Tango C8 Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Taky minulý rok jsem přemýšlel nad Barumkama a matadorama MP59, ale vyhrály Sáva Eskimo HP a můžu jenom doporučit. Zvládly toho dost. Tyhle: Citovat
Guest PetrSvetr Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Taky minulý rok jsem přemýšlel nad Barumkama a matadorama MP59, ale vyhrály Sáva Eskimo HP a můžu jenom doporučit. Zvládly toho dost. Tyhle: Ahoj, pokud mi kamarád nesežene Barum Polaris, tak tyhle Sava jsou v pořadníku. Slyšel jsem dobré ohlasy od dvou lidí co je už mají, nebo předchozí model. Citovat
liza6 Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Můj osobní názor je, že bych to udělal přesně opačně. Pokud neseženu sava koupím barum. Na barumky jsem ještě nikde nenašel ani pozitivní slovo Citovat
Tango C8 Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Sáva - to je taká střední cesta. Jak píšu, jsem spokojen. Mít víc peněz, tak bez debat beru michelin. Citovat
golias Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Tak sem si dnes vyzvedl Polaris 3, čekal jsem na celej týden. Prvně jsem chtěl taky SAVU protože je to nejlevněší guma toho rozměru (když neberu čínu), ale sehnal jsem Barum za levnější peníz. Jinak když se podíváte na ty dvě gumy tak je jasný že designem vyhrává SAVA, ale zase u Polarisky je ten vzorek víc zimní. Citovat
bajza206 SW Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 No docela by mě zajímalo jaký ty \"báry\" budou na C8 mam loni nový Dunlop 3D a maximální spokojenost a na 206stý mam Polaris2 a sotva sednu do auta tak nadávám na sněhu horší průměr a za deště při teplotě nad nulou to klouže jak blázen takže polaris2 už ani na vozejk:bojim asi ale hodně záleží na rozměru Citovat
liza6 Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Tak jsem ted četl nový svět motorů, kde dělali test jen několika vzorků a polaris3dopadly celkem slušně, tak asi zamakali a něco novýho vymysleli. Citovat
golias Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 no, uvidime každopádně je to společně se savou eskymo nejschudnější varianta, protože za michelinky nebo continentaly byh ty prachy asi nedal. Citovat
Lionek Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Takže změna - napsali mi, že pneu už nemají a mít nebudou. Rozhodl jsem se jinde objednat MATADOR MP59 215/60 R16 99H TL XL [upravil dne 13/10/11 20:52 od Lionek] Jaké jsou recenze na tuto gumu? Je cenově srovnatelná s Polaris 3..... Taky mi napsali, že barum jsou pryč... Co jsem četl, tak většina lidí je spokojená, prý dobře zabírají na sněhu. Někdo psal, že co nevyjel s Barum Polaris 2, vyjede s Matadorama bez problému. Taky mě zaujalo, že často zmiňují, že na nich najeli hodně km, že pomalu ubývají. Někdo psal i 40 000 km. Citovat
teret Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Ahoj lidi, byl jsem v pneu servisu se poptat na zimní pneu. Když jsem jim sdělil, že bych chtěl 215/65 R15 , tak mistr pneumatikář začal tvrdit, že to je na sníh moc široké a doporučoval mi velikost 195, jinak prý z toho budu mít sáňky . Něco málo najedu i na silnicích, kde se nesolí a když napadne, tak se jezdí po ujetém, (většinou) propluženém sněhu. Jsem lehce zmaten, protože znalec nejsem a vlastní zkušenost taky nemám, takže bych Vás chtěl poprosit o názor. Díky. Citovat
sampon Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Ahoj lidi, byl jsem v pneu servisu se poptat na zimní pneu. Když jsem jim sdělil, že bych chtěl 215/65 R15 , tak mistr pneumatikář začal tvrdit, že to je na sníh moc široké a doporučoval mi velikost 195, jinak prý z toho budu mít sáňky . Něco málo najedu i na silnicích, kde se nesolí a když napadne, tak se jezdí po ujetém, (většinou) propluženém sněhu. Jsem lehce zmaten, protože znalec nejsem a vlastní zkušenost taky nemám, takže bych Vás chtěl poprosit o názor. Díky. Dle TP! Lepší sáňky bez pokuty než boby s pokutou Citovat
golias Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Ahoj lidi, byl jsem v pneu servisu se poptat na zimní pneu. Když jsem jim sdělil, že bych chtěl 215/65 R15 , tak mistr pneumatikář začal tvrdit, že to je na sníh moc široké a doporučoval mi velikost 195, jinak prý z toho budu mít sáňky . Něco málo najedu i na silnicích, kde se nesolí a když napadne, tak se jezdí po ujetém, (většinou) propluženém sněhu. Jsem lehce zmaten, protože znalec nejsem a vlastní zkušenost taky nemám, takže bych Vás chtěl poprosit o názor. Díky. ale když se něco stane, tak ten MISTR PNEUMATIKÁŘ to za tebe vyřeší s pojišťovnou?? Nebo zaplatí škodu?? (náhoda je blbec) Citovat
