt, skus sa opytat priamo jeho, je to macher na automaty a je ochotny poradit. [upravil dne 12/11/11 12:05 od hipisko] Diky uz jsem jej nasel na dieselpower foru tak mu zkusim napsat. Dekuju za radu Citovat
negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 Takze ujeto ted 150km a nic. :-( Citovat
HonzaZ Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 2006 a je to v záruce? Kontrolovali brzdový spínač? Ten často způsobuje problémy u automatu. Chce to udělat pořádně dia, výpis chyb i měření akčních členů za provozu. Pak se uvidí. Citovat
negrbob Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 Jojo je to v zaruce: http://peugeot.cz/peugeot-vyzkousene-vozy/ Sice jsou ta auta oproti trzni cene drazsi ale rekl bych ze se to vyplati. :-) Podle me kdyz jsem na to kokal tak bylo auto napojeno na diag udelan jen nejaky vseobecny test ktery nic neprokazal a zaroven probhlo vymazani chyb. No uvidim budu to jeste tyden trapit a v patek to kdyztak nekam hodim at se na to mrknou. Citovat
HonzaZ Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Aha, tak to jo. No, uvidíš. Pokud se to nepodaří vyřešit, tak dej vědět. Citovat
negrbob Odesláno 13. listopad 2011 Autor Odesláno 13. listopad 2011 Agrafik: kdyz to ted ctu zpetne tak jsem to blbe napsal. Ujel jsem 150km a chyba se neobjevila. Tempomat funguje, jel jsem na nej vic jak polovinu cesty, chyba nesviti cela cesta probehla v pohode. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.