Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam cerstve P309GT (predpokladejme XUJM) jednobod a dost zere. Mezi dvema intervaly rozsviceni kontrolky paliva jsem najel 50km na 10litru. Je pravda, ze jsem to docela honil, ale i tak se mi to zda dost.

Ted jsem vymenil aspon vzduch. filtr a premyslim, co proverit dal? Diky za rady.

Odesláno

..orientacne tzn. 100km na 20l?... to by byla sila. Myslim ze orientacni spotreba by mohla byt kolem 9-12l co psali kluci tady na foru.

A kolik to ma najeto ten motor?...

A koukal jsi na svicky? ( vejfuk tam asi mas co? :D )

Odesláno

ani ne orientacne, ale realne 20l/100km;) Vyfuk je new, svicky taky. Filtr jsem menil az po \"mereni\". Ne tachometru asi 160.000km. Benzinakum moc nerozumim, tak bych potreboval vedet, jestli na to muze mit vliv treba lambda nebo neco takovyho.

Odesláno

hele ta kontrolka ukazuje dost nepresne

jedinny presny zpusob je vyjet celou nadrz ...

ja to delam tak ze naberu plnou ... vynuluju pocitadlo pak jezdim dokud nezacne blikat kontrolka ... pak zase plnou a podle toho kolik naberes do plne poznas spotrebu.

A urcite to tolik nezere ... to bys musel mit strasne bohatou smes a urcite by to bylo videt na tom co lita z vyfuku

Jinak ja jezdim v zime kolem 12 a ted jak se oteplilo kolem 10 ... mimo mesto za 6 a kdyz se snazim tak i pod 6 ... ale pak ta jizda je strasne nuda :P:D

Odesláno

Mám 205-ku a po dlouhé pauze, kdy to v zimě stálo, si to vzalo přes dvanáct. Teď jezdím tak za 8,5, dálnice 120-150, okrsky 90-110, trošku ve městě. Lambda na to samozřejmě vliv má stejně tak jako milión dalších věcí. Třeba jestli nemáš moc velký volnoběžný otáčky a nepopojíždíš v kolonách. Jo a když to u mě spadne na R (rezerva), tak do toho natankuju přesně 35l. Jelikož to má mít 50l nádrž, tak rezerva je 15l! Ručička se samozřejmě pohybuje po skocích, řekl bych tak po 8l.

Odesláno

je fakt, ze predchozi majitel s tim v posledni dobe moc nejezdil. Ja nejsem zadnej setrilek (to bych si poridil 1.2), ale 20 je moc. Asi naplnim kanystr a pockam, az mi nekde dojde benzin:-) Pak to bude aspon objektivni.

Odesláno

Stačí když natankuješ plnou, ujedeš určitej počet kiláků (třeba 200, cojávím), pak dotankuješ zase do plný, vydělíš kiláky litrama co jsi dotočil a máš kolik ujedeš na 1litr. Pak tímhle vydělíš 100 a hodí ti to spotřebu na 100km. Ale to určitě znáš, tak jen pro připomenutí.

Odesláno

Rezervu berte s rezervou.. ty meraky jsou silene cejchovany :)

Nevim ja vzdycky pri tankovani nastavim to spodni pocitadlo na nulu a jedu a jedu a az se tam objevi zajimave cislo, tak natankuju.. mmch, ja jsem na svitici rezervu ujel cestu z Prahy az 30 km za Plzen a jeste k tomu po dalnici.. a jeste by se do nadrze nejaky 4 litry vesly .. vazne to beru s rezervou

mmch: merit spotrebu na 50 km pomoci rezervy je docela vtipne. No, i kdyz natankovat plnou (50 lt = 1300 Kc) a pak jeste jednou.. noo. navic, se vam tam udela bublina, cili tam natlacite malo benzinu a spotreba hned lita o 0,4-0,7

lt/100

No, nejlepsi je tankovat furt plnou a vest si evidenci o tankovani, ale komu by se to chtelo delat, ze ? :P

Odesláno

pocitej 15 lt/100 - a treba budes mile prekvapen

moc ho nehon a nadrz ma 50 lt - me treba kontrolka sviti uz od 42 lt vyjetych.

Jinak, neni problem vozit s sebou chvili kanystr s benzinem. Sice se moc nedoporucuje vyjizdet nadrz, pac se muze nasat sajrajt ze dna nadrze, ale...

nejjednodusi je ale asi vazne natankovat parkrat plnou :)

Odesláno

s 309-kou jsem jezdil sest let... ukazatel stavu paliva ukazuje vic v pravotocivy zatacce a pri jizde z kopce... naopak levotociva zatacka a jiazda do kopce rucicku nemilosrdne srazi prakticky ve vterine dolu...

to s cim jsem jezdil byl rok 92, motor 1.360ccm, novy model z Tuzexu, nejaka prechodna verze ci co, mechanik z toho byl na vetvi, kazdopadne v tom byl karburator !!! ( btw. poradi mi nekdo co v tom je za motor ? mam pred sebou papiry a tam je oznaceni \"K2D\", 55kW ) No tak se v tom porochnil a auto zacalo litat jak krava... klidna jizda spotreba do sesti litru, ale proslapnuti plynu na podlahu znamenalo otevreni druhe klapky a maximalku na Teplicky dalnici pred mostem u sjezdu na Terezin kraaasnejch 218 kmh !!! A kdyz jsme u ty spotreby, tak Praha - Rozvadov, plnej knedlik celou cestu, tedy vice nez 190kmh v kuse a spotreba taky uzasnejch, 19 litru....

co z toho plyne ? Ze i z 309ky 1.4 benzin muzes vymacknout takovou spotrebu... ale ani ja tomu neverim, ze ti to zere 20 litru jen tak ze srandy...

Odesláno

Když jsme u toho ukazetele, je to takovej šáde efekt s těma zatáčkama, ale sere mně to. U šáde se prodávají nový gumky nebo jakoby zpožďovače k plováku, protože jsou časem v prdeli.Je tohle i na Pg, nebo to dělají od novoty takhle?

Ps. Nejlepší je ford, ten ukazuje furt.A když Ti jdou zloději do auta pro benzin, tak se aspoň nejdřív můžou podívat, jestli to má smysl:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...