sloters Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Zdarec,nějak se mi začíná 306 rozpadávat a investice do každé opravy jsou čím dal vyšší a pořád nemládne Chci se zeptat na kolik vyjde výměna předních i zadních tlumičů?Zadní jsou stopro KO,při každém přejezdu nerovnosti se ozve šílená rána.Ještě se obávám,aby nebyla špatná i zadní náprava,repas jsem sice dělal,ale už před třemi roky. Přední tlumiče jsou už vyrezlé a příjízdě slyším od pravého kola takové divné klapání.Co by to mohlo být,čepy,ložisko? Do značkového servisu nepojedu,to by se mi nevyplatilo a menší soukromé servisy se už mou 306 moc neperou,přeci jenom je to už stařík r. 96 ( 200 ts km) a sám bohužel moc nepoznám. Napište vaše zkušenosti s podobnými opravami. Díky Citovat
genzer Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 to mlaceni zezadu mohou byt i silentbloky,ze predu bude bouchat tycka stabilizatoru nebo spodni cep.nejlepsi nejdriv zvednou a pajcrem vyzkouset,co je v haji,at nemenis neco,co nemusis Citovat
wooody Odesláno 28. říjen 2011 Odesláno 28. říjen 2011 jestli chceš mám doma originál tlumiče z mojí 306tky, komplet i s pružinama, jenom nemaj horní uložení, to sem použil na stavák, kdyžtak se můžem dohodnout a rovnou i vyměnit Citovat
sloters Odesláno 11. listopad 2011 Autor Odesláno 11. listopad 2011 Takže zjištěno : na předku výměna stabilizátoru-přední tlumiče OK Zadek - tlumiče byly vyteklý,bohužel po výměně stále klepání,takže po 3 letech opět repase nápravy:fnuk Citovat
Guest StibTo Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 hm na repasi maj zaruku 2 roky co ? takze se to logicky vysere tesne po tom .... humus Citovat
sloters Odesláno 11. listopad 2011 Autor Odesláno 11. listopad 2011 Jo,mají 2 roky - byl jsem tam přesně před třemi roky.Bouchalo to samozřejmě už trochu dřív,ale čekal jsem spíš jen ty tlumiče. Jiný auto ted nemám a budu v něm vozit prcka (už je mu týden) ,tak jsem to dal radši do pucu.Auto chci nechat potom manželce na nákupy,tak chci aby to měla v pořádku. Citovat
jarči25 Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 po generalke zadnej nápravy je dobré si dorobiť maznice na mazanie ložísk v zadnej náprave predlžiš tak jej životnosť .viem to z vlastnej skusenosti náprava mi začala vrzgať,tento tyžden som namontoval tie maznice a je to o 100 prcent lepšie Citovat
jarči25 Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 tu je presný návod ako namontovať tie maznice .je to jednoduché podla mna to zvladne každy zručnejší chlap Citovat
Jindra xrdt Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 chlapi. proč pořád strašíte s repasem? Pokud máš kvalitně udělanej repas tak po třech letech naprava nemůže bejt zase v kopru..Budou to silentbloky zadni nápravy, ty se při repasy neměněj, ptz by byla cena nekdě jinde..A ty si taky každý průměrně zručný chlap vymění sám cca 2 hod práce a budeš mít svatej klid:papa Citovat
sloters Odesláno 25. listopad 2011 Autor Odesláno 25. listopad 2011 Tak už mám auto doma od lékaře....zase to byla raketa Náprava totálně v p... ,udělali mi repas,zadní tlumiče KO,Silenbloky KO,Stabilizátor KO.K tomu jsem nechal udělat výměnu oleje,filtry atd a zase 15 tis v čudu Citovat
marko306 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Stabilizátor KO? Zväčša sú tam odýdené iba silentbloky alebo tyčky stabilizátora. A čo sa týka zadnej nápravy, tak je pravda, že jej životnosť je cca 100 000 km, ale nabehal si za tie tri roky toľko km? Boli už zas kolesá do A? Citovat
Qcko Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Ten repas sa mi sice nezda a neviem co to ma s klepanim, ale hlavne je ze manzelka ma na par rrokov pokoj:) Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 stabilizátor je u této nápravy uprostřed té roury (nápravnice), vypadá jako torzní tyč a mohl být prasklý...,tyčky stab. tato náprava nemá Citovat
marko306 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Ozzy, myslel som tyčky na prednej náprave. Aspoň tak som to ja pochopil z jeho príspevku, že sa jedná o predný stabilizátor, lebo vzadu sú len torzky. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 já jsem zas pochopil zadní nápravu sorry Citovat
marko306 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 Ale teraz som aj ja zostal v pomikove, či robil iba zadnú nápravu alebo aj prednú Citovat
sloters Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 Tyčky stabilizátoru byly samozřejmě na předku.Zadní náprava rozhodně za 3 roky 100 tis nenajezdila,max tak 50 tis. Původně jsme chtěli vyměnit jen zadní tlumiče,ale po výměně se ozývali pořád strašný rány,tak se pokračovalo dále až z toho byla opět repase nápravy v Příbrami.Takže to opravdu moc nevydřží,už se to tu na foru taky probíralo. V poslední době je auto jen kasička na penízeDnes už bych znova do Peugeota nešel,bohužel jsem se ho ale včas nezbavil a ted už mi nezbývá nic jiného než opravovat. Prodávat ho nemám význam,je tam vše udělané rozvody,spojka a ted i podvozek. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2011 Odesláno 26. listopad 2011 no jen pro zajímavost--nechal sis udělat při té první repasi i maznice?? protože pak je snad nemožné při normálním jěždění tu nápravu po 50ti tisících zas odepsat:myslim když nenechal, tak si je dodělej teď po té druhé repasi, píšeš,že si chceš auto nechat... Citovat
sloters Odesláno 27. listopad 2011 Autor Odesláno 27. listopad 2011 Ty km mě taky překvapily,ale nemile.Maznice se nědělali.Před rokem jsme měli menší nehodu,vlítli jsme v zimě do škarpy a zkončily na boku,tak jestli nedostala tehdy nějakou ranku... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.