vilíkw Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 zdravím, jeden dotaz asi před 2 lety jsem vyměnil jsem obě přední poloosy(do ted na ně najeto 25000km), levá spidan-OK, pravá nevim značku začala opět bouchat, tak jsem ji vyměnil za spidan a i když je vyměněná tak trochu tluče při projetí prudké pravé zatáčky pod plynem, při pozvolném je OK. Myslíte, že je to v poho nebo je to konstrukčně blbě řešené. [upravil dne 4/11/11 18:44 od vilíkw] Citovat
PAJA106 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 A opravdu je to poloosa?? Nemůže to být uložení tlumiče, vymlácené čepy na ramenech...? Citovat
kujon106 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 Ony u pugu existují i zadní poloosy? .) Jestli \"trochu tluče\", tak to nemusí být nutně poloosa. Může to být ložisko, čep, ... Citovat
vilíkw Odesláno 14. listopad 2011 Autor Odesláno 14. listopad 2011 tak jsem sundal prachovky kloubu kol abych se podíval co se tam skrývá, a ted poradte, jak má vypadat kloub od SPIDANU? 1-hřídel se třemi ložisky po 120 stupních 2-drážkovaná hřídel zasunutá do klece s šesti kuličkami dík za odpověd:myslim Citovat
Jimmy106 Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Ja jsem mel verzi s temi 3 lozisky po 120 stupnich..ale co tam byla za znacka netusim.. ale snad ti to pomuze.. Citovat
vilíkw Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 dík za odpověď, tak jsem zjistil to, co jsem měl vědět už dávno, ať jsou poloosy od jakéhokoli dodavatele (výrobce), technické provedení musí být dle prvovýroby a to u těchto poloos je,tři ložiska po 120 stupních. Řekl bych že je to technicky dost zastaralé řešení, kde i při malém opotřebení nebo nekvalitní repasi dochází ke klasickému \"tlučení\". To vzniká při určitém vytočení kola do rejdu,větším záběru a prudkém zvýšením otáček.Hřídel poloosy u kola neopisuje kružnici ale ovál. Vznikaji tak vibrace. A abych vyloučil, že to tlučení nedělá něco jiného tak jsem zkontroval vůli na spodním čepu, šroubu co drží rameno i čepu v silentbloku na karoserii, vše OK.Kdyby to bylo ložisko tak to asi tluče pořád a trochu jiný zvuk. Proto jsem chtěl spidan protože jsem se bláhově domníval že tam bude to řešení s těmi kuličkami v kleci. Spidan na www stránkách ani toto řešení neprezentuje, tak kdoví kde to repasujou, je to jenom tahák na peníze přes značku. Některé vydrží menší a některé delší dobu. Takže to nechám být jak to je a až to bude neunosné propříště žádný spidan, ale co nejlacinější repas od kohokoli. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.