Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, tak jsem si pred tydnem poridil zajetou 407 a uz od prvopocatku zapasim s touto zavadou.

Nejdrive to vypadalo ze to dela pokazde pri prekroceni 150km/h takze hned po nakupu na trase z moravy na Prahu se jelo rovnou do autorizaku na diagnostiku. Tam bylo z jejich strany receno ze auto od jara stalo ze muze byt neco zoxidovane a nebo ze muze byt voda v nafte a s prevodovkou to nema nic spolecneho. A ze pomuze vzit plnou nejake kvalitni nafty ( takze VIF+ Verva to jisti). Slo na diagnostiku ale zadna chyba se neukazala.

Tyden byl klid az do ctvrtka kdy opet pri prekroceni 150km/h naskocila.Po vypnuti motoru a chvilce cekani a opetovnem nastartovani chyba zmizela.

Takze kdyz uz jsem si rikal ze to bude uvedenym prekrocenim rychlosti tak jsem to zkusil projet ve 160 resp 180km/h a nic.

V patek se chyba opet ukazal ale dokonce uz v 80-90km/h pri seslapnuti plynu v ceste do kopce kdy byl automat nucen podradit rekl bych o dva stupne a cele auto jakoby zachvelo podradilo vyhodilo chybu ale normalne jelo.

Zaver :

Uvedena chyba se zobrazi na barevne obrazovce hlaskou Automatic gearbox faulty na displeji u ridice mezi budiky: trojuhelnikem a pod nim PRND.

Pokazde to bylo se zahratym motorem a uz najetymi minimalne 40km.

Auto normalne jede prevodovka normalne radi jen sviti uvedena chyba.

(a nefunguje tempomat)

Po zhasnuti motoru a opetovnem nastartovani chyba zmizi a vse funguje jak ma.

Pokud by bylo potreba

VIN: VF36JUHZJ21422901

2006, 2.7 HDI, najeto 97tic km.

[upravil dne 22/12/11 20:54 od negrbob]

Odesláno

zacal bych tim ze bych si nechal na diagnostice zjistit historii oprav a jestli to tam vyskakovalo i drive tak bych to majiteli omlatl o hlavu ,

jinak teda pokud je tam chyba dagnostika musi rict co prevodovce chybi

ja mel treba vadny regulator tlaku oleje a padalo to do nouzaku , u tebe je divny ze to normal jede to by mohlo znamenat ze to neni tak vazne , treba to chce jen dolit olej :D , tezko rict.

Odesláno

Kdyz jsem stim byl hned minuly tyden na Dia tak v seznamu zavad nic nebylo. :-)

Je to kupovano od koncesionare a mam na nej rok zaruku v ramci Peugeot vyzkousene vozy tak spis premejslim kam to flaknout kdo by na to mrknul a kdo tomu rozumi samo autorizovany servis. :-)

Zdiby nejsou problem pokud se tam nekdo takovy najde :D:papa

[upravil dne 12/11/11 10:07 od negrbob]

Odesláno

V historii závad že nic není? Já tám mám kde jakou blbost za poslední snad čtyři roky. Takže buď špatně hledali, nebo to někdo z nějakého důvodu vymazal.

Ideálně pro tebe by bylo to projet přímo s připojenou dia, aby byly vidět i nějaké parametry, u kterých se to stane.

Odesláno

Pe.Tr: Stodulky nekdo konkretni? :-) to by bylo dobre koukam jim do oken :-) Akorat ze jejich servis neni zrovna vsude vychvalovan.

Agrafik: Fakt mel pred sebou asi 8stranek vypisu z diagnostiky a zadny zaznam tam nebyl. :-( Ze je vse naprosto v poradku. :-) Jojo projet to s pripojenou diagnostikou by bylo nejlepsi ale jak rikam 5 dni ani tuk a to sem stim delal stejne psi kusy. Takze jako ze nahoda je blbec ale kdyz uz nekoho zlanarim a budeme se vozit v aute tak se neprojevii. :-(

Odesláno

je tam technicky poradce , ten by to mel zvladnout, tomu by to stejne technici predali takze je to jedno komu to das , jde jen hlavne oto aby az ti naskoci hlaska tak tam zajet a motor nevypinat aby se dali omrknout ty parametry .

do zdib te nechci tahnout , tady se automatu boji , resp tady nema snma nikdo velke zkusenosti

Odesláno

negbob: to ti ukázali stav jednotlivých počítačů - absence závad. Ale ještě lze vyjet historii závad. Zobrazují se km a závada. Škoda že mi nejede komp. Podíval bych se kde to je přesně a jak to vypadá. Nebo to tu někdo dejte.

Odesláno

Jojo byl mi ukazan je seznam jednotlivych pocitacu. :-(

No vyrazim za chvili na Pribram tak zkusim testovat :-) kdyztak to odstavim nastartovane ve Stodulkach snad to nikdo do pondeli neukradne :D

Odesláno

Agrafik: Nepravidelne poprve to udelalo po ujetych 60km po te asi po 10km. pak klid a ted asi ve ctvrtek po 35km a v patek asi 25km. Dneska uvidim na ceste na Pribram jsou dva tri kopce tak je prubnu jestli to je tim. :-)

Nechce se mi zneuzivat nekoho s dia a platit mu za to kdyz je to jeste v zaruce at se postara servis :-)

Odesláno

daj si na googli vyhladat lubomt (nie je problem ho najst) a v niektorej z diskusii najdes kontakt, skus sa opytat priamo jeho, je to macher na automaty a je ochotny poradit.

[upravil dne 12/11/11 12:05 od hipisko]

Odesláno
daj si na googli vyhladat lubomt (nie je problem ho najst) a v niektorej z diskusii najdes kontakt, skus sa opytat priamo jeho, je to macher na automaty a je ochotny poradit.

[upravil dne 12/11/11 12:05 od hipisko]

Diky uz jsem jej nasel na dieselpower foru tak mu zkusim napsat. Dekuju za radu

Odesláno

2006 a je to v záruce? Kontrolovali brzdový spínač? Ten často způsobuje problémy u automatu. Chce to udělat pořádně dia, výpis chyb i měření akčních členů za provozu. Pak se uvidí.

Odesláno

Jojo je to v zaruce: http://peugeot.cz/peugeot-vyzkousene-vozy/

Sice jsou ta auta oproti trzni cene drazsi ale rekl bych ze se to vyplati. :-)

Podle me kdyz jsem na to kokal tak bylo auto napojeno na diag udelan jen nejaky vseobecny test ktery nic neprokazal a zaroven probhlo vymazani chyb.

No uvidim budu to jeste tyden trapit a v patek to kdyztak nekam hodim at se na to mrknou.

Odesláno

Agrafik: kdyz to ted ctu zpetne tak jsem to blbe napsal. Ujel jsem 150km a chyba se neobjevila. Tempomat funguje, jel jsem na nej vic jak polovinu cesty, chyba nesviti cela cesta probehla v pohode.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...