Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vstřikovače Siemens na 307

Recommended Posts

Odesláno

Tak mi mechanik oznámil příjemnou novinku - na 307 2.0 HDI jsou 3 vstřikovače mimo toleranci a jeden na hranici. Doporučená oprava - výměna za nové.

Následovalo samozřejmě asi klasické nedorozumění \"Tak mi ty trysky vyměň, co budeme řešit ...\" \"Ale ty nevíš kolik stojí...\" \"To si děláš srandu...\" \"Nedělám, je to drahé...\" \"Tak to teda vyměň, co naděláme..\" \"Ale to je částka jen za jeden..\" atd. Asi zná každý, komu to mechanik oznámil. :(

Jezdit se ještě dá, při tom, kolik naše 307 najezdí možná i rok.

Snažím se tedy využít času a najít způsob, jak cenu srazit co nejméně. V této chvíli jsem na nějakých 30-35 tisících za nové 4ks, což je minimálně třetina ceny auta.

Jsou někde k dispozici levnější?

Neexistuje firma, která je repasuje? (mechanik mi tvrdí, že ne, sám jsem taky nenašel)

Nějaké zkušenosti s koupi vstřikovačů na inzerát/vrakoviště?

Neválí se vám někomu doma?

Zkoušeli jste je nechat někde repasovat?

[upravil dne 4/11/11 17:33 od Jindra_S]

Odesláno

To jsem fakt jediný, kdo uvažuje, jak je nechat opravit levněji?

Nebo je situace tak beznadějná?

Odesláno

Jak je mozne ze porad lidem nabizi \"nejlevnejsi\"varianty....

Nemas jinou variantu nez nove?

TADY borci vsech borcu.

Staci zavolat , dohodnout termin kdy jim to posles a pak uz jenom objednat PPL a poslat jim to.

Ode mne tam maji cca 2 - 4 sady mesicne.

Cena je cca 2500,- za sadu 4 ks vstriku.Pripadna oprava telefonuji s cenovou nabidkou.

Vetsinou to delam tak ze dohodnu na utery .V pondeli jim to posilam .V utery to tam maji a hned na tom delaji.

Ve stredu dokonci a jeste teple posilaji zpatky.

Ve ctvrtek montuju do auta.

Muze byt?:papa

Odesláno

Ja mam auto u Strakiho a tiez boli vraj dva vadne. Prepokladam, ze ich tam posielal tiez. Akurat este neviem cenu, lebo riesi aj dalsie veci. :myslim

Len taka otazka, vedia vzdy opravit vstrek alebo moze byt aj v stave ked uz pomoze iba novy?

By ma inak zaujimalo odkial beru na tie vstreky diely, ked kazdy tvrdi, ze Siemens nedva k dispozicii ziadne nahradne diely ako napriklad Bosch.

Odesláno

Byli opravitelne u tebe.

Ano uz se stalo ze nebylo jim pomoci a museli nove.Jsou ale schopni hned sehnat novy.Jako treba vcera kdyz mi poslali vstrik na Fiat Ducato 2,3 JTD ktery nesel zachranit.

Odesláno

Teraz ma len zaujima kedy odidu tie druhe dva, co sa neopravovali. :roll

Myslis, ze ten dlhsi start mohli robit tie vstreky alebo to bolo skor cerpadlom? Rozmyslam ako zistit, ze nejaky vstrek odchadza.

To Jindra_S: Tebe to robilo co, ked si zacal riesit vstreky?

Odesláno

To DanculD:

Auta (P307 + Octavii) dávám před každou zimou na pravidelnou kontrolu ke známému mechanikovi. A tomu se nezdál zvuk motoru při studeném motoru a vyšších otáčkách. Po mém potvrzení dal za 1200,- zkontrolovat vstřiky a 3 ze 4 byly mimo toleranci. Zkusím se dopracovat k tomu papíru s hodnotami.

S autem jezdila více manželka, na nějaké problémy si nestěžovala, sám jsem nic neslyšel ani problém nezaznamenal, což ovšem nic neznamená.

Jeho odhadem bych to měl do roka vyřešit - buď dát uto pryč nebo, pokud si jej budu chtít nechat, koupit vstřiky.

Odesláno

to Straki007:

No to zní VELMI dobře - cena je skutečně úplně jinde.

Mechanika bych se jinak trošku zastal - normálně nemá problém u vybraných dílů zajít na vrakoviště, nenutí mně tedy vždy k nejdražšímu řešení. Obvolával jsem další známé, kteří se Peuegoty zabývali a i po průletu webem byla odpověď stejná - Siemens se mění celé.

Jestli opravují konkrétně ty moje, to se jich zeptám v pondělí telefonicky plus proberu možnosti.

Zkušenějšího bych se zeptal:

- Jak dlouho po opravách ty střiky vydrží?

- Je to renovace nějaká novinka u Siemens vstřiků (že ji dost lidí nezná)?

- Provádějí i měření, popřípadě pokud dám opravený vstřik proměřit, bude mít dobré výsledky?

- Jak je to se zárukou a jejím případným uplatňováním? Ručí za něco?

- Je Siemens vstřiku více druhů nebo jen jeden pro všechny 2.0 HDi motory? Je to zaměnitelné s jinými motory?