Tango C8 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Ahoj lidi, byl jsem v pneu servisu se poptat na zimní pneu. Když jsem jim sdělil, že bych chtěl 215/65 R15 , tak mistr pneumatikář začal tvrdit, že to je na sníh moc široké a doporučoval mi velikost 195, jinak prý z toho budu mít sáňky . Něco málo najedu i na silnicích, kde se nesolí a když napadne, tak se jezdí po ujetém, (většinou) propluženém sněhu. Jsem lehce zmaten, protože znalec nejsem a vlastní zkušenost taky nemám, takže bych Vás chtěl poprosit o názor. Díky. Tak to je pěknej blbec. Dle mně, nekamenujte mně, širší jsou lepší. NA Espacu jsme mněl 225 a bylo to krása na sněhu. Větší plocha větší záběr. Citovat
sampon Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Ahoj lidi, byl jsem v pneu servisu se poptat na zimní pneu. Když jsem jim sdělil, že bych chtěl 215/65 R15 , tak mistr pneumatikář začal tvrdit, že to je na sníh moc široké a doporučoval mi velikost 195, jinak prý z toho budu mít sáňky . Něco málo najedu i na silnicích, kde se nesolí a když napadne, tak se jezdí po ujetém, (většinou) propluženém sněhu. Jsem lehce zmaten, protože znalec nejsem a vlastní zkušenost taky nemám, takže bych Vás chtěl poprosit o názor. Díky. Tak to je pěknej blbec. Dle mně, nekamenujte mně, širší jsou lepší. NA Espacu jsme mněl 225 a bylo to krása na sněhu. Větší plocha větší záběr. Proto všechny rally (wrc) jezdí na galuzkách jasný... maj přece hroty..... [Edited on 18/10/11 09:40 by sampon] Citovat
Ravel Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 moc to nehroťte. MYslíte, že fízl ví že má být na autě gumy s indexem 95? to by ho musel mít taky. já kupoval zimní a v pneuservisu mi vedoucí povídá : máš tažný? nemáš. takže ti na zimu stačí 91. koukni na mýho Sharana. na léto 95 a na zimu 91. mám zimní 91, celou zimu auto v provozu a naprosto v pohodě. Citovat
golias Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Myslím, že je to takto: přijedeš do pneuservisu a chceš pneu 215/65 r15 guma ne zcela běžná tak by ju musel objednat přičemž výdělek na těch čtyřech gumách nebude tak velkej jako když ti střelí čtyři skladovky 195/65 r15 kterých má dost a jelikož jich vzal hodně na sklad (protože je to hodně používanej rozměr) tak dostal i jinou NC. Takže ti je střelí má okamžitě prachy na ruku a ještě ti k tomu poví nějakou pohádku o indexu hmotnosti a šířce gumy.:potlesk Citovat
cari Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Jak tak ctu nektere prispevky, musim se usmivat nad naivnosti nebo hlouposti pri debate o rozmerech gumy. Je to jednoduche - povoleny rozmer gumy, rychlostni a hmotnostni index je napsan v TK vcetne alternativy. Pokud chci jinou alternativu , necham si ji zapsat do velkeho TK, jestli-ze to jde. (zda to jde , co a jak je diskuse uz na jine tema a je i jiny postup). Pokud to chcete okecavat ta reknu jen jedine - v pripade nehody pokud budete mit jiny rozmer , vahovy nebo rychlostni index nez je predepsany v TK Vas muze pojistovna pekne \"osolit\" ze se nebudete stacit divit - a vyuzivaji to v soucasnosti stale casteji ... Hmotnostni index musi byt dodrzen vzdy. Jedina vyjimka ze zakona je rychlostni index zimni pneumatiky muze byt o jeden stupen nizsi nez je povoleny. Tato zmena vsak musi byt viditelne oznacena v zornem poli ridice. K tomuto ucelu jsou vyuzivany nalepky, na kterych je vyznacena nejvyssi pripustna rychlost vozidla se zimnimi pneumatikami, ktera nesmi byt pri provozu vozidla prekrocena. Jedna rada na zaver - nevyuzivejte moznosti pouzit zimni pneumatiky s nizssim rychlostnim indexem, pojistovna Vam to nemusi uznat - bude se drzet striktne zapisu v TK a prohrajete - staci si precist smlouvu a jeji dodatky kde je jasne uvedeno skoro u vsech pojistoven (sam jsem za ty roky vystridal 4) ze musite pouzit jen pneumatiky predepsane a zapsane ve velkem TK - jine neuznava. Neznalost zakona neomlouva - a co podepisete jde za Vama. Tak se nenechte zmast sladkyma kecama radobyodborniku kterym jde jen o to vydelat rychle prachy a nakecaji vam to co chcete slyset. [upravil dne 18/10/11 17:22 od cari] [upravil dne 18/10/11 17:27 od cari] Citovat
bajza206 SW Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 moc to nehroťte. MYslíte, že fízl ví že má být na autě gumy s indexem 95? to by ho musel mít taky. já kupoval zimní a v pneuservisu mi vedoucí povídá : máš tažný? nemáš. takže ti na zimu stačí 91. koukni na mýho Sharana. na léto 95 a na zimu 91. mám zimní 91, celou zimu auto v provozu a naprosto v pohodě. No nevim Sharan je trošku lehčí než 807 a index 91 tak leda na osobák ale je to každýho boj:myslim Citovat
ladoga Odesláno 20. říjen 2011 Autor Odesláno 20. říjen 2011 Na aukro byla aukce-zimni pneu 205/65 R15 94H,kus 750kc (Nova vysoce kvalitní zimni celoprotektorovaná pneumatika 205/65/R15 94H) ale asi jedná se o protectory. Ma negdo s tim skusenosti? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.