Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zkušenost Texaco 10w40 vs. Total Quartz 9000 5w40 (2.0 HDI)

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Tento týden jsem měnil olej na svém Peugeotu 306 Hdi.Při první výměně jsem zvolil na doporučení pár kolegů plnou syntetiku Texaco Havoline 10w40 prý je to pro motor který už má něco najeto lepší dát hustší olej kvůli mazání a tlaku oleje..

Při další věměně jsem se rozhodl že trošku zaexperimentuji a zkusím koupit olej, který doporučuje výrobce tedy Total Quartz 9000 5w40 už na první pohled vypadá olej kvalitnější a mazlavější po rozetření v prstech se mi klouzaly ještě po otření hadrem což se u té polo syntetiky nedalo říct, pracuji s ní denodeně...

Po nastartování motoru přišlo zajímavé překvapení motor stichnul!Po nastartování studeného motoru s polo syntetikou bylo do ohřátí motoru slišet nepříjemné hdi motorům tipické klapání... Kdežto po nastartování s plnou syntetikou od Totalu byl motor ticho jako kdyby byl ohřátý na provozní teplotu...

Proto bych tento olej určitě doporučil všem, kteří vlastní motorizace do, kterých by tento olej měl přijít.

Konec hlášení :D

[upravil dne 26/10/11 12:03 od TomMaister]

Odesláno

Tak to jsem rád, jelikož nenavštěvuji autorizované servisy, a když požádám neznačkový servis o výměnu oleje a namelduji jim, že chci TOTAL, tak na mne vždycky koukají, jako bych přijel z Marsu. Ale jsem rozhodnutý Pažoutovi dopřávat jenom doporučený TOTAL.

Odesláno

Total je kvalitativne vysoko a berte to tak ze s nim byl rekneme ten motor vyvijen tak neni duvod davat jiny.. tim samozrejme nerikam ze nic jineho se pouzit neda..

Odesláno

skusenosti s olejom ti nepovie ani najskussenejsi mechanik... tie ti vie povedat len sam motor :) zial nevie rozpravat :(

zas si ale niekto myli pojmy o specifikacii oleja. nakolko viskozita je to posledne co je z hladiska

spravneho pouzitia oleja pre motor dolezite. ludia stale ziju v prezitkoch a riesia viskozitu...

ACEA je dolezita nie viskozita... ta je dolezita podla klimatickych podmienok kde je auto prevadzkovane...

a na znacke zalezi fakt az v poslednom rade... vsetko je produkcia Exon a podobnych ropnych vyrobcov,

len nalepky a loga firiem su rozne...

koniec hlasenia...

• O 4 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...