Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás všetkých.

Ďalší problémik s mojím tátošom. V máji som cestoval domov a bol som totálne naložený 3 ľudia vzadu plus plný kufor. Keď som konečne bol pred cieľom po 10 hodinách jazdy začal som zo zadnej pravej časti vozidla počuť pozoruhodný zvuk bolo to niečo ako defekt také zvláštne hučanie. Tak som dorazil domov a hneď do Peugeotu. Zobral som mechanika do auta a boli sme sa previesť. Počul to tiež a povedal že to môže byť ložisko na pravej zadnej strane ale ja mu vravím že tak skoro veď auto má len 120 000 no tak to dali na zdvihák a skontrolovali to. Zistil že to nie je ložisko vyskúšal všetky štyri. Skúsili sme prehodiť aj gumy ročník 2008 Pirelli to nepomohlo tiež. Zkonštatovali sme že to budú asi gumy. No tak som to nehal tak neriešil som to až do dneska..... Auto som prezul na nové zimné gumy Nokian. Išiel som sa previezť a čo počujem taký istý zvuk len nie v takom štádiu ako predtým. Najviac to počuť pri 50 km rýchlosti a potom to zmizne. Bol sa so mnou previezť brat a sedel vzadu. Počúval to a vraví mi že to nie je v ložisku lebo to by hučalo stále a hlavne pri vyšších rýchlostiach a toto znie ako defekt. Potom sme skúsili postláčať kufor a ten začal tancovať. Tak sme prišli na to že asi ten tlmič na pravej strane už nie je 100 percentný. Problém je len jeden že neviem kde sa dá taký tlmič zohnať je z elektronickým riadením pruženia. Neviete niekto na akom princípe to pracuje a kde by som ich mohol za normálne peniaze kúpiť nie za 400 ečiek jeden. Sú od firmy KYB. Číslo karosérie môjho auta pre public je 92210897 r.v 2005 - 120000 km. Ak by niekto vedel prosím ozvite sa.

Odesláno

Moc se mi nezdá, že by to byl tlumič. Než ho začneš měnit, nech si je změřit. Vyjde to levněji, než měnit tlumič a musíš rovnou oba. Nějakým zatlačením na kufr zjistit, že jsou vadné tlumiče a ještě k tomu elektronicky řízené, no klobouk dolů :D.

Podíval bych se na DIA na snímače výšky vozu, co ukazují. A co to dělá při volbě sport. Co pružiny? Ale já bych to tipnul spíše na to ložisko. To že to má 120tis nic neznamená.

Odesláno

vcera som menil mamke na fiate bravo lozisko vpredu a tiez to hucalo najviac okolo 50kmh...a pri inych rychlostiach nie .. najprv som tiez myslel ze su to pneu ale lozisko nove a v aute je ticho :) .. ale treba odskusat tie tlmice .. moze to byt hocico na takom komplikovanom aute

Odesláno

A kde sa to dá otestovať a je to na 100 percent ? Ja nevravím že je to na 100 percent tlmič ale tak sa to správa. V pondelok ešte pozrieme raz tie ložiská. Musím to hodiť na DIA uvidím čo to ukáže.

Odesláno

Objednaj sa na stk na test tlmicov. Tam ti to skontroluju bez problemov. Len si predtym zisti ze ci ti nezoberu technicak ak bude nejaky vadny. Uz sa to raz tak stalo aspon v Ziline.

To hucanie bude lozisko. Len najst ktore.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...