Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Biely dym znamená nespálené palivo vplyvom studeného motora alebo \"spaľovanie\" vody. Vadná hlava alebo tesnenie sa najčastejšie prejavuje vytláčaním vody cez chladič (nádržku) lebo tlak v spaľovacom priestore je podstatne väčší ako tlak v chladiacej sústave.

V prvom príspevku píšeš že auto dymilo na bielo iba keď bolo studené (to je relatívne normálne) a od vtedy ako si vyhodila termostat tak sa motor nezohreje a dymí stále. Ako prvé by bolo vhodné riešiť termostat a tým i prevádzkovú teplotu. Následne sytič či hlavu. Nepíšeš či sa tratí voda, čo je dosť podstatná informácia na posudzovanie chýb tesnosti hlavy. Ak sa netratí voda tak bude stačiť dať termostat a keby i potom nadmerne dymil tak môže ísť o problém s rozprášením nafty.

Odesláno

:myslim laicka kontrola, olej je cisty ci taky kavovy? ak otvoris chladic, neni trochu od oleja? Auto by som nechal uplne zohriat.(na volnobehu do hodiny sa musi zohriat na 80-90°C aj bez termostatu) potom pomaly otvorit chladic, ak bude nadmerne velky tlak,tak hlava, ak nie, tak by som hladal problem v tryskach,alebo este v turbe....

inac zaujimavost, ked sa hlava davala naspat, tak sa aspon pozrelo ci neni \"skrutena\" ??? :myslim

este mozno by som skusil taky zazrak, predavaju take pripravky,ktore upchaju male diery na chladiacom systeme... mne osobne raz pomohlo v aute(nemal som ziadny probelm,len sa stracala voda, a inde jak pod hlavou nemohla)... potom uz len zostava servis,alebo demont hlavy + tlakova skuska

Odesláno

Takze zacala by som asi tym, ze olej je cierny ako noc :D ale neubuda.

Stratu vody som si nevsimla a ten pripravok na upchavanie dier v chladiacom systeme je naliaty. Vodu mi chvilku tlacilo spät ale ako sa odvzdusnil chladiaci system tak je vsetko v poriadku.

Kedze turbo v aute nemam tak tym to asi nebude :D

Nad tryskami som uvazovala aj ja, ale pretym ako ich vymenim nedaju sa nejako odskusat ci su dobre?

A pri vymene tesnenia som si nevsimla zeby bola hlava skrivena. Dufam ze nebola.

Termostatik mi zajtra pride, a ak budem mat cas tak ho vymenim a uvidim ci mi nieco pomoze.

Odesláno

Podľa toho čo píšeš si myslím že termostat pomôže a keby i potom nadmerne dymil tak dať trysky skontrolovať. Google ti pomôže nájsť niekde blízko diesel servis. Nemyslím že by bol ešte inde problém.

Odesláno

Je to dym ktery zustava za autem,nebo hned zmizi?

Nebo je dym porad za autem i kdyz je venku teplo?

Samozrejme kdyz je kour ktery smrdi po nespalene nafte tak indicie pastorka...

EDIT: Krivou hlavu nepozna temer nikdo volnym okem.:myslim

[upravil dne 12/10/11 21:54 od straki007]

Odesláno

Je to husty biely dym, ktory pri volnobehu ostava za autom dost dlho vidiet.

A smutne je, ze to robilo aj v teple ked boli vonku horucavy.

Moze stym mat nieco spolocne roztahovanie auta za druhym autom??:myslim

[upravil dne 12/10/11 22:37 od janna7961]

Odesláno

Teoreticky je možné aby pri rozťahovaní preskočil rozvodový remeň a to by malo za následok zmenu časovania ventilov i vstreku paliva. Vždy je vznik takejto poruchy pozorovateľný následným horším štartovaním a chodom motora.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Diky, za rady.

Ale nastal podla mna vacsi problem.

Po vymene termostatu, mi zacalo vracat vodu spat do hrdla chladica. Pri nastartovani voda bublinkoce, az do zapnutia termostatu, potom sa to trosku ukludni. Ale akonahle vypnem motor tak mi vodu tisne naspat von.

Odvzdusnovane to bolo uz viackrat a nic nepomohlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...