somira Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Já používám klon od Vodafonu, je zadara.... ale fakt držím takovýmto aktivitám palce .... že ba zase jedny zlatý český ručičky Citovat
Matuska Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 Jo, přesně.. mám T-Mobile... moje rodina je celá u T-Mobile takže se mi jen kvůli něčemu takovému nechce přecházet.... navíc moje řešení pokrývá všecky operátory Když přejdeš u T-mobile na paušál a koupíš si k tomu předplacenou kartu do RT4, zaplatíš za každý hovor přesměrovaný z mobilu do auta. Protože je stejná cena pro přesměrování k ibovolnému operátorovi (alespoń v mém paušálu to tak je), je výhodnější si koupit SIM kartu GO, než TWIST. O2 má mnohem lepší pokrytí signáem. Pak stačí kapesní přstroj vypnout a hovory se přesměrují do mobilu v autě. [upravil dne 19.10.2011 14:35 od Matuska] Citovat
adam.bogocz Odesláno 19. říjen 2011 Autor Odesláno 19. říjen 2011 Jo, přesně.. mám T-Mobile... moje rodina je celá u T-Mobile takže se mi jen kvůli něčemu takovému nechce přecházet.... navíc moje řešení pokrývá všecky operátory Když přejdeš u T-mobile na paušál a koupíš si k tomu předplacenou kartu do RT4, zaplatíš za každý hovor přesměrovaný z mobilu do auta. Protože je stejná cena pro přesměrování k ibovolnému operátorovi (alespoń v mém paušálu to tak je), je výhodnější si koupit SIM kartu GO, než TWIST. O2 má mnohem lepší pokrytí signáem. Pak stačí kapesní přstroj vypnout a hovory se přesměrují do mobilu v autě. [upravil dne 19.10.2011 14:35 od Matuska] Jo supr, ale proč bych měl platit za přesměrování, když ta BT SIM by nemusela? Myslim, že vím jaké mám možnosti ... a toto vlákno nebylo o tom, že bych se ptal, kde si koupit tarif anebo ke komu přejít . Ptal jsem se na to, jestli by se našel někdo ochotný a dal taky ruku k dílu. To neznamená že nepohrdnu nad nějakým nápadem(vylepšovákem) mého nápadu Citovat
Marcel00 Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 stačí se podívat kolik existuje open-source projektů... např Linux( obecně) :-D ... je plno takových projektů, nikdo nic neplatí jasne ale my sme vychodna europa... Cesko a Slovensko + dalsich X neukojenych krajin baziacich po slobodnom kapitalizme plnom ludmi nenakrmenych penazi... okrem toho porovnavat linux na ktorom sa podie/laju/lali ludia z roznych komunit pomaly celosvetoveho rozmeru nemozno s nejakou BT sadou k RT3 porovnavat opytam sa ta inak... kazda SIM karta ide naklonovat bez ohladu na operatora. Takto naklonovanu mozes pouzivat na dvoch mobilolnych zariadeniach. Preco myslis ze zrovna od Tvojho operatora nejde ? myslim si ze cena gut... nezabudnut to zakliknut ako doplnkovu konfiguraciu ak by si to niekto objednaval. mozno sa da zohanat aj lacnejsie. neviem. http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=114&cat=14&page=1 alebo bez moznosti iPod http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=116&cat=14&page=1 Citovat
Milhaus65 Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 Při přesměrování na jiné číslo se nemusí vypínat mobil. Já jsem si hodil na první dvě místa v oblíbených kontaktech mobilu tyto Auto SIM ON (název ) a do pole číslo **21*+420........# zapne přesměrování na číslo ........ a Auto SIM OFF ##02# vypne přesměrování. Stačí 2 tukance do mobilu a jsem na SIMce v autě. To co provolám při přesměrování je zhruba nastejno za měsíc jako za duplikat. Citovat