Odesláno

Moja skusenost s cenami je nasledovna. Po vymene chladiacej kvapaliny v Peugeote mi zacal tiect chladic. Odpoved Peugeotu jednoznacna, zrejme nova chladiaca rozpustila usadeniny. Ich odpoved na moju otazku, ze je mi zahadou, ze 5 rocny chladic zacne tiect, vraj pre nich vobec nie a deje sa to aj na vozoch v zaruke. Samozrejme okamzite prisla ponuka na vymenu chladicu, novy za 200€ plus praca za 30€ (bez DPH) a k tomu kedze ma auto 5 rokov uzasna 20% zlava. Samozrejme som im ponuku odmietol s tym, ze uz k nim nikdy nepojdem (snad len kvoli streche) a radsej si ho vymenim sam. Cena Autokelly najdrahsi za 136€. Robota zdarma, mam 100€ zarobenych.

Asi o dva tyzdne neskor pri vymene pneumatik, mi aj zbezne zkontrolovali auto, pricom chlapik okamzite zacitil chladiacu. Vyrozpraval som mu cely pribeh a on ze kukne na cenu. A ajhla po jeho zlave 56% !pre uplne malinkaty pidiservis! mi ponukol jeho cenu s tym, ze za robotu chce 20€. Hned sme sa dohodli, stvrtok idem na vymenu a prihodil som k tomu geometriu, kedze na zadnych mam slabu zbiehavost. Ak bude vsetko urobene v poriadku, maju staleho zakaznika. Dufam, ze hej no tak podstivo vymienane pneumatiky som este nevidel nikoho robit. Je vidno, ze chalani to prevadzkuju sami a nie su zamestnanci, ktori maju zvacsa nahaku. Nemaju takmer ziadnu reklamu, no pri takomto pristupe zrejme ani nebudu potrebovat. Spokojny zakaznici ju urobia zadarmo.

Takze aky je z tohto zaver? Treba si pytat zlavy alebo ist inam, nevidim dovod aby si autoservis dal na diel 100%. 20-30 plne postaci.

Odesláno

:o Ahoj, jsem si myslel že se dají jen repasovat vstřiky na 2.0 hdi 100kw... mluvíte o Siemens a co třeba se dá udělat s Bosch vstřikama??? Nechci nic přivolávat, ale je to celkem palba za nové a taky díky tomu se hodně lidí chce vyvarovat common railu. Ale teď už nic jinýho nezbyde:roll

HDi zdar

Odesláno

Praveze je to napoak. Takmer nikto nevie robit vstreky na Siemens ale kdekdo vie repasovat vstrekovace Bosch. V mojom okoli poznam miminalne 5 servisov na vstrekovace Bosch ale nikto z nich nevie urobit Siemens. V troch mi povedali, ze Siemens nedodava ziadne nahradne diely a preto Siemens nikto nerobi. Preto mi je zahadou ako to ta firma co spominal Straki repasuje.

Odesláno

Dneska tam zavolám a poptám se právě na Siemens a napíšu výsledek.

Odesláno

Tak jsem zavolal a:

- Siemens repasy bohužel nedělají :(

- Siemensy čistí ultrazvukem a chemií - zkusím sehnat protokol z měření a uvidíme, zda si budou myslet, že čištění pomůže nebo ne.

- Pokud vše půjde dobře, budou Siemensy dělat někdy v polovině příštího roku - samozřejmě tato informace je bez záruky

Takže zatím, bohužel, moc velký pokrok není.

Odesláno

To Straki:

Volal jsem na firmu, kterou si uvedl ( http://www.diesel-tp.cz/ ), konkrétně tel. 312 685 132, jméno paní jsem nepostřehnul.

A popisovaný způsob opravy - výměnu špičky - řeší, ale ne u Siemensu, jen u Bosche. Máš kontakt na někoho od nich, kdo to samé řeší i u Siemensu?

Věř mi, že bych se v tomto případě, velmi rád pletl a zjistil, že jsem se přeslechl. :)

[upravil dne 7/11/11 08:35 od Jindra_S]

Odesláno

Ale zase je pravda, ze hned na hlavnej stranke maju pre Siemens napisane: Pozáruční servis od 01. 2007 - opravy a přezkoušení vysokotlakých vstřikovacích čerpadel a vstřikovačů Common Rail.

Mozno ta pani ani nevie co vlastne robia.

[upravil dne 07.11.2011 09:36 od DanculD]

Odesláno

Common Rail provádí jen Siemens?

Počkám, s čím přijde Straki - třeba fakt paní neví, co provádějí. Moc se mi to nezdá paní měla celkem přehled, bavili jsme delší dobu. Vyloženě na Siemensy říkala, že jsou připraveni, ale nedávají jim náhradní díly a to snad rozjednou v polovině roku 2012 - viz můj příspěvek.

Koneckonců - můžete tam někdo zavolat sami.

Odesláno

Nie, ale ked si otvoris ich stranku, tak dole maju pre Siemens napisane to co som sem okopiroval a tam je jasne napisane ze robia opravy. Je to divne. Inak mozno prave v tvojom pripade pomoze vycistenie. Este by som nezufal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...