husky306 Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 Zdravím všechny na klubu:), představuji vám svého peugeota 306. Je vyroben v roce 1995. Pod kapotou má 1,8l 8V motor se 100 hp( tolik koní měl když byl nový, teď to bude trochu míň). Stupeň výbavy je jako u verze XT. Je to prý limitovaná edice Husky pro Švýcarský trh. Jediné, co mi na něm chybí, je klimatizace, ale přemýšlím o jejím dodělání . Když jsem si ho pořídil, to už je rok a půl, dostal nová kola Dezent V dark. Má najeto něco přes 203 tis. km. Citovat
MilanF1 Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 Vítej Přemýšlím v čem je Husky jiný, nechám se rád poučit:) Sice je hezké přemýšlet o dodělání klimy, ale bylo by s tím tolika práce, že se to fakt nevyplatí ... Citovat
husky306 Odesláno 7. listopad 2011 Autor Odesláno 7. listopad 2011 Díky za přívítání Jiný neni nejspíš v ničem od té XT verze, možná jen, že má vzadu nálepku vedle trojčíslí ale onehdá jsem našel stránku s tímhle modelem http://aebergon.perso.neuf.fr/Peugeot/page_Peugeot_306_Husky_CH_96.htm , s tou klimou, tuším, že to neni vůbec jednoduché Citovat
husky306 Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 [upravil dne 12/11/11 22:19 od husky306] Citovat
husky306 Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 takhle jsem vyráběl zadní elektrická okna, kabely jsem měl natažené původní, tak stačilo jen předělat mechanismus s kličkou na poháněný motorkem, přidělat tlačítka do plastu na středové konzoli, bezpečnostní tlačítko do plastu pod volantem a přidat relé stahování oken vzadu:) Citovat
husky306 Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 Před časem jsem se pustil do výměny těsnění pod hlavou motoru. Takhle jsem začal rozebírat: Sundaná hlava: Motor jsem pořádně natřel arvou a umyl teplou vodou. Pohled na ventily(jsou stlačené přípravkem, proto jseou oba vysunuté): Vyčištil jsem písty zeshora. Nechal jsem zrepasovat hlavu. Ventily měli vůli tak 1,5 mm do stran. Jsou opravená vodítka ventilů(prý je do nich zalisovaná ocelová vložka), přebroušené ventily, přebroušená sedla, nastavená vůle ventilů a nakonec hlava zarovnána. Prý takhle opravená hlava zvládne 150000 km. Trocha nových dílů(jen část): Koupil jsem těsnění stejné tloušťky jako mělo původní, aby byla minimálně stejná komprese(ventily se trochu zapustily při přebroušení sedel). Nasazená a momentovým klíčem a správným úhlem přitažená hlava: Skládal jsem motor dohromady: A skládal:) Tady zbývá jen nasadit klínový řemen, kryt rozvodového řemenu a bude to: Společně s hlavou a těsněním jsem také dal novou vodní pumpu, nové rozvody a ještě pár nových dílů, třeba hadici na odvětrávání klikové skříně, která se mi při demontáži rozpadla v ruce. Jinak skoro všechny díly, co mi prošly rukama jsem pořádně očistil(umyl arvou). Nakonec po prvním startu motoru po opravě mně kolísaly otáčky při volnoběhu(a to hodně, v rozmezí 1200 - 1700 ot./min.), což jsem opravil výměnou volnoběžného ventilu a teď auto na volnoběh přede jako micinka . Možná to vypadá a zní jednoduše, ale oprava mně zabrala hodně času a přemýšlení. Hlavně jsem začínal s tím, že vyměním těsnění a nechám srovnat hlavu a nakonec jsem i přetěsňoval blok motoru, všechno tam tak nějak spolu souvisí . [upravil dne 1/6/12 11:32 od husky306] Citovat
juke Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 parada, to bych potreboval taky PS: neznate nekdo nejakyho garazmistra z okoli pce nebo hk? nekoho sikovnyho co by tohle vsechno zvladl? [upravil dne 1/6/12 11:46 od juke] Citovat
juke Odesláno 8. červen 2012 Odesláno 8. červen 2012 fakt pěkný, divím se že to tu nikdo nechválí Citovat
Andreww Odesláno 8. červen 2012 Odesláno 8. červen 2012 Pěkná kára juke: Příspěvků v těchto vláknech ubylo po rozdělení sekce na určité modely. Předtím se mi to líbilo víc Citovat
ma.zek Odesláno 10. červen 2012 Odesláno 10. červen 2012 dobrá práce, ten motor je jak ze škatulky:super a na těch kolech vypadá kárka fakt hezky. Citovat
radim.1008 Odesláno 10. červen 2012 Odesláno 10. červen 2012 Pěkný vozítko a ty kola tomu vysloveně sluší. Máš můj obdiv Na motor bych si asi netroufl. [Edited on 10/6/12 18:10 by radim.1008] Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 10. červen 2012 Odesláno 10. červen 2012 ostrikovace jsi tam mel nebo jsi dodelaval ? nemuzu je sehnat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.