Durii Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 ahoj ludia ..odpadla mi antena na 406 a rozmyslam nad tymto www.saunika.sk/auto-anteny/vnutorne-lepiace-anteny/vnutorna-lepiaca-24---2529/ len sa bojim aky bude prijem signalu , pocul som ze tieto anteny funguju dost smerovo no neviem. Co si o tom myslite vy ? dakujem za rady Citovat
FrantaCV Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Jde o to, kam ji hodláš přilepit. Většinou se dává pod vnitřní zpětné zrcátko, ale pokud máš termální čelní sklo, tak to bude problém. Citovat
Durii Odesláno 24. říjen 2011 Autor Odesláno 24. říjen 2011 no urcite by sla pod to spetne a neviem aky je rozdiel medzi obycajnym a termalnym sklom . Citovat
FrantaCV Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Termální sklo má vlepenou pokovenou meziskelní fólii, která snižuje prostup infra paprsků. (tepelná izolace). Poznáš to podle kovového odlesku když se na sklo podíváš z úhlu (téměř rovnoběžně se sklem. Nebo se taky dá poznat podle toho že v prostoru kolem zrcátka je asi 20 x 10 cm světlejší pole (bez folie). Co mi říkal sklenář při výměně, tak je to právě pro možnost instalace anteny pro mobil. Z vlastní zkušenosti - za termálním sklem má problém i navigace. Kromě tepla docela dobře odstiňuje i radiové vlny. Citovat
koblih69 Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 ahoj ludia ..odpadla mi antena na 406 a rozmyslam nad tymto www.saunika.sk/auto-anteny/vnutorne-lepiace-anteny/vnutorna-lepiaca-24---2529/ len sa bojim aky bude prijem signalu , pocul som ze tieto anteny funguju dost smerovo no neviem. Co si o tom myslite vy ? dakujem za rady Stačí se podívat na tloušťku kabelu a je jasné, že není potřeba jí ani zkoušet. Měl jsem Blaupunkt asi nejdražší vnitřní a kromě místního vysílání to bylo nepoužitelný a to měl ten dipól asi metr. Rozhodně nedoporučuju. Kvalitní příjem mimo jiné potřebuje \"protiváhu\" v podobě karoserie ( proto je ideální střecha nebo zasní kufr u sedanu ). Kup kvalitní anténu s kvalitním kabelem, tohle je pro zlost. Citovat
Durii Odesláno 24. říjen 2011 Autor Odesláno 24. říjen 2011 super. dakujem za radu .. premyslam aj nad origo antenou z peugeotu .. len netusim kolko to bude stat :/ Citovat
koblih69 Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Cena origo není špatná, takže se toho neboj, několikrát se tu probírala, takže ji určitě najdeš. Citovat
safi1 Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Ked sme u tych anten mam otazku aj ja... Mam 206 a pred rokom aj daco mi ukradli antenu a cele to tam vykrutily a od vtedy mi nehraje dobre radio ked vydem kusok za hranice... Kupil som antenu nie original kupil som aj zosilovac na to radio ale nic nepomohlo ptoom sa sa poradil s jednym co robi hudbu do auta a ten povedal ze vymenit aj drziak na antenu tak som vymenil ale tiez nepomohlo a som mu to bol povedat a povedal ze niekde bude asi poskodeny kablik ktory asi bude treba vymenit... Bude to ten kablik alebo nie lebo koli kabliku davat dole tapacir a ja neviem co vsetko , nemam na to chut ak by ste vedeli poradit co by to mohlo byt bol by som rad... moze to byt aj tym ze tam mam kratsiu antenu ? Citovat
koblih69 Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Délka antény je vždy laděná na vlnovou délku příjmaného pásma v tomhle případě 3-3,5m. Jakmile délku změníš nevhodným způsobem, rozladíš obvod. Řeší se to různě - dlouhý prut, krátký prut \"prodloužený\" cívkou v patě, krátký prut a kolem něj spirála prodlužující činnou délku ( koncernové antény ). Takže vždy anténu správné délky jinak je to k ničemu. U solidních výrobců není třeba nad tím špekulovat, je to vyřešené. Výměna antény nebývá nic hrozného i s natažením kabelu si myslím, že to nepřesáhne hodinu. Nicméně poškozený kablík se mi nezdá pravděpodobný. Častější, je, že anténa nemá kostru ( protiváha v podobě zemnění ) - pod maticí je to orezlé, nebo že prut nemá kontakt ( orezlý závit... ) nebo třeba u vytahovací je zoxidovaný a anténa nemá spravnou délku. Citovat
