dzin Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 zdravicko chcel by som sa len informovat co to moze buchotat na 306 predna naprava v pravo ale iba ked mam rovno kolesa ked idem do zakruty tak je ticho akonahle idem rovno a je nejaka nerovnost tak nastane klepot Citovat
marko306 Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 Silentbloky predných ramien, spodné guľové čapy, tyčky stabilizátora, Horné uloženie tlmiča poprípade sa niečo mohlo aj uvolniť... Citovat
radim.1008 Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 To máme stejný problém. Silemblok před 500km vyměněn a bouchá to znova, stabilizátory před 13000km. Čepy před 28000km. V červnu měněná pružina páč praskla a horní uložení prý bylo dobrý, vyčištěno a promazáno. Podezřívám tlumič, že se na něm podepsala prasklá pružina. Nebylo poznat, že je prasklá. Auto stálo rovně, jen občas něco zabouchalo. Tehdy jsem podezříval čep. Citovat
dzin Odesláno 21. říjen 2011 Autor Odesláno 21. říjen 2011 no ja mam podozrenie na silenbloky na stabylizatore aj som sa ich chystal vymenit ale je knim pristup ako k peniazom tak som si to nehal na leto ak ma to neposury tie zvyšne veci som na oko obzeral vizeralo to ok tak od samej radosti neviem ale ten klepot mi pije krv .... Citovat
radim.1008 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Takže opět se začalo ozývat bouchání či hrkání od pravýho předního kola. Dnes jsem byl u známýho, ale neměl volný ani jeden hever. Vyvedl mě z omylu, že tlumič je ok, pružina celá. Mám přijet ve čtvrtek a že to zvedne. Může někdo poradit po čem pátrat? Stabilizátory měněný před 14tis.km, kuláky před skoro 30tis.km s tím i levý silemblok, pravý silemblok před 1500km. Pravá pružina a kontrola horního uložení před 8tis.km. Kdo poradí na co se zaměřit? Díyk za případný rady. Citovat
radim.1008 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Jsem zapomněl napsat, kdy se to projevuje. Když jedu po silnici, která vypadá jak roleta nebo v místech, kde je nahrnutý asfalt do boulí od kamionů, či při jízdě po městě po kočičí dlažbě v rychlosti kolem 40km/h. Při pomalejší to neklape. Citovat
MilanF1 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Nikdo tu ještě nezmínil řízení ... bouchá mi to na pravé straně, vyměněny tyčky stabilizátoru, silentbloky ramen, spodní čep, horní uložení, čepy řízení (ty byly KO, ale klepaly jen na velkých dírách) ... nic nepomohlo. Když jedu rovně a cesta je lehce hrbolatá, pěkně to klepe. Zjistil jsem, že když jedu 50 a otáčím volantem v rozsahu -45°/+45° klepe to taky. Na STK na to technik vůbec nepřišel, všechno je tam prý bez vůle. Myslím, že mi někdo zjistoval cenu řízení a vycházelo na 6000 Kč, do toho se mi fakt nechce ... Citovat
radim.1008 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Vidíš, čepy řízení, ty mě nenapadly. Nechám zkouknout horní uložení. S čepy řízení se nic za celé čtyři roky co mám 306 nedělalo. To třeba tyčky stabilizatoru už mám třetí Citovat
MilanF1 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 tak myslel jsem si, že čepy řízení jsou OK, páčil jsem s nimi rukou a nic, přišel jsem na to až pajsrem v ruce. A proč jsi 3x měnil tyčky stabilizátoru? Byly vždy KO? Já svoje měnil, ale nic jim nebylo ... naštěstí mě to tolik nestálo, dával jsem Starline Citovat
radim.1008 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Koukal jsem do záznamu a měnil jsem pouze dvakrát, asi jsem počítal už s dalšíma Jj pokaždý KO Naposled letos v březnu před technickou, ale co to je za značku nevím. Známej nakupuje přes Auto Kelly. Vyzkoušíme montajznou ve čtvrtek na heveru a uvidíme, co se najde. Mě teď spíš čeká větší paleta, za čelní okno, dostal jsem šutrem od kamionu Ale to vezmu na jaře přes pojišťovnu, páč 4900 se mi za nechce dávat ze svýho Citovat
PatoRS Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 ako zistit ze tycky riadenia su dobre ci zle? pred chvilou som dosiel z garaze vymenena pruzina na pravej strane a lozisko ulozenia plus cap riadenia a tycka stabilizatora. Mam este pocit ze tam nieco jemne puka ak hybem s kolesom v lufte. Inac asi pred tyzdnom vymenene silentbloky na oboch stranach. na jar som vymenil aj na lavej strane pruzinu plus lozisko v ulozeni a tycka stabiku este zajtra dam novy cap riadenia...........ale zaujima ma ta tycka riadenia ako prist nanu? Inac uz ma to prestava bavit tohto roku repas zadnej napravy a teraz predok.... Citovat
radim.1008 Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 Tak auto mám doma, vyměněný horní uložení tlumiče plus uložení stabilizátoru. Horní uložení prý nebylo nejhorší. Co by to mohlo ještě dělat, je vůle v řazení, kde je prý v trubce silonová koule a z ní jdou 3 táhla a ta by mohla být na povrchu optřebovaná. Taky mě ještě bouchal středový díl výfuku o plech. A ještě je prý trochu vůle ve hřebenu řízení. Celý závěr zněl: Vyměň to za novější. Kup si škodovku, třeba Octavii v naftě se 66kW To jezdí zadarmo :-D Citovat
MilanF1 Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 To je rada, kup olítanou oktávu ... vůle v řazení, normální věc, na 309 jsem měl vůli dopředu/dozadu asi 8 cm, to bylo asi tak po půl milionu km. Sehnáno na vrakáči ... zlepšení bylo hned znát. Bouchá výfuk, kouknout se proč tomu tak je... Vůle v hřebenu, to bude to samé u mě ... řízení, to je nemoc P306 ... Proč měnit auto, když jsi do něj docela dost nacpal ... kvůli vůli v řízení a drnčícímu plechu snad ne ... Citovat
radim.1008 Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 Měnit určo nebudu. Jsem s Pažoutkem spokojenej Jinak Octavii v naftě, s jasným původem a historií je nemožný sehnat, když se zadaří tak snad jen od souseda a ten musí být první majitel Jinak to skončí jako kamarád, který po čase přišel na to, že to má stočený o 150tis. km Je fakt, že jsem do něho něco nacpal. Uvidím, jestli se ta vůle v řazení bude projevovat nějak víc. Řízení nechám, co udělá časem. Bouchání výfuku o plech, bylo snad odstraněno. V létě jsem dával nový tlumič a stáčel středový díl ke straně. Tak uvidím, co bude dál. Hold 13 let starý auto si o něco čas od času řekne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.