TomMaister Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 Ahoj, Tento týden jsem měnil olej na svém Peugeotu 306 Hdi.Při první výměně jsem zvolil na doporučení pár kolegů plnou syntetiku Texaco Havoline 10w40 prý je to pro motor který už má něco najeto lepší dát hustší olej kvůli mazání a tlaku oleje.. Při další věměně jsem se rozhodl že trošku zaexperimentuji a zkusím koupit olej, který doporučuje výrobce tedy Total Quartz 9000 5w40 už na první pohled vypadá olej kvalitnější a mazlavější po rozetření v prstech se mi klouzaly ještě po otření hadrem což se u té polo syntetiky nedalo říct, pracuji s ní denodeně... Po nastartování motoru přišlo zajímavé překvapení motor stichnul!Po nastartování studeného motoru s polo syntetikou bylo do ohřátí motoru slišet nepříjemné hdi motorům tipické klapání... Kdežto po nastartování s plnou syntetikou od Totalu byl motor ticho jako kdyby byl ohřátý na provozní teplotu... Proto bych tento olej určitě doporučil všem, kteří vlastní motorizace do, kterých by tento olej měl přijít. Konec hlášení [upravil dne 26/10/11 12:03 od TomMaister] Citovat
Zazimir Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 Tak to jsem rád, jelikož nenavštěvuji autorizované servisy, a když požádám neznačkový servis o výměnu oleje a namelduji jim, že chci TOTAL, tak na mne vždycky koukají, jako bych přijel z Marsu. Ale jsem rozhodnutý Pažoutovi dopřávat jenom doporučený TOTAL. Citovat
AKCZ Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 Total je kvalitativne vysoko a berte to tak ze s nim byl rekneme ten motor vyvijen tak neni duvod davat jiny.. tim samozrejme nerikam ze nic jineho se pouzit neda.. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 když prsty klouzaly i po otření hadrem tak není co řešit... Citovat
Marcel00 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 skusenosti s olejom ti nepovie ani najskussenejsi mechanik... tie ti vie povedat len sam motor zial nevie rozpravat zas si ale niekto myli pojmy o specifikacii oleja. nakolko viskozita je to posledne co je z hladiska spravneho pouzitia oleja pre motor dolezite. ludia stale ziju v prezitkoch a riesia viskozitu... ACEA je dolezita nie viskozita... ta je dolezita podla klimatickych podmienok kde je auto prevadzkovane... a na znacke zalezi fakt az v poslednom rade... vsetko je produkcia Exon a podobnych ropnych vyrobcov, len nalepky a loga firiem su rozne... koniec hlasenia... hexagonal ohodnotil 1 Citovat
LeF Odesláno 18. červenec 2016 Odesláno 18. červenec 2016 V 26. 10. 2011 at 13:16, ozzy56 napsal: když prsty klouzaly i po otření hadrem tak není co řešit... přesně.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.