Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, jeden dotaz

asi před 2 lety jsem vyměnil jsem obě přední poloosy(do ted na ně najeto 25000km), levá spidan-OK, pravá nevim značku začala opět bouchat, tak jsem ji vyměnil za spidan a i když je vyměněná tak trochu tluče při projetí prudké pravé zatáčky pod plynem, při pozvolném je OK. Myslíte, že je to v poho nebo je to konstrukčně blbě řešené. :myslim

[upravil dne 4/11/11 18:44 od vilíkw]

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem sundal prachovky kloubu kol abych se podíval co se tam skrývá, a ted poradte, jak má vypadat kloub od SPIDANU?

1-hřídel se třemi ložisky po 120 stupních

2-drážkovaná hřídel zasunutá do klece s šesti kuličkami

dík za odpověd:myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

dík za odpověď,

tak jsem zjistil to, co jsem měl vědět už dávno, ať jsou poloosy od jakéhokoli dodavatele (výrobce), technické provedení musí být dle prvovýroby a to u těchto poloos je,tři ložiska po 120 stupních.

Řekl bych že je to technicky dost zastaralé řešení, kde i při malém opotřebení nebo nekvalitní repasi dochází ke klasickému \"tlučení\". To vzniká při určitém vytočení kola do rejdu,větším záběru a prudkém zvýšením otáček.Hřídel poloosy u kola neopisuje kružnici ale ovál. Vznikaji tak vibrace. A abych vyloučil, že to tlučení nedělá něco jiného tak jsem zkontroval vůli na spodním čepu, šroubu co drží rameno i čepu v silentbloku na karoserii, vše OK.Kdyby to bylo ložisko tak to asi tluče pořád a trochu jiný zvuk.

Proto jsem chtěl spidan protože jsem se bláhově domníval že tam bude to řešení s těmi kuličkami v kleci.

Spidan na www stránkách ani toto řešení neprezentuje, tak kdoví kde to repasujou, je to jenom tahák na peníze přes značku. Některé vydrží menší a některé delší dobu. Takže to nechám být jak to je a až to bude neunosné propříště žádný spidan, ale co nejlacinější repas od kohokoli.:grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...