Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čaute,

poslednou dobou sa mi stáva, že keď naštartujem studený motor, tak mi začne strašne klepotať motor a rozsvieti sa kontrolka diagnostiky. Niekedy začne klepotať aj počas jazdy. Predtým to robilo len niekedy, maximálne 2 krát za rok, ale teraz sa to vyskytuje častejšie. Ďalší postreh je, že predtým stačilo vypnúť motor a naštartovať a klepotanie prestalo, lenže teraz aj keď motor vypnem a naštartujem, tak klepe ďalej.

Skúšal som pri tom klepotaní rozpojiť konektor od snímača na prvom vstreku, ale motor klepal ďalej a zhasla len kontrolka diagnostiky, po spojení konektora sa len po chvíli rozsvietila kontrolka diag., ale motor si stále veselo klepal.

Chlapi poraďte mi prosím, kde môže byť chyba.

Odesláno

a klepe určitě motor? Můžou klepat i vstřky, když jsou blbě seřízený. Už jsem jednou i zažil, že klepala vívěva.

Hledal jsem to pomocí lékařskho stetoskopu. Přikládal jsem to k jednotlivím komponentum motoru až jsem to našel.

Odesláno

...Chlapi poraďte mi prosím, kde môže byť chyba...

Daj si do popisu typ auta a typ motora, aby sa chlapom lahsie radilo.

Nie som odbornik na motory, ale aj tak viem ze existuju minimalne tri verzie 1,9 D. Tak ktory mas? ;)

Odesláno

martan11: na ten predvstrek je nejaké čidlo alebo niečo čo sa dá vymeniť?

Našiel som niečo ako: Solenoid ventil predvstreku na LUCAS čerpadlo - je to ono?

Bude treba demontovať čerpadlo z motora?

[upravil dne 30/9/11 20:36 od jozosc]

svp.jpg

post-37486-1410962001495_thumb.jpg

Odesláno

predvstrik se steluje na ozubenem kole cerpadla sundás plastovy kryt rozvodaku(staci tu cast u cerpadla) opatrne povolis 3 srouby ktere jdou videt z boku toho ozubeneho kola a pootocis temy srouby vuci kolu pokud se nemylim :myslim tak posmeru hod. rucicek(ne moc je to dost citlive staci cca 1mm) u me rozdil patrny hned po nastartování. chce si to s tim pohrát a vyskouset pokud to pretocis moc tak motor ma sice klidnejsi chod ale auto je hodne lenive pokud moc vratis tak jede jako z praku ale prave ze klepe a vic si zbasti. Kdyz se nechces do toho poustet tak jednine na stolici a nechat seridit presne.

predvstrik se jinak ridi teplotou kapaliny motoru tudis pokud je problem narazový muze to byt cidlo teplovy kapaliny nebo i v elektrice.

pokud ani toto nepomuze tak mas v pytli soupatko predvstriku v cerpadle a to uz musi cerpadlo ven a na repas(mam taky 1.9D lucas a soupatko predvstriku tam je tak snad pro tvuj motor nepodam milnou informaci)

hodne zdaru

:papa

Odesláno

- syrrius: myslím, že štelovať by som to nešteloval, lebo je to nárazové ako hovoríš, príde to len tak z čista jasna, v poslednej dobe hneď ako naštartujem studený motor

- ináč skúšal som aj odpojiť pri chode motora čidlo teploty, čo je na palivovom filtri a hneď sa zapla sahara a na palubovke blikala stopka, po pripojení konektoru teplota pekne zišla dole a motor stále rapotal ako diví

- najprv som si myslel, že bude niečo s tým káblikom, čo ide od prvého vstrekovača, ale keď ho odpojím pri rapotajúcom motore, tak motor rapoce ďalej bez zmeny, len zhasne kontrolka diagnostiky

- ak odpojím ten konektor za normálneho chodu, tak motor začne rapotať, ale kontrolka diagnostiky sa nerozsvieti, čiže predpokladám, že tým káblikom aspoň po ten konektor to nebude alebo ?

