kopecky Odesláno 4. říjen 2011 Odesláno 4. říjen 2011 aky typ oleja je treba dat do prevodovky 206ka/ 29000 km/r,v,2009 a kolko litrov. Dik juko Citovat
Guest maniaksoft Odesláno 4. říjen 2011 Odesláno 4. říjen 2011 http://ew5.earlweb.com/search.php?site=55 Citovat
JuloI Odesláno 18. srpen 2012 Odesláno 18. srpen 2012 Preco pisu v prirucke ze: Bezpodmienecke total 75w80?? Stane sa nieso ak dam shell 80w90? Citovat
Marcel00 Odesláno 18. srpen 2012 Odesláno 18. srpen 2012 lebo to vyrobca odporuca... dodrz parametre oleja... znacku si daj aku chces. ked ti vyrobca farby odporuci riedidlo C6000 tak ty tam budes liat C6006 a budes sa pytat ci sa nieco stane ??? proste to tam nalej a uvidis Citovat
jogi24 Odesláno 18. srpen 2012 Odesláno 18. srpen 2012 napln v prevodovke je dozivtna-pokila ti nevytecie a pod. Nieje dovod ju menit-vyjadrenie servisu. Citovat
ChouLu Odesláno 18. srpen 2012 Odesláno 18. srpen 2012 No hlavně ji kontrolovat.. jak jsem zjistil při havárii,tak jsem měl převodovku snad prázdnou Citovat
JuloI Odesláno 18. srpen 2012 Odesláno 18. srpen 2012 Zistil som ze mi z nej kvape olej. Za noc co som stal v garazi tak 5 kvapiek. Je to medzi motorom a pravodovkou. Tak sa chystam skontrolovat hladinu a urcite aj doliat. S tou farbou a riedidlom by som sa nepytal. Viem co sa stane Citovat
pastorek Odesláno 18. srpen 2012 Odesláno 18. srpen 2012 napln v prevodovke je dozivtna-pokila ti nevytecie a pod. Nieje dovod ju menit-vyjadrenie servisu. V servisoch nakecajú kravín.... Preco pisu v prirucke ze: Bezpodmienecke total 75w80?? Stane sa nieso ak dam shell 80w90? Píšu to preto že pri daných viskozitách je zabezpečené kvalitné mazanie prevodovky. Platí to samozrejme pri normálmom používaní. Ak zmeníš vyskozitu tak sa zmenia i jeho vlastnosti počas prevádzky a nebýva to k prospechu. Prevodový olej musí plniť dosť protichodné požiadavky a výrobca otestoval ktorý je najvhodnejší. Napríklad: Kolieska v prevodovke rozstrekujú olej na steny a ten znova steká ku dnu. Ak je príliš hustý tak po chvíli je všetok na stenách a mazanie kolabuje. Ak je príliš riedky tak sa málo udrží v medzerách medzi zubmi a to spôsobuje horšie mazanie a zvýšenú hlučnosť. To je iba jeden príklad, ďaľšie by bolo o synchrónoch, ďaľšie o ložiskách .... [upravil dne 18/8/12 19:16 od pastorek] Citovat
ozzy56 Odesláno 18. srpen 2012 Odesláno 18. srpen 2012 Preco pisu v prirucke ze: Bezpodmienecke total 75w80?? Stane sa nieso ak dam shell 80w90? je důležité si uvědomit,že doporučení je jen doporučení...,do svého auta si můžeš nalít jakýkoli olej--je to přece tvůj majetek,tak si do toho nenech od nikoho kecat, ale pak si nestěžuj [upravil dne 18/8/12 20:54 od ozzy56] Citovat
JuloI Odesláno 19. srpen 2012 Odesláno 19. srpen 2012 napln v prevodovke je dozivtna-pokila ti nevytecie a pod. Nieje dovod ju menit-vyjadrenie servisu. V servisoch nakecajú kravín.... Preco pisu v prirucke ze: Bezpodmienecke total 75w80?? Stane sa nieso ak dam shell 80w90? Píšu to preto že pri daných viskozitách je zabezpečené kvalitné mazanie prevodovky. Platí to samozrejme pri normálmom používaní. Ak zmeníš vyskozitu tak sa zmenia i jeho vlastnosti počas prevádzky a nebýva to k prospechu. Prevodový olej musí plniť dosť protichodné požiadavky a výrobca otestoval ktorý je najvhodnejší. Napríklad: Kolieska v prevodovke rozstrekujú olej na steny a ten znova steká ku dnu. Ak je príliš hustý tak po chvíli je všetok na stenách a mazanie kolabuje. Ak je príliš riedky tak sa málo udrží v medzerách medzi zubmi a to spôsobuje horšie mazanie a zvýšenú hlučnosť. To je iba jeden príklad, ďaľšie by bolo o synchrónoch, ďaľšie o ložiskách .... [upravil dne 18/8/12 19:16 od pastorek] Tomuto hovorim odpoved! Citovat
JuloI Odesláno 20. srpen 2012 Odesláno 20. srpen 2012 Maju vsetky manualne prevodovky MA5 rovnako umiestnene kontrolne/nalievacie sroby? Pozeral som na obrazok z knihy Jak na to. Podla toho je nalievaci vedla jedneho zo srobov ktore upevnuju kryt piateho stupna. Ale na mojej prevodovke ten srob nevidim. Citovat
pastorek Odesláno 20. srpen 2012 Odesláno 20. srpen 2012 Na niektorých novších vôbec nieje, to sa tu už riešilo ale býva vždy pri zadnom víku a je väčší ako ostatné. Citovat
JuloI Odesláno 23. srpen 2012 Odesláno 23. srpen 2012 Ked ten srob nemam to znamena ze sa olej vobec nedolieva? Citovat
pastorek Odesláno 23. srpen 2012 Odesláno 23. srpen 2012 Oficiálne sa tvrdí že náplň oleja je celoživotná tak nieje treba meniť ani dolivať. Zrejem predpokladajú krátku životnosť a nulový únik. Dolieva iba málokto. Pri cene za dva litre oleja je jednoduchšie vymeniť a vtedy stačí vypustiť, naliať dva litre (myslím že presne je to 1,8 ale nevadí) a máš po starosti. Citovat
JuloI Odesláno 23. srpen 2012 Odesláno 23. srpen 2012 No ale kadial mam naliat novy ked nemam nalievaci srob? Cez odvzdusnenie? Citovat
pastorek Odesláno 23. srpen 2012 Odesláno 23. srpen 2012 Cez odvzdušnenie alebo cez dieru po spínači spiatočky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.