Tom93 Odesláno 17. únor 2013 Odesláno 17. únor 2013 Když už je tady téma o spotřebě,tak mě napadlo... zkontrolujte si tlak pneumatik... já jsem si to byl dneska dofoukat a při jízdě je to dost poznat(nebo to byl jen můj pocit).. Nemusím tolik šlapat na plyn a spotřeba by měla taky klesnout... Citovat
Dan Ciela Odesláno 17. únor 2013 Odesláno 17. únor 2013 Ahoj, tak jsem se konečně dostal k měření odporu toho čidla... Na teploměru v kapličce jsem měl 90 st, vypnul jsem motor a hned jsem si to změřil. Ukazovalo mi to hodnotu 290 ohmů, tak podle tabulky se mi zdá být čídlo v pořádku.. Nebo to je spatně? Pokud je čidlo v pořádku, tak u mě nenapadá, kde by mohla být chyba vedoucí k tak velké spotřebě... Jetě jedině, jak psal tady výse ineverexist mohl by to zpusobovat ten map senzor? Jeste, kde ho hledat :mad: . Zatím díky za rady Citovat
ineverexist Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 podle mě to je krabička viz foto, vzhledem k tomu kolik je v hadičce která jde od motoru vody bude ten MAP senzor asi ukazovat chybně, leda že by přítomnost vody neměla vliv na funkci na zeleném čidle teploty motoru jsem naměřil při 70°C podle teploměru v přístrojovce, 0.06 kohm což taky vypadá divně dost jsem začal uvažovat o tom že si pořídím lexiu, pokud jak říka Ferry by ukázala live hodnoty a tyto snímače by se nechali otestovat bylo by to asi lepší řešení, sice to jsou 3tis kč ale asi by to bylo nejlepší Citovat
murphylee Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 Ano, to je senzor podtlaku sání. V odkazu je to ten s číslem 7.18222.10.0. Dan Ciela - ty ale můžeš mít jiný. K vodě - jelikož je to elektronické zařízení, tak by tam ta voda asi být neměla. I když je to senzor podtlaku, tak v případě, že by ti tam prosakovala nějakým způsobem voda u toho senzoru, tak při poklesu podtlaku se ti tam asi mohla dostat. Pokud ale i při kontaktu s vodou senzor funguje správně, tak voda v hadičce by neměla mít na funkčnost vliv. Další věc je, proč se závada nezapsala do počítače. Myslím, že počítač jen sleduje, zda hodnoty jsou v určitém rozsahu. Pokud by byly mimo, tak se zapíše. Zkoušel jsi ten MAP změřit? A ještě kde hledat: [upravil dne 18/2/13 17:30 od murphylee] Citovat
Black306 Odesláno 7. duben 2013 Odesláno 7. duben 2013 cau,mam 1.6 8v 65kw,kde tam najdu map senzor? diky Citovat
Black306 Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 uz jsem ho nasel,ale mam tam trochu jinej... kde se to da kopit novy? mam 1.6 65 kw a spotreba nejde pod 10l Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.