Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Byl jsem na diagnostice v Peugeotu, předtím jsem dělal něco na motoru a zapoměl jsem zapojit senzor tlaku vzduchu v sání. To auto jelo i bez toho čidla ani jsem to nepoznal jen mírně poškubávalo při řazení. Na diag samo že trvdá chyba, čidlo zapojeno ok.Další chyba- dočasná závada Lambda sondy-nereguluje v plném rozsahu. Jenže mi nesvítí K na přístrojovce. Při zapnutí klíčku se rozsvítí, při anstartování zhasene. Můžu nějak nasimulovat situaci kdy se rozsvítí aby hlásila závadu? Zda to vůbec funguje tento obvod v ŘJ nebo celá ŘJ. Předtím bylo auto ještě na osciloskopu a tam diagnostik říkal že je moc divná celá regulace složení směsi.emise špatné. Takže chci v provozu motoru nasimulovat závadu třeba odpojením něčeho a podobně...aby se mi rozsvítila kontrolka K a já tak byl přesvědčen že funguje.Pak samozřejmě se zase chyby vymažou. díky pokud někdo víte jak...

Odesláno
Napsán autorem soundlovers

Byl jsem na diagnostice v Peugeotu, předtím jsem dělal něco na motoru a zapoměl jsem zapojit senzor tlaku vzduchu v sání. To auto jelo i bez toho čidla ani jsem to nepoznal jen mírně poškubávalo při řazení. Na diag samo že trvdá chyba, čidlo zapojeno ok.Další chyba- dočasná závada Lambda sondy-nereguluje v plném rozsahu. Jenže mi nesvítí K na přístrojovce. Při zapnutí klíčku se rozsvítí, při anstartování zhasene. Můžu nějak nasimulovat situaci kdy se rozsvítí aby hlásila závadu? Zda to vůbec funguje tento obvod v ŘJ nebo celá ŘJ. Předtím bylo auto ještě na osciloskopu a tam diagnostik říkal že je moc divná celá regulace složení směsi.emise špatné. Takže chci v provozu motoru nasimulovat závadu třeba odpojením něčeho a podobně...aby se mi rozsvítila kontrolka K a já tak byl přesvědčen že funguje.Pak samozřejmě se zase chyby vymažou. díky pokud někdo víte jak...

Stačí vyvolat jakoukoli závadu (třeba snímač polohy pedálu plynu) ale to není řešení, lepší je to normálně nechat zkontrolovat na diag.

Odesláno

žárovka je dobrá, před nastartováním motoru svítí po nastartovaní zhasne a pak se nerožne pokud vyvolám nějakou závadu.....odpojením čidla....bylo to na diag a i na osciloskopu....ŘJ načítá signály z čidel....to je vše vidět na diag. Ale zdá se že nereguluje.....co můžu ještě udělat?

Odesláno

je to dane softom v RJ motora. nie vzdy ti bude kontrolka hned svietit alebo svietit neskor. ak je to velmy vazne tak sa rozsvieti ak nie tak nie. je to cele na hlavu a sam sa tomu dakedy cudujem. nic si z toho nerob. najlepsie bude ale dat si prehrat soft.

Odesláno

do řídidí jednotky nahráli nový aktualizovaný program. Děsí mne že v autorizovaním servise nepúoznají zda je ŘJ bezvadná nebo ne....mi se to nelíbí jako by byla v nouzovém režimu.....nic nereguluje....

Odesláno
Napsán autorem soundlovers

do řídidí jednotky nahráli nový aktualizovaný program. Děsí mne že v autorizovaním servise nepúoznají zda je ŘJ bezvadná nebo ne....mi se to nelíbí jako by byla v nouzovém režimu.....nic nereguluje....

Na kolik peněz přijde nahrátí novějšího SW do jednotky? Má to nějaou cenu? Jak to poznám? Co když mi řeknlou že to nahrali a jen me stahnou o penize?

Moc otazek? Ale ja jsem laik :-) Předem diky za odopvedi ;)

Odesláno

to soundlovers: no vies je to len zasrany pocitac co si aj tak robi co on chce takze niekedy je fakt tazko zistit ci je RJ vadna a poviem ti ze nieje to lahke pretoze co ti hrozi je to ze budes mat na krku vyhodenych 30litrov na RJ ktora bola aj tak dobra :)

Odesláno

anhrání nového aktuálního a upraveného softu mne stálo 600 Kč, stáhli to přímo předemnou z WWW a šupli to do ŘJ.Pak provedli základní nastavení. auto jelo jak vyměněné.Nicméně po čase se tam musely načíst opět špatné hodnoty do datov=ho pole z důvodu špatěných informací z čidel ....čidla dávají signál ale ŘJ si sním neví rady a není zas tak špatný signál aby nahlásil chybu....jen ted přijít na to co je špatné.Mi konkrétně negungule smyčka lambda regulace. Zkusil jsme i novou lambdu ale je to pořád stejné něco tam nehraje...teploměr při studeném 1, 8 k ohm, teplý 300 ohm...tak nevím ještě mám podezření an snímač detonačního kklepání....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...