Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

motor 2,0 16v kolísání otáček

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové, nenajde se tu odborník co by poradil s problémem u tohoto motoru? Po nastartování motor normálně naskočí a běží na 1100 otáček,ovšem po rozjetí a příjezdu k první křižovatce začne volnoběh kolísat mezi 300 - 900 a dost často i chcípe, jednou se mi rozsvítila i diagnostika motoru a hlásilo to dočasnou chybu \"regulace bohatosti směsi horní doraz\", za tu dobu co to dělá jsem vyměnil už čidlo teploty chladící kapaliny,vzduchový filtr,palivový filtr,svíčky a katalyzátor protože rachotil. Po zahřátí motoru cca na 80C problemy ustanou. Díky za rady

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Mám asi ten samý nebo výrazně podobný problém s otáčkami, mám 206ku, 1.4i viz. podpis.

Ráno, když je teplota v prosincových dnech nízká, tak otáčky cca. 2 minuty poskakují od cca. 1 100 - 1 250 ot. Po těch 2 minutách se to ustálí na 1 100. Po zahřátí (ohřeje se pouze na 80 stupňů) při stání otáčky klesnou něco málo pod 1000 ot.

A teď se mi nedávno stalo, že otáčky při zařazeném neutrálu houpají zase dolů od toho 1 000 do 500 ot. Párkrát se i stalo, že při přeřazování, když vyšlápnu spojku, tak motor chtěl chcípnout a rozsvítily se na chvíli kontrolky a nápis STOP. Vážně nevím, jak tento problém řešit, kde může být všude chyba? Je toho asi dost, že? :bacha

Odesláno
Zdravím pánové, nenajde se tu odborník co by poradil s problémem u tohoto motoru? Po nastartování motor normálně naskočí a běží na 1100 otáček,ovšem po rozjetí a příjezdu k první křižovatce začne volnoběh kolísat mezi 300 - 900 a dost často i chcípe, jednou se mi rozsvítila i diagnostika motoru a hlásilo to dočasnou chybu \"regulace bohatosti směsi horní doraz\", za tu dobu co to dělá jsem vyměnil už čidlo teploty chladící kapaliny,vzduchový filtr,palivový filtr,svíčky a katalyzátor protože rachotil. Po zahřátí motoru cca na 80C problemy ustanou. Díky za rady

Za zkoušku stojí ještě například vyčištění škrtící klapky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...