Odesláno

nepodporuje nahodou tenhle model rv. uz MUX? neslo by napojit na dia :myslim

jeste me napadlo ciste nahodou do cerpadla by ti mel vest konektor se 3-mi piny(draty) pokud si pamatuju modry.

kdyz me rachotily vstriky tak po odpojeni toho konektoru se motor uklidnil...(je to prave ovladani toho soupatka)

Odesláno

Podla mijich informacii su tieto moptory v tomto detaile dost odlisne. Oba sice maju mechanicke vstrekovacie cerpadlo,

ale WJZ nema elektronicke riadenie okamihu vsterku, na cerpadlo by mali ist len dva konektory (nie som si isty, ci ma vobec ECU)

WJY ma elektronicke riadenie okamihu vstreku a ma ECU a na cerpadle su 3 konektory.

Odesláno

Na tvem cerpadle nic nastavovat nelze.

Pokud ti problem pretrvava tak vymen ventil predvstriku jak jsi ho tam daval na fotce.

Origo ale stoji cca 10tis.

Mas ho pod tou gumovou krytkou na cerpadle a staci ti velke kleste.Nebo myslim ze 34-36 stranovy klic.

Davej si pozor na montaz zpatky.Jsou tam slabe \"O\"krouzky tak at si je nestipnes.

Odesláno

- straki007 vďaka za pomoc, konečne viem v čom je problém

- len pre istotu, ten ventil predvstreku je v tom červenom krúžku?

cerpi.jpg

- straki, píšeš, že ak problém pretrváva, aby som ten ventil vymenil. Ide o to, že stáva sa to približne raz za 2 týždne, čiže nie stále. Problém je, že niekedy stačilo motor vypnúť a naštartovať a všetko bolo ok. Teraz to už nepomáha a myslím, že motoru škodí jazda pri tom klepotaní, takže radšej ho vymením.

Odesláno

Tak jeste po kazdem zapnuti klicku by se mel ozvat takovy zvuk jako kdyz zvoni budik nebo tak neco.......proste rychle spinani civky o frekvenci treba 20Hz.......takove vrneni....

Pokud se neozyva tak odchazi ventil predvstriku.

Ale je divne ze jenom nekdy.

PS: Ano je to v tom kolecku....

Odesláno

Pred štartovaním niečo také počuť, ale len pokým svieti kontrolka žhavenia, potom je ticho - mohlo by to byť ono?

Ak áno, tak keď mi to znova urobí, tak budem počúvať, či to pri žhavení vrní - ak nie potom je to jasné.

Odesláno
Tak jeste po kazdem zapnuti klicku by se mel ozvat takovy zvuk jako kdyz zvoni budik nebo tak neco.......proste rychle spinani civky o frekvenci treba 20Hz.......takove vrneni....

Tak zas som trosku mudrejsi :) Som si myslel, ze to vrcanie sposobuje nejake odchadzajuce rele, alebo jeho riadenie sa nevie rozdofnut, ci rele pritiahnut alebo nie.

Som rad, ze ten znuk je OK. :):):)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Vcera sa mi stalo, ze mi zacali ventily z nicoho nic o poznanie silnejsie klepat. Bolo to v suvislom kopci. Siel som myslim v pohodovom rezime (nedelnajsi vylet), na trojke som nemal ani 2500 otacok. Nepreradoval som, nejak som sa ani nesnazil zrychlovat. Kto pozna Prislop medzi Oravskym Podzamkom a Hrustinom, tak to bolo mozno 500 m pred vrcholom z kubinskej strany.

Na vykone motora som to nejako nezbadal, len ten hluk klepania ventilov ma vystrasil... ako ked su ventily nastavene s velkou volou a motor ide s vysokym ztazenim na nizke otacky. Auto nepadlo do nudzaku, teplota cosi malo cez 80, za autom ziady dym. Na vrchole kopca som zastal. Na volnobezne otacky nebolo pocut zvyseny hluk, ale po pridani plynu ano. Vypol som motor. O par sekund nastartoval a odvtedy vsetko OK. Ziadny zvyseny hluk po pridanui plynu. Potom som urobil este cca 80 km (Oravska priehrada, ..do LM cez Huty ak to niekto pozna) a ziadny problem.

Mam si pomaly tiez pripravovat 10 000 na vymenu odchadzajuceho elektromagnetu predvstreku? :o

jozosc ako si to doriesil?

[Edited on 17/10/11 11:52 by miroja]

[Edited on 17/10/11 11:54 by miroja]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...