soundlovers Odesláno 23. březen 2005 Odesláno 23. březen 2005 Byl jsem na diagnostice v Peugeotu, předtím jsem dělal něco na motoru a zapoměl jsem zapojit senzor tlaku vzduchu v sání. To auto jelo i bez toho čidla ani jsem to nepoznal jen mírně poškubávalo při řazení. Na diag samo že trvdá chyba, čidlo zapojeno ok.Další chyba- dočasná závada Lambda sondy-nereguluje v plném rozsahu. Jenže mi nesvítí K na přístrojovce. Při zapnutí klíčku se rozsvítí, při anstartování zhasene. Můžu nějak nasimulovat situaci kdy se rozsvítí aby hlásila závadu? Zda to vůbec funguje tento obvod v ŘJ nebo celá ŘJ. Předtím bylo auto ještě na osciloskopu a tam diagnostik říkal že je moc divná celá regulace složení směsi.emise špatné. Takže chci v provozu motoru nasimulovat závadu třeba odpojením něčeho a podobně...aby se mi rozsvítila kontrolka K a já tak byl přesvědčen že funguje.Pak samozřejmě se zase chyby vymažou. díky pokud někdo víte jak... Citovat
trollik Odesláno 23. březen 2005 Odesláno 23. březen 2005 odpoj alternator!nebude dobijet a myslim,ze se to rozsviti! Citovat
vector Odesláno 23. březen 2005 Odesláno 23. březen 2005 Napsán autorem soundlovers Byl jsem na diagnostice v Peugeotu, předtím jsem dělal něco na motoru a zapoměl jsem zapojit senzor tlaku vzduchu v sání. To auto jelo i bez toho čidla ani jsem to nepoznal jen mírně poškubávalo při řazení. Na diag samo že trvdá chyba, čidlo zapojeno ok.Další chyba- dočasná závada Lambda sondy-nereguluje v plném rozsahu. Jenže mi nesvítí K na přístrojovce. Při zapnutí klíčku se rozsvítí, při anstartování zhasene. Můžu nějak nasimulovat situaci kdy se rozsvítí aby hlásila závadu? Zda to vůbec funguje tento obvod v ŘJ nebo celá ŘJ. Předtím bylo auto ještě na osciloskopu a tam diagnostik říkal že je moc divná celá regulace složení směsi.emise špatné. Takže chci v provozu motoru nasimulovat závadu třeba odpojením něčeho a podobně...aby se mi rozsvítila kontrolka K a já tak byl přesvědčen že funguje.Pak samozřejmě se zase chyby vymažou. díky pokud někdo víte jak... Stačí vyvolat jakoukoli závadu (třeba snímač polohy pedálu plynu) ale to není řešení, lepší je to normálně nechat zkontrolovat na diag. Citovat
soundlovers Odesláno 23. březen 2005 Autor Odesláno 23. březen 2005 snimač potenciometr jsem odpojil kontrolka nesvítí, tlak vzduchu odpojil nesviti, lambda odpojena nesviti...je to divné..jak jsem psal bylo to na diagnostice vse ok..... Citovat
KoZLiK Odesláno 23. březen 2005 Odesláno 23. březen 2005 A mas v poradku tu zarovicku???? Treba je spalena. :papa Citovat
soundlovers Odesláno 23. březen 2005 Autor Odesláno 23. březen 2005 žárovka je dobrá, před nastartováním motoru svítí po nastartovaní zhasne a pak se nerožne pokud vyvolám nějakou závadu.....odpojením čidla....bylo to na diag a i na osciloskopu....ŘJ načítá signály z čidel....to je vše vidět na diag. Ale zdá se že nereguluje.....co můžu ještě udělat? Citovat
TITANa Odesláno 23. březen 2005 Odesláno 23. březen 2005 je to dane softom v RJ motora. nie vzdy ti bude kontrolka hned svietit alebo svietit neskor. ak je to velmy vazne tak sa rozsvieti ak nie tak nie. je to cele na hlavu a sam sa tomu dakedy cudujem. nic si z toho nerob. najlepsie bude ale dat si prehrat soft. Citovat
soundlovers Odesláno 23. březen 2005 Autor Odesláno 23. březen 2005 do řídidí jednotky nahráli nový aktualizovaný program. Děsí mne že v autorizovaním servise nepúoznají zda je ŘJ bezvadná nebo ne....mi se to nelíbí jako by byla v nouzovém režimu.....nic nereguluje.... Citovat
Bubak Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 Napsán autorem soundlovers do řídidí jednotky nahráli nový aktualizovaný program. Děsí mne že v autorizovaním servise nepúoznají zda je ŘJ bezvadná nebo ne....mi se to nelíbí jako by byla v nouzovém režimu.....nic nereguluje.... Na kolik peněz přijde nahrátí novějšího SW do jednotky? Má to nějaou cenu? Jak to poznám? Co když mi řeknlou že to nahrali a jen me stahnou o penize? Moc otazek? Ale ja jsem laik :-) Předem diky za odopvedi Citovat
MartinJ Odesláno 30. březen 2005 Odesláno 30. březen 2005 Zapoměl jsi tam napsat, že alternátor nemůže být zapojen za provozu bez zátěže. Touhle radou bys mu ho zlikvidoval. Citovat
TITANa Odesláno 30. březen 2005 Odesláno 30. březen 2005 to soundlovers: no vies je to len zasrany pocitac co si aj tak robi co on chce takze niekedy je fakt tazko zistit ci je RJ vadna a poviem ti ze nieje to lahke pretoze co ti hrozi je to ze budes mat na krku vyhodenych 30litrov na RJ ktora bola aj tak dobra Citovat
trollik Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 To MartinJ:Ja vim,myslel jsem uplne.Buzeni atd a nebo uplne.Chvili motor protocit i bez vodni pumpy.cca 10s.Chyba se hned objevi,ne! Citovat
soundlovers Odesláno 31. březen 2005 Autor Odesláno 31. březen 2005 anhrání nového aktuálního a upraveného softu mne stálo 600 Kč, stáhli to přímo předemnou z WWW a šupli to do ŘJ.Pak provedli základní nastavení. auto jelo jak vyměněné.Nicméně po čase se tam musely načíst opět špatné hodnoty do datov=ho pole z důvodu špatěných informací z čidel ....čidla dávají signál ale ŘJ si sním neví rady a není zas tak špatný signál aby nahlásil chybu....jen ted přijít na to co je špatné.Mi konkrétně negungule smyčka lambda regulace. Zkusil jsme i novou lambdu ale je to pořád stejné něco tam nehraje...teploměr při studeném 1, 8 k ohm, teplý 300 ohm...tak nevím ještě mám podezření an snímač detonačního kklepání.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.