deny.zb Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 Zdravím chlapy včera jsem vyměnil přehazoval kola (letní za zimní) A poté se mi po chvikové jízdě v autě rosvítila kontrolka abs a ESP.Nevíte co by to mohlo být auto brzdí normálně.Nemůže to být nějaké čidlo???Díky za rady Citovat
deny.zb Odesláno 16. říjen 2011 Autor Odesláno 16. říjen 2011 To mám a zjistil jsem že když projedu nějakou díru nebo prudce zabrzdím tak mi to zhasne. Jinak jde o 307 16.HDi 80kw Citovat
koblih69 Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 Projdi upevnění snímače, kabely od něj, konektory ... Citovat
deny.zb Odesláno 25. říjen 2011 Autor Odesláno 25. říjen 2011 Tak jsem zjistil že to že to zhasne nemá vůbec nic společného s tím zda projedu díru nebo prudce zabrzdím.Prostě po nastartování se to rozsvítí a po rozjezdu zhasne ale cca po 5 minutách se to znovu rozsvítí a už to svítí pořád.Dnes jsem měnil i baterku protože ta moje už byla v háji, a někde jsem se tady dočetl že to někomu svítilo když byla špatná, ale u mě i po výměně se to po chvilce zase rozsvítilo.Tak už nevím asi fakt nějaké čidlo nebo něco jen mi je divné že po rozjezdu to samo zhasne a pak se to úplně pravidelně po cestě do práce na stejném místě rozsvítí. Citovat
Přema Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Nic než dia tě nečeká.........zbytek je jen věštění z křištálové koule.... Citovat
deny.zb Odesláno 25. říjen 2011 Autor Odesláno 25. říjen 2011 asi máte pravdu to mě po..r :-) Citovat
Návštěvník Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Taky se podívej na kroužky, některej může bejt prasklej. Citovat
koblih69 Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Čidla třeba na Aukru http://aukro.cz/snimac-cidlo-abs-predni-peugeot-406-hdi-i1865477235.html Kroužky zde http://www.eshop-rychle.cz/autopb/eshop/34-1-ABS-krouzky/254-2-PEUGEOT-CITROEN-P-S-A Citovat
Přema Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 No nemyslím si že z 406 bude pasovat na 307...... Citovat
koblih69 Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Ou ...díky Přemo, omlouvám se nějak jsem byl myšlenkama jinde: V tom případě asi snímače nejlépe v Kelly a kroužky jsou podle mě stejné tedy průměr 90mm. Počet zubů nevím, ale předpokládám taky 48 [upravil dne 25/10/11 18:42 od koblih69] Citovat
deny.zb Odesláno 26. říjen 2011 Autor Odesláno 26. říjen 2011 Chlapy ale já vůbec nevím o jaké kroužky jde.Kde to mám hledat?? Citovat
Přema Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 Hej , nikde nic nehledej a zajed na dia..........už nevím jak to napsat...... Citovat
deny.zb Odesláno 5. listopad 2011 Autor Odesláno 5. listopad 2011 Tak jsem tu opět chlapy.Byl jsem na dia. a bylo mi zjištěno že je to u přeního kola an straně řidiče ta závada.ale že se na dia. nedá zjistit zda je to čidlo nebo ten magnetickej kroužek.Takže se obědná čidlo které se vymění a pak by se vidělo zda to pomůže.Protože výměna toho magnetickýho kroužku je prej jako mazec.Rozebrat nápravu ložisko pryč atd.Takže se modlím ať je to to čidlo. Citovat
koblih69 Odesláno 5. listopad 2011 Odesláno 5. listopad 2011 Kontrola kroužku je velmi triviální. Pokud drží pevně na místě, není prasklý nebo jinak mechanicky silně poškozený tak prostě funguje. To se dá zkontolovat na zvedáku se sundaným kolem. Pokud je kroužek v pořádku tak to bude čidlo případně kabeláž. Citovat
deny.zb Odesláno 6. listopad 2011 Autor Odesláno 6. listopad 2011 No pozvali si mě k tomu na zvedáku i v tom servise, ale bylo tam špatně vidět na ten kroužek.Tak snad ten krožek bude OK Zapoměl jsme tady úplně napsat že se to stalo po tom co jsem nemohl sundat bezp. šroub s kola.A musel jsem ho odvrtat a tak tam na to padlo i dost ran tak snad to ten krožek přežil.Ale jak jsme viděl jen tu část toho kroužku tak vypadal ok a hlavně je v celku dost krytej.nemá se čím poškodit je úplně z druhé strany za koutoučem. Citovat
deny.zb Odesláno 18. listopad 2011 Autor Odesláno 18. listopad 2011 Tak závada vyřešena nakonec byl problém opravdu v čidle otáček kola.Díky všem za odpovědi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.