Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Píská mi větrák na chladiči, tak jsem ho chtěl promazat, ale nemůžu vytáhnout konektor. Vytahuje se klasicky do boku nebo směrem od sebe jakoby k řidiči? Je tam blbě vidět a navíc málo místa, taky je ten konektor překrytý nějakým pružným plechem, jestli to není nějaká pojistka? A pak když ho vyndám stačí sklepat tu umělou vrtuli a dostanu se k ložiskám? Abych třeba nějak nevylisoval i hřídel z motorku....

Odesláno

Tam to neodpajaj. Pekne si vysleduj kde ti konci kabel a odpoj to tam. Najdes dva konektory. Jeden vacsi s hrubimi kablami a jeden mensi s dvoma tenkimi drotmi ktory sluzi na ovladanie ventilatora. Inac ten motor sa da rozobrat len odbrusenim takych roztiahnutych paciek a ked ho poskladas tak iba zavarit ceockom.

Odesláno

U vrtule je kuličkové ložisko,to je většinou v pohodě,vzadu u uhlíků je kluzné.Časem se na ose rotoru napeče bordel,jelikož není moc chráněno z venčí proti nečistotě,pak se zadře a prokluzuje komplet celé v pružném uložení,to dělá to pískání.

Nejprve musíš zepředu vyšroubovat 4 šrouby co drží celý větrák na chladiči,aby jsi ho mohl natočit a dostal se na přívodní konektory vzadu na motorku. Vrtule je zepředu zajištěná šroubkem na křížák.Pozor při povolování,má opačný levý závit!! Vyšroubuješ ho a vrtuli stáhneš.Přívodní konektory jsou pod pružným plechem zezadu,rovněž zajištěným na křížák.Odděláš ho a jednotlivé konektory vycvakneš,jak se ptáš - dozadu k řidiči nejlépe dvěma plochými šroubováky proti sobě.Až budeš mít větrák venku,tak ve svěráku musíš oddělat zadní víčko motorku,drží na roztemovaných packách.Tupějším sekáčem a kladívkem všechny narovnej (při zpětné montáži se opět uprostřed roztemují a není třeba nic vařit),aby se víko dalo sundat.Chce ho pak podebrat něčím ostrým a opatrně !! sťuknout.Pozor,aby se nepokroutilo a hlavně,aby sis neulomil uhlíky.Pokud je ložislo přidřené na rotoru nejdou přez něho přetáhnout a tím pádem víčko sundat,jen kousek povytáhnout.Musíš si s tím vyhrát a něčím tenkým uhlíky postupně zamáčknout,aby jsi je přetáhl přez ložisko.Používám na to měděný drát,abych je nepodrápal a nepoškodil.Když tohle uděláš,máš to rozebrané.Stáhni kluzné ložisko,jemným smirkem očisti osičku rotoru,vnitřek ložiska,namaž to vazelínou a můžeš zpětně sesazovat.

Když už to máš rozebrané,ještě zkoukni v jakém stavu jsou uhlíky a zároveň jejich uchycení na tišťák.Každé je k němu přiletováno třemi packami,a to je také slabina těhlech ventilátorů,že časem cín zoxiduje,uchycení odpadne a v lepším případě se přestane točit,v horším může poškodit i vinutí.Takže ti doporučuji všechny přeletovat.:papa

Omlouvám se za gramatiku,ale je po půlnoci...:aut

[upravil dne 11/11/11 00:45 od mirdaa]

[upravil dne 11/11/11 00:52 od mirdaa]

Odesláno

Takže s problémy jsem ho sundal a teď mi nějak nejde rozebrat ten motorek. Jsou tam 4 packy roztemovane a dalších 6 ohnutých plíšků na menším obvodě. To ale budou jen nějaké prolisy protože jsem je nemoh odehnout, že? Ty 4 packy nemůžu odehnout ani je nesmím odbrousit, tak nevím. Navíc jestli jsem to pochopil dobře sundám víčko i s uhlíkama, jak je potom dostanu zpátky? Mám strach dál pokračovat:bojim

Odesláno

Ja som ich odbrusil flexou. Ked som to potom poskladal tak na tych istych miestach som to bodol COckom.

Uhliky das nazad v pohode. Ten plech je len na zakrytie. Uhliky su pripajkovane na takom tenkom plosaku.

Odesláno

Takže to mám hotové ale víc škody jak užitku:(. Jednu packu od uhlíku jsem musel připájet , nevím jak dlouho vydrží, navíc ten plošňák se odlepuje od toho plechu.... Ty 4 packy taky šly zpatky rozklepat jen tak lehce, tak doufám že se to nerozsype. A nejhorší je že mi to píská stále, takže vše bylo zbytečné.:grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...