adam.bogocz Odesláno 19. říjen 2011 Autor Odesláno 19. říjen 2011 stačí se podívat kolik existuje open-source projektů... např Linux( obecně) :-D ... je plno takových projektů, nikdo nic neplatí jasne ale my sme vychodna europa... Cesko a Slovensko + dalsich X neukojenych krajin baziacich po slobodnom kapitalizme plnom ludmi nenakrmenych penazi... okrem toho porovnavat linux na ktorom sa podie/laju/lali ludia z roznych komunit pomaly celosvetoveho rozmeru nemozno s nejakou BT sadou k RT3 porovnavat opytam sa ta inak... kazda SIM karta ide naklonovat bez ohladu na operatora. Takto naklonovanu mozes pouzivat na dvoch mobilolnych zariadeniach. Preco myslis ze zrovna od Tvojho operatora nejde ? myslim si ze cena gut... nezabudnut to zakliknut ako doplnkovu konfiguraciu ak by si to niekto objednaval. mozno sa da zohanat aj lacnejsie. neviem. http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=114&cat=14&page=1 alebo bez moznosti iPod http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=116&cat=14&page=1 Ok, pokud ti nestaci Linux jako open source zastupce, zda se ti moc velký, tak dám příklad z jiného soudku... baví mě látat s modely letadel a tak jsem se dostal k jedné činské vysílačce za 50$.. existuje asi 5 opensource projektů vyvíjející alternativní firmware( jeden i hardware) např. http://code.google.com/p/th9x/ http://code.google.com/p/er9x/ http://code.google.com/p/gruvin9x/ Není to ani z 1/1000 projekt tak rozsáhlý jako je Linux... a přesto žije. Podívej, vůbec nemá smysl tady vést diskusi o tom jestli open-source funguje nebo ne... já v podstě funguju jen na open source projektech, ať malých či větších.. a veř mi, že je spoustu programátorů, těch co umí, kteří se angažují v takovýchto věcech jen tak zadarmo, protože to je zkušenost a zároveň výzva... A teď trochu k tématu. NE, není pravda že se každá SIM dá naklonovat. Pokud si to myslíš, tak nevíš jak SIM karty fungují. Naklonovat si můžeš jen SIM vyrobené do roku 2002, u nich se dalo brut-force útokem zjistit KI( trvalo to cca. 6 hodin). U pozdějších karet ti klon( upozornuji že se nejedná o klon, protože SIM má nové IMSI a vlastní \"KI\" ) musí vytvořit operátor, bohužel jsme tu již řešili že T-Mobile to u Twitu nedělá a když to už udělá u paušálu tak za poplatky(jednorázový + měsíční)... UPOZORŇUJI ŽE NIKDO ZATÍM KLON SIM KARTY PO ROCE 2002 NEVYTVOŘIL! Ty zařízení na které jsi posílal link nepodporují ovládání z RT3, je to samostatná jednotka, resp. RT3 a ten \"Peugeot iPod Interface for RT3\" o sobě vůbec neví... je to ještě horší řešení než Parrot, protože parrot má alespoň display ze kterého se dá ovládat, stejně jako hlasovou syntézu.. RT3 ti furt bude hlásit že je zařízení bez SIMky, volané číslo se ti neukáže na obrazovce atp. To zařízení se snaží tvářit jako CD changer... Citovat
tybyt Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 no aj ja som nad dacim podobnim prednedavnom rozmyslal... kus by to bolo ine ale popritom jednoduchsie... pravda ze nemam 407 ale som spekuloval ze BT hansfree napojit do auta aby bola neustale pod nabijackou, mic prepojeny na prislusne miesto a repr. na aux... a ked si sadnem do auta tak sa mi automaticky pripoji na BT a ked daco tak mozem zdvichnut z auta a aj telefonovat... nevyhodou je ze nemozem pozerat kontakty,spravy,a ani vytacat ale podla mna to nieje taka nevihoda ze ci si natukam na telefone telefone cisla ci na radiu ked idem volat... teda si myslim ze je to zbytocne trapenie... a ked uz tak sa vyznas v androide tak si zrobis apk das witget ńa plohu z najpouzivanejsimi telefonimy cislami (myslim ze to v zakladnej vybave podporuje android) a len odblokujes tel a kliknes na pozadovany kontakt... len stou baterkou by bol problem v telefone... Citovat
