Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám 405 verzi DJZ a někdy když třeba jedu do kopce si motor prostě sám ubere. Mám podezření na ten ekosystém na výfukovým potrubí. Zjistil jsem, že když tý řídící jednotce odpojím kabel od čidla teploty vody tak to asi vyřadím a auto vcelku jede. Nemáte někdo ponětí odkud si to bere ještě signály a jak by to mělo správně chodit????? Tohle přisávání spalin se mi vůbec nelíbí. Díky.

Odesláno

Bere si to info o teplotě - čidlo je na tělese termostatu, pod 50°C to nefunguje. Dále info o otáčkách - z čidla otáčkoměru (to čidlo je i u verzí, co otáčkoměr nemaj), otevírá se cca od 1800ot výš, pod to je zavřený. Poslední, co má na to vliv, je poloha páky plynu na čerpadle - to je mechanicky spřaženo s podtlakovým ventilem.

Čili - EGR ventil je otevřen u plně zahřátého motoru nad 1800 ot při částečném zatížení. Ve všech ostatních případech je uzavřen.

Odesláno

Tak jsem na to koukal a čidla na otáčkoměr tam mám dvě, obě koncovky jsou vyvedený k hlavě , ale je zapojený jenom jedno a to jvypadá ,že jde čistě k otáčkoměru, druhý je volný a vypadá, že asi od výroby. Je tam ještě někde další, nebo je to spojený někde s tím prvním, protože mi začal blbnou taky otáčkoměr?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...