MHS Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Zdravím chtěl bych se zeptat jak se vám sjíždí pneu na P307. V dubnu sem kupoval nove pneu a dneska sem měřil o kolik ubylo vzorku. Všiml sem si že předek je docela víc sjetější než zadek. Zadek je takřka skoro jak novy naměřěno 8,1 a předek je 5,2. Podotýkam že stím nejezdím zatáčky až piskaji gumy atd. Jezdim normálně. Zajimá mě tedy jestli je tohle normalni na P307 že se předky normalni jizdou takhle sjíždí? Geometrii sem dělal před rokem . Napadá mě jediná věc co by to mohla dělat a to je že sem ted v cervnu daval stavitelny podvozek,na kterem muže byt napr spatný náklon kol? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 gumy se sjíždějí u před. pohonu více vepředu,to je jasné jinak u sjíždění pneu je důležitější,kolik km najely, než počet měsíců... [upravil dne 5/10/11 20:14 od ozzy56] Citovat
Marcel00 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 presne tak... a to nemusis ani rezat zatacky, staci mat intenzivnejsie rozbiehanie a pritom mozes po meste jazdit 50km/h... Citovat
MHS Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 ted koukam že od tý doby sem najel 5tisic km. No asi čekám že se budou sjíždět míň. No ale když sem to už načal. Nemuže to dělat i ten odklon kol? nebo je to blbost? a sjíždelo by to buď jednu stranu z venku nebo zevnitř Jelikož se stim stavitelnym tlumičem dole jak je sroubama uchyceny k tehlici při povoleni dá hýbat a nastavovat odklon kola:myslim vrtá mi to hlavou jetli treba to vetsi sjizdeni nedela ten odklon ale asi jen fakt čekam že ty gumy mi vydrží dél:aut [upravil dne 5/10/11 19:22 od MHS] [upravil dne 5/10/11 19:22 od MHS] Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 když jsou gumy ojety pravidelně,odklonem to nebude:myslim, ale podle těch km se sjíždějí opravdu rychle...,takže bud styl jízdy,nebo je to v pneu Citovat
MilanF1 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Jaké gumy jsi dával, že to vychází na skoro 1 mm = 1000 km Já na tuto vzdálenost z gum \"umažu\" tak max. 0,5 mm, ale mám jiné auto a gumy staršího data výroby ... Citovat
rypak Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 vubec bych se nedivil kdyby to bylo něka Matadory nebo činy Citovat
MHS Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 napada mě jen ten odklon, teda pokuud to uchyceni nerozhodi napr geometrii nebo neco jinyho ale jak píšu gumy jsou pravidelně sjety rovnoměrně. Styl jizdy je normalni žadne agresivni a podobně . Pneu sem kupoval Dunlopy SP Sport Maxx Přikladam foto uchyceni: Může to dělat neco v tom upevnění černá barva je šroub a červena otvory v tlumiči Horni otvor jje štelovani [upravil dne 5/10/11 19:38 od MHS] Citovat
Marcel00 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 a este doplnujuca otazka: kde boli tie dunlop vyrobene ? MADE IN ... ? a aky maju DOT datum ? Citovat
MHS Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 jsou to 17tky 205/50 nahuštěne jsou na 2,4 Citovat
MHS Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 Výroba je 2009 a je nanich made in Germany Citovat
307rg Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 pokiaľ viem tak dunlopy idú dole celkom rýchlo a počul som aj také reči, že gumy určené pre prvovýrobu všeobecne sa veľmi rýchlo dojazdia rozhodne by som tipoval že je to gumami keďže sú opotrebované pekne rovnomerne, medzi značkami a modelmi sú veľké rozdiely, asi sú naozaj určené pre športovú jazdu... Citovat
307rg Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 veď aj v názve majú, že sport max, tekže by som sa nečudoval, mäkká zmes, lepšia priľnavosť, nízka životnosť... Citovat
sauromalus Odesláno 6. říjen 2011 Odesláno 6. říjen 2011 Odklon by se projevil nerovnoměrným opotřebením pneu. Spíš bych se zaměřil na sbíhavost, ta se až tak na nepravidelnosti nepodílí, ale na opotřebení má vliv. Nicméně si myslím, že by se to poznalo na řízení. ( I když si člověk postupně zvykne skoro na všechno a připadá mu to normální ). JV Citovat
Ajdamek Odesláno 6. říjen 2011 Odesláno 6. říjen 2011 Tyhle \"sportovnější\" gumy se sjíždí dost rychle, když jsem měl na 406tce 17\" bridgestone potenza, tak jsem je sjel za dvě sezóny skoro do hladka (25-30tkm), pilot sporty od michelinu mi na 407mě mizeli taky dost rychle, ale docela znatelnej rozdíl oproti Pirelli P7 co mam ted. Ty pirellky se docela držej mám na nich najeto tak 30-35tkm a vypadá to, že jednu sezonu na nich ještě v klidu odjezdim. Citovat
čakom Odesláno 6. říjen 2011 Odesláno 6. říjen 2011 tu geošku jsi dělal před nebo po snížení? co tak sleduju na předku mi gumy vydrži 20tkm a to sem tam mel hankooky a falkeny. jakej maš styl jizdy v zatáčkach? když jsem přešel na podvozek raceland tak jsem za mesíc sjel 4 mm vzorku. (cca 2000km) [upravil dne 6.10.2011 14:32 od čakom] Citovat
wojtěch Odesláno 6. říjen 2011 Odesláno 6. říjen 2011 sry za off.. ale je dobré udělat geometrii když jsem snížil auto a dal širší pneu?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.