Matuska Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 Jo, přesně.. mám T-Mobile... moje rodina je celá u T-Mobile takže se mi jen kvůli něčemu takovému nechce přecházet.... navíc moje řešení pokrývá všecky operátory Když přejdeš u T-mobile na paušál a koupíš si k tomu předplacenou kartu do RT4, zaplatíš za každý hovor přesměrovaný z mobilu do auta. Protože je stejná cena pro přesměrování k ibovolnému operátorovi (alespoń v mém paušálu to tak je), je výhodnější si koupit SIM kartu GO, než TWIST. O2 má mnohem lepší pokrytí signáem. Pak stačí kapesní přstroj vypnout a hovory se přesměrují do mobilu v autě. [upravil dne 19.10.2011 14:35 od Matuska] Jo supr, ale proč bych měl platit za přesměrování, když ta BT SIM by nemusela? Myslim, že vím jaké mám možnosti ... a toto vlákno nebylo o tom, že bych se ptal, kde si koupit tarif anebo ke komu přejít . Ptal jsem se na to, jestli by se našel někdo ochotný a dal taky ruku k dílu. To neznamená že nepohrdnu nad nějakým nápadem(vylepšovákem) mého nápadu Proč se zlobíš? Máš pravdu, toto vlákno jsi založil pro jiný účel. Hodně lidí ae shání informace kde se dá, tj. i na tvém vlákně. A než ten svůj prima nápad realizuješ, uběhne dost času. Možná je ještě jedna možnost, jak dodělat BT do RT3/4. Některé USB boxy, napojené místo CD changeru, jsou i s BT. Přeji hezký den. Citovat
adam.bogocz Odesláno 20. říjen 2011 Autor Odesláno 20. říjen 2011 Jo, přesně.. mám T-Mobile... moje rodina je celá u T-Mobile takže se mi jen kvůli něčemu takovému nechce přecházet.... navíc moje řešení pokrývá všecky operátory Když přejdeš u T-mobile na paušál a koupíš si k tomu předplacenou kartu do RT4, zaplatíš za každý hovor přesměrovaný z mobilu do auta. Protože je stejná cena pro přesměrování k ibovolnému operátorovi (alespoń v mém paušálu to tak je), je výhodnější si koupit SIM kartu GO, než TWIST. O2 má mnohem lepší pokrytí signáem. Pak stačí kapesní přstroj vypnout a hovory se přesměrují do mobilu v autě. [upravil dne 19.10.2011 14:35 od Matuska] Jo supr, ale proč bych měl platit za přesměrování, když ta BT SIM by nemusela? Myslim, že vím jaké mám možnosti ... a toto vlákno nebylo o tom, že bych se ptal, kde si koupit tarif anebo ke komu přejít . Ptal jsem se na to, jestli by se našel někdo ochotný a dal taky ruku k dílu. To neznamená že nepohrdnu nad nějakým nápadem(vylepšovákem) mého nápadu Proč se zlobíš? Máš pravdu, toto vlákno jsi založil pro jiný účel. Hodně lidí ae shání informace kde se dá, tj. i na tvém vlákně. A než ten svůj prima nápad realizuješ, uběhne dost času. Možná je ještě jedna možnost, jak dodělat BT do RT3/4. Některé USB boxy, napojené místo CD changeru, jsou i s BT. Přeji hezký den. Ja se přece nezlobím, to ten offtopic smajlik se tvari nasrane. Problém utech usb boxu s BT jsem popsal o par prizpevku vyse, kde už někdo zmiňoval tuto možnost. tybyt: S tím auxem je problém, že se po rozjetí vypne, musel by se odblokovat...ale navíc další věc je ta, že když mi někdo bude volat, budu muset lovit po mobilu a zjišťovat kdo to je abych vědel jestli to chci zvednout... opravdu myslím že to pohodlí a praktičnost( jiný řidič může připojit svůj mobil, aniž by čaroval se SIMkama ..) te SIMky s BT se nic nevyrovná.. až teda na výstřelky poslední doby, zrovna ted dělám v práci na software pro palubní počítač jedné( je jich si ce víc,ale zastřešuje je právě ta jedna ) automobilce, já konkrétně pracuju na ovládání hlasem a musím říct že ty BT možnosti práce s médii a telefonem je šílená, stejně jako to ovládání hlasem... zákazník si sice navymýšlel kravin, ale teď když už jsme skoro u konce a je to všecko po kupě, tak to dává opravdu dobrý dojem... třeba se jednou odhodlám pokusit se custom firmware na RT3, ale toto je teprve výzva a šílenost, ne jak nějaké blbé BT pro SIM :-P Citovat
Matuska Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 Držím ti palce a určitě bych měl zájem si tvoje řešení koupit (pokud nebudeš mít přehnané požadavky), protože nejsem spokojený s citlivostí telefonu v TR4. Proti kapesnímu je signál mnohem slabší. Ale o tom jsem psal jinde. Citovat
