PetrNN Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Zdravím zkušené pany.Mám malej dotaz mám Peugot 206 sw 1,4kw.Mám problém stím že moje autíčko trošku víc žere benzín.Jel jsem sním ted dálku tak jsem si spočítal kolik si veme na 100km a výsledek byl 8,8 litru což je trošku moc .Co bych měl udělat abych snížil spotřebu??Děkuju moc předem za jakou koli radu. Petr Citovat
PetrNN Odesláno 22. říjen 2011 Autor Odesláno 22. říjen 2011 aha ted na to koukám co jsem napsal za blbost.promin snad každej ví co vlastně tím chci říct. Citovat
koblih69 Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Obávám se, že na takto položenou otázku se nedá dost dobře odpovědět. Základem pro to aby mělo auto dobrou spotřebu je motor v pořádku, správně nafoukané gumy rozumného rozměru a značky, pravidelně měněný vzduchový filtr. Z takových těch běžných věcí, které spotřebu ovlivňují se dá zmínit třeba lambda sonda, tu bys musel nechat proměřit. ...nicméně z mojí zkušenosti spotřebu daleko víc ovlivňuje řidič. Vím, že se ti to nebude líbit ale dám příklad. Když jsem koupil Vectru B v benzínu tak jsem po propočítání 1. týdne měl spotřebu 12. Další 9 no a po 3 mesících jsem začal jezdit v létě za 6,5 a v zimě za 7 ( počítáno při každém tankování ), Když jsem koupil pežo měl jsem 6,5 teď jezdím stené tratě za 5,5. Manželka - Panda 1.1 začala s 6,3 teď jezdí ze 5,2 v létě s klimačkou ... Citovat
PetrNN Odesláno 22. říjen 2011 Autor Odesláno 22. říjen 2011 Ahoj díky za radu.Ta sonda tam je jíná měl jsem auto v servisu a tam mi to řekli.Kola hlídám ty jsou na huštěné dobře.Vím že na spotřebu má podíl i řidič,ale zdálo se mi to moc kord když jsem jel jen a stále po dálnici.Filtry jsou dělané minulí měsíc a svíčky taky.Auto jsem koupil od borce co na něj kašlal tak ho pomalinku dávám do kupy aby sloužilo dál.Ale jsem rád za tvuj názor aspon částečně vím co dělat.Dík:papa Citovat
koblih69 Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Ono záleží na tom jak je auto zpřevodované, dálniční rychlost nemusí být zdaleka optimální pro každé auto. Spíš bych hodnotil běžný kombinovaný provoz. Můžeš vyzkoušet i nějaký čistič vstřikování třeba TEC2000, nečekej zázraky, ale může trošku pomoct. Další a né málo významná věc je, že chvíli trvá než si najedeš svoje data do ŘJ. Pokud ho předchozí majitel hodně trápil, vytáčel, jezdil brzda plyn tak i tohle bude znát. Citovat
PetrNN Odesláno 22. říjen 2011 Autor Odesláno 22. říjen 2011 Super díky moc.Už jsem koukal na ten produkt TEC2000, tak obědnám a vyčistím.Zázraky nečekám to ne ale jen mi to přišlo moc,tak jsem chtěl znát nazor někoho kdo autum rozumí.To auto bylo celkem ve zuboženém stavu.Tak se snažím ho trošku vrátit zpět ke kráse. Jsem dlužníkem a o malinko zase chytřejší.Díky:potlesk:potlesk Petr Citovat
P607Olda Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Základem by bylo, pokud máš palubní počítač, zjistit spotřebu při ustálené rychlosti 90 km/h, v obou směrech na jednom úseku. Zjisti, napiš a budeme porovnávat. Máš ji uvedenou i v TP. Jinak bych to tipoval na lambdu, anebo jiné čidlo, to by zjistil někdo šikovný s diagnostikou. Možná i čidlo teploty motoru (u některých je to jiné čidlo, než pro ukazatel na palubce), jestli neříká motoru, že je pořád studený. Anebo MAP senzor, tedy čidlo v sání. Tak změř spotřebu při 90 km/h. [upravil dne 22.10.2011 18:36 od P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.