Vítek1 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 prut mas jakej kratsi? nejakej kus kovu nebo poctive omotanej? zesilovac jakej nejakej za 100 kč co se dal za radio? a ta patka anteny co jsi dal tak sedi dobre nejde ti ten sroub na kostru? Citovat
safi1 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 Prut som kupil novy ale kratky...neskor mi ponukli ze mi vymenia komplet celu antenu aj s tym drziakom a je tam aj prut ale tento prut co mam teraz je zly iba zelezo ;d zosilovac je zo zadu za radiom a ne za 100 korun ale za 24 euro... To stym srobim ci mi nejde na kotru to neviem ale snad nie jedien ze by som pozrel. k tomu prutu musim zohnat original dlhy a snad to pomoze Diky za rady poriesim too a uvidim vysledok inac bolo mi povedane ze dlzka prutu nema na to vpliv tak neviem teraz Citovat
koblih69 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 V ČR jsou v podstatě jen 2 zesilovače které se dají použít ostatní, jsou katastrofa a je lepší jet bez něj. Hlavně takové ty válečky jsou hrůza. Délku prutu můžeš klidně pro zkoušku upravit kusem tvrdého drátu, kterým anténu nastavíš. Na kecy nedej, pokud někdo tvrdí, že to nemá vliv tak nestojí za to abys u něj utrácel peníze a běž jinam. Zkrat na kostru proměříš snadno na konektrou před rádiem běžným ohmetrem. PS: solidní zesilovače mají nastavitelný zisk - doporučuju mít nastavený zisk co nejmenší, jinak hrozí křížová reference nebo zahlcení vstupu příliš silným signálem což má samozřejmě za následek zhoršení příjmu. To se nejčastěji děje třeba ve velkých městech kde jsou vysílače a ty máš zároveň předzesilovač s příliš velkým ziskem. Citovat
safi1 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 JJJ ja mam taky ten valcek, takze hovoris ze blbost Ten prut kupim asi original co je na 206 ten dlhy alebo skusim ten drot na tu antenu dat na skusku. OKi zozeniem ten ohmeter a premeram to A ten solidny zosilovac co si sem napisal co asi tak stoji? kam sa to dava tiez za radio? INac mne to v meste hraju dobre ale ked idem do rakuska tak uz za hranicami to susti ale ked som nemak este poskodenu tu antenu tak to hralo dobre aj bez zosilovača ale teraz uplne na prd Citovat
Vítek1 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 na zesilovac se vybodni! to radeji porid celou antenu a nech vymenit nekde kde to umi u nas na firme to delame asi za 700 antena aji s praci Citovat
koblih69 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 Kvalitní selektivní tuner žádný zesilovač nepotřebuje. Nejlepší zesilovač je kvalitní anténa Pokud je ale signál opravdu slabý tak může zesilovač pomoct omezit útlum kabelu. Tím pádem zesilovač nikdy za rádio - to je nesmysl, Pokud zesilovač tak vestavěný v anténě nebo hned po pár centimetrech za ní. Výborné jsou koncernové antény VW/Škoda..., antény značky Calearo nebo Hirschman. Velmi dobrá je také tato anténa: http://www.correct.cz/detail.php3?typ=Aa8.3&odvetvi=auto.aant která se často prodává i na Aukru. Nbeo tyto zesilovače ( v případě pasivní antény ) http://www.correct.cz/pages/auto.zesan.php3 Mimochodem tady jsem třeba našel na 206 http://aukro.cz/stresni-autoantena-i1891484226.html Citovat
Vítek1 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 kdyz veme slusnou predni calearo bez zesu za 400 tak bude chytat dobre a nemusi vymyslet jinou diru Citovat
safi1 Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 dIKY no najprv kupim to original prut a ked to nepomoze tak zase jedien komplet cele to vymenit a bude pokoj ale zas nemusi to pomoct... aj to premeram a uvidim ze co a ako a dam vediet Moc ste mi pomohli a som zase o nieco mudrejsi a budem vediet ked ma budu zase presviedcat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.