Mike407 Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 Já ti v tom držím palce, protože myšlenka je to dobrá. A kdyby se to podařilo, také bych měl zájem. Jinak custom firmware pro RT3 by byla fakt vychytávka a klobouk dolů před tím, kdo by to dokázal, protože je to obrovský risk. Nedávno padl podobný nápad i na eurovanu2... Citovat
tybyt Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 adam.bogocz : to je najmenaj... kes da vyznas tak v programovani tak by ti nerobil problem urobit apk aby pri zvoneni hovorilo aj meno volajuceho... myslim ze nokie to aj ponukaju... a ked chces zdvihnut hovor staci z BT prepojit gombik na dajake niesto... a hotovo... a myslim ze ponuklaju aj taku zsluzbu ze hlasove vytacanie... a toto z odblokovanim tak to neviem nemam stym skusenosty... ale myslim ze vydeo by trebalo odblokovat ale aux na audio by mal ist sa mi zda... a to vsetko mozes skonstruovat cca za 20/30€ a max jeden tyzden... a ako som cital dakde ze vela ludi sa stazuje na signal cez radio... tak ani ten problem by si nemusel riesit... Citovat
adam.bogocz Odesláno 20. říjen 2011 Autor Odesláno 20. říjen 2011 adam.bogocz : to je najmenaj... kes da vyznas tak v programovani tak by ti nerobil problem urobit apk aby pri zvoneni hovorilo aj meno volajuceho... myslim ze nokie to aj ponukaju... a ked chces zdvihnut hovor staci z BT prepojit gombik na dajake niesto... a hotovo... a myslim ze ponuklaju aj taku zsluzbu ze hlasove vytacanie... a toto z odblokovanim tak to neviem nemam stym skusenosty... ale myslim ze vydeo by trebalo odblokovat ale aux na audio by mal ist sa mi zda... a to vsetko mozes skonstruovat cca za 20/30€ a max jeden tyzden... a ako som cital dakde ze vela ludi sa stazuje na signal cez radio... tak ani ten problem by si nemusel riesit... Zkoušel jsem v aute přehrávat hudbu z mobilu přes AUX, vypla se... takže se to musí odblokovat... a dodělávat tlačítka a drátovat v autě? pochybuju že by o to někdo stál... navíc předbežná kalkulace na součástky té BT simky vychází na 320,- Kč, což je supr.. podle mě, se snažit nějakým způsobem nadrátovat telefon je takové nepraktické prznění... počítám že za měsíc už by bylo po jack OUT v mém mobilu.. pokud bych ten zvuk trasnferoval po BT tak věřím že bych zjišťování, kodováním přenosu zvuku zabil vice času, než vytvořením tunelu mezi reálnou simkou a něčím co ji připomíná... s digitálním zpracováním zvuku na ATmega nemám žádné zkušenosti, a veřím že po přidání D/A převodníku atp. by cena vzrostla.. takže pořád řešení s tunelováním sim je bezkonkurenční.. Pravidlo fora.....bod 5. Citovat s rozvahou Při odpovídání na příspěvek se vyhněte používání citací (tlačítko |QUOTE|). Zcela nepřípustné je citovat předešlý příspěvek. Rovněž necitujte příspěvky spolu s vloženými obrázky. Když už se rozhodnete citaci použít, ponechejte v ní pouze tu část příspěvku, na kterou reagujete. děkuji moderátor [upravil dne 20-10-11 14:22 od Přema] Citovat
tybyt Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 no nechcem sa stebou hadat ani nic ale podla mna je to zbytocna namaha a zbytocne vyhodis aj ty x penazy a aj ty co to budu chciet... v kazdom pripade ti drzim palce... a z odblokovanim to neviem jak to funguje ale urcite to nieje az tak narocne a ked uz tak tak sa da pripojit FM transmiler ci jak sa to pise... :-) a stou kabezazou tak to je najmenej... potrebojes na mikrofon co treba umiestnit na vhodne miesto (2zilovy tenky kabel) , na prislusnu nabijacku co treba pripojit na kostru a na plus... tiez to nieje narocna kabelaz... a pripojit aux alebo fm transmiler co tiez pripojit na zdroj... a este dajaky gombik na prijimanie hovorou atd atd.. myslim ze je to ovela jednoduchsie ale tak ci tak drzim ti palce... :-) P.S.: uz by som to davno zhotovyl keby som vedel kde mam BT H... :-( Citovat
matejgigi Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 Chlapi, mám riešenie! Stačí vymeniť auto Citovat
Matuska Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 no nechcem sa stebou hadat ani nic ale podla mna je to zbytocna namaha a zbytocne vyhodis aj ty x penazy a aj ty co to budu chciet... v kazdom pripade ti drzim palce... a z odblokovanim to neviem jak to funguje ale urcite to nieje az tak narocne a ked uz tak tak sa da pripojit FM transmiler ci jak sa to pise... :-) a stou kabezazou tak to je najmenej... potrebojes na mikrofon co treba umiestnit na vhodne miesto (2zilovy tenky kabel) , na prislusnu nabijacku co treba pripojit na kostru a na plus... tiez to nieje narocna kabelaz... a pripojit aux alebo fm transmiler co tiez pripojit na zdroj... a este dajaky gombik na prijimanie hovorou atd atd.. myslim ze je to ovela jednoduchsie ale tak ci tak drzim ti palce... :-) P.S.: uz by som to davno zhotovyl keby som vedel kde mam BT H... :-( Tvoje řešení se možná některým lidem může líbit, já ale mezi ně nepatřím. FM transmiter, druhý mikrofon (jeden už je v kapličce u zrcátka), nějaká ta tlačítka na přijmutí/odmítnutí hvoru+ kabeláž, to jsou podle mě přílepky, které nechci. Citovat
bajza206 SW Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 Ahoj sleduju tohle téma a jsem zvědavej jestli jsi nějak pokročil fandím ti:super:super:super Citovat
adam.bogocz Odesláno 21. listopad 2011 Autor Odesláno 21. listopad 2011 Mám už rozpracovanou beta verzi, bohužel práce, škola a rodina zaráz, tu práci hooodně zpomaluje ale mělo by se to v brké době zlepšit a tak veřím že se do toho zase na plno pustím.... jinak děkuji za podporu Citovat
mixi Odesláno 14. leden 2012 Odesláno 14. leden 2012 Ahojte, Ja som ziadny bluetooth modul pre RT3/RT4 nevymyslel ale podelim sa s mojim riesenim. V aute pouzivam klon karty (T-mobile twin karta). Je to vlastne ta ista karta s tym istym cislom. Problem tohto riesenia je v tom ze aktivna vie byt len jedna karta a to karta ktora sa posledna prihlasi do siete (hoc aktivne sa zdaju obe). Cize ak sadate do auta v podstate je potrebne vypnut mobil. Obcas som na to zabudol, hlavne na kratkych trasach v meste. Vzhladom na to ze pouzivam telefon s androidom tak som vymyslel taketo riesenie: 1. kupit FM/bluetooth transmitter (na Ebay cca 8 dolarov) 2. Pripojit FM/bluetooth transmitter na RT3 konektor A + na pin 11 a - na pin 16 (napanajanie na JBL http://www.scribd.com/doc/73678857/RD4-to-RT3-Key-Direct-Smaller1) 3. nainstalovat v telefone (android) aplikaciu na prepinanie profilov napriklad \"Setting Profiles Lite\" 4. nastavit aplikaciu tak aby pri pripojeni na bluetooth (FM/bluetooth transmitter ) zaplo letecky mod a pri odpojeni vyplo letecky mod. 5. nainstalovat \"Airplane Mode Wi-Fi Tool\" alebo nieco podoble a nastavit aby pri airplane mode bolo aktivne bluetooth. V praxi to funguje takto: Po zapnuti RT3 (rucne zapnutie pri vypnutom motore, alebo automaticke zapnutie RT3 pri nastartovani) sa zaplne ten FM/Bluetooth transmitter a telefon sa prepne do \"airplane modu\" cize vypne gsm siet. Teda ludia sa vam dovolaju na RT3ku. Po vypnuti RT3 sa FM/BT transmitter vypne a telefon sa prepne spat do onlinemodu cize sa vam ludia dovolaju na telefon. Tot moje riesenie ........ Samo ze som rozmyslal ze si dam namontovat BT sadu napr parrot ale nakoniec som ostal pri tomto. Citovat
adam.bogocz Odesláno 14. leden 2012 Autor Odesláno 14. leden 2012 na tom je pěkné to, že se to automatizuje... ale pro manipulaci s číslem musíš stále operovat s mobilem.... když ovládáš RT3 tak to můžeš dělat páčkama pod volantem... navíc, pokud to dobře chápu bych musel mít naladěný ten FM transmitter, což je brutální limit... leda by ten transmiter podporoval vysílání s RDS/TA a rádio by se samo přeplo, protože kdyby ne, tak mobil by mi zvonil,ale na BT audio, které bych neslyšel... ale zajímavé